Zašto se ne prikazuje slika na Samsung televizoru kada pustim DVD i Blu-ray diskove?

P: Zašto se ne prikazuje slika na Samsung televizoru kada pustim DVD i Blu-ray diskove?


Postoji nekoliko mogućih razloga zašto se na ekranu televizora ne prikazuje sadržaj DVD ili Blu-ray diskova kada ih pustite preko DVD ili Blu-ray plejera. Sledite ove korake kako biste otkrili i rešili problem.


Da li je na televizoru podešen pravilan izvor signala ?
Ukoliko je na televizoru postavljen pogrešan izvor (input) signala sadržaj diska koji ste pustili se neće prikazivati. Da biste pravilno postavili izvor signala pritisnite taster SOURCE na televizoru ili na daljinskom upravljaču od televizora nekoliko puta dok ne postavite pravilan izvor signala (sadržaj diska koji ste pustili će se prikazati na ekranu).
Ukoliko se sadržaj diska koji ste pustili ne pojavi ni na jednom od izvora idite na sledeći korak.


Da li je DVD/Blu-ray plejer pravilno priključen?
Proverite priključke kablova između DVD/Blu-ray plejera i televizora. Ukoliko niste sigurni da li su kablovi priključeni na odgovarajuće priključke molimo vas da pročitate korisničko uputstvo za televizor ili DVD/Blu-ray plejer.
Kliknite ove za pretragu korisničih uputstava i drugih materijala za svoje Samsung proizvode.


Da li je DVD/Blu-ray plejer postavljen na odgovaruće izlazne priključke i da li je rezolucija pravilno podešena?
Većina plejera ima više izlaznih prikuljčaka, kao što su HDMI, Komponentni, S-Video itd. i mogu puštati signale u različitim rezolucijama. Mnogi plejeri zahtevaju da izaberete izlazni priključak preko nekog prekidača ili podešavanjem opcija u meniju. Takođe zahtevaju da izaberete rezoluciju video sadržaja. Ukoliko izaberete pogrešan izlazni priključak ili izaberet rezoluciju koja nije kompatibilna sa vašim televizorom, sadržaj sa diskova se neće prikazivati na televizoru.
Da biste proverili koji priključak i rezoluciju treba da izaberete pročitajte korisničko uputstvo ili kontaktirajte proizvođača plejera. Takođe pročitajte korisničko uputstvo za televizor da biste videli koje rezolucije podržavaju priključci na televizoru.


Da li je vaš DVD/Blu-ray plejer ispravan?
Da biste bili sigurni da plejer i kablovi rade ispravno testirajte plejer na različitim televizorima koristeći iste priključke koje koristite na svom televizoru.


Da li je ulazni priključak na vašem televizoru ispravan?
Ukoliko je ulazni priključak na televizoru na koji ste priključili plejer neispravan, televizor neće prenositi video signal iz plejera. Probajte da priključite neke druge uređaje koristeći različite kablove i provierite da priključak na koji je povezan DVD plejer radi ispravno. Ukoliko i neki drugi uređaj ne bude radio to znači da ulazni priključak nije ispravan i potrebno je odneti televizor na servis radi popravke.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Niste pronašli ono što ste tražili? Tu smo da bismo vam pomogli.

Onlajn

Live Chat

Razgovarajte s agentom uživo.

Pošaljite nam Email

Odgovorićemo Vam u roku od 24 sata na zahtev

Pozovite

+381 11 321 68 99Opšta podrška

Ponedeljak - Petak : 09h do 18h

* Za sve upite vezane za štampač posetite HP website .

Podrška licem-u-lice

Servis Lokacije

Saznajte više o tome kako možete da dobijete pomoć licem-u-lice.

Kontaktirajte Nas