TV

Quantum dot display

Čak i u jako osvetljenim prostorijama možete videti svet onakav kakav jeste na Quantum dot display ekranu SUHD televizora. Napredna tehnologija Quantum dot omogućava prikaz spektra sa milijardu nijansi koje stvaraju scene pune boja koje oduzimaju dah. SUHD televizor ima maksimalno osvetljenje od 1000 nita, što je ekvivalentno osvetljenju od 1000 sveća. Kada se uporedi sa standardnim ekranima, on pruža 10 puta više detalja i kod najmračnijih senki i kod najbeljih oblaka. Funkcija Ultra Crna smanjuje refleksiju i sjaj. A s obzirom na to da ne sadrži kadmijum, takođe je ekološki.

Zakrivljeni Samsung televizori stvaraju najrealističnije i najpreciznije boje predivnog pejzaža.

HDR 1000

Lepota je u detaljima i to je upravo ono što SUHD televizor pruža pomoću svoje tehnologije visokog dinamičkog opsega. Sa maksimalnim osvetljenjem do 1000 nita – odakle i potiče oznaka HDR 1000 – možete da vidite najsvetliju belu i najtamniju crnu boju. Čak i u najosvetljenijim prostorijama moći ćete jasno da vidite najmanje detalje koje neka scena nudi. Od vreline osunčanog trotoara do jeze koji izazivaju pokreti u mrkloj tami noći, sve izgleda realistično na SUHD televizoru.

HDR 100
HDR 1000
Zadivljujuće svetao pejzaž i stene i cveće sa neverovatnim detaljima.
Zadivljujuće svetao pejzaž i stene i cveće sa neverovatnim detaljima.

Šta je HDR?

Pogledajte video da biste saznali kako HDR funkcioniše i zašto je HDR 1000 važan.
*Video je dostupan samo na engleskom jeziku.

Quantum dot boja

Svet koji vidimo na svojim televizorima treba da bude raznobojan poput sveta oko nas. Quantum dot ekrani pružaju opseg i preciznost boja koji to omogućavaju. Korišćenjem malih Quantum dot čestica kao izvora svetlosti stvara se milijardu različitih kombinacija boja da bi se izrazile najrealističnije slike na 10-bitnim panelima SUHD televizora. To je 64 puta veća ekspresija boja u poređenju sa televizorima sa 8-bitnim panelima i značajno više živosti nego što se navikli da vidite na ekranima kod kuće.

video for Quantum Dot colour

Šta je Quantum dot boja

Pogledajte video snimak da biste videli kako tehnologija Quantum dot stvara tako precizne i čiste boje. *Video je dostupan samo na engleskom jeziku.

Ultra Crna

Većinu vremena provodimo gledajući televizor tokom dana ili dok su svetla uključena. Tokom tog perioda moramo da trpimo refleksije na ekranu, što ne samo da je iritirajuće, već pospešuje naprezanje očiju. Tehnologija Ultra Crna funkcioniše slično oku moljaca, koje prirodno apsorbuje svetlost, omogućavajući im da vide bolje noću. Efektivno rasejavanje odsjaja svetlosti je značajno smanjeno tako da više ne morate da žmirkate ili spuštate roletne. Potrebno je samo da se udobno smestite i gledate televizor.

Eine Hälfte des Bildschirms zeigt einen konventionellen, die Hälfte einen Bildschirm mit Ultra-Black-Technologie.
Ultra Crna ekran
Ultra CrnaStruktura oka moljca
Ravan ekran
Ravna površina

Mehanizam za dodatnu obradu

Razvoj televizijskih i medijskih tehnologija toliko je brz i opširan da se gledaoci suočavaju sa formatima različitih specifikacija na dnevnoj bazi. Budimo realni – neki formati nemaju istu visoku rezoluciju kao ostali. Ali tu mehanizam za dodatnu obradu na SUHD televizoru stupa na scenu. On će dodatno analizirati i obraditi svaki sadržaj koji nije u SUHD formatu, čime se unapređuje kvalitet do najvišeg mogućeg nivoa da bi se iskoristila prednost mogućnosti vašeg SUHD televizora, tako da možete da uživate u slikama onako kako je režiser filma zamislio.

Loš kvalitet ekrana se ublažava pomoću mehanizma za dodatnu obradu.
Loš kvalitet ekrana se ublažava pomoću mehanizma za dodatnu obradu.
Dodatna obrada u toku...

Precision Black

Filmovi, televizijske emisije i igre su nešto malo manje impresivni kada tamne senke nisu dovoljno tamne i kada najjače sunce nije uopšte intenzivno. Precision Black dodaje realističnost slikama time što zatamnjuje delove ekrana koji treba da budu zaista tamni, dok održava svetle oblasti osvetljenim onoliko koliko treba da budu . Uz ovu vrstu poboljšanja u stvarnom odnosu kontrasta, naći ćete se u sred akcije kao nikada do sad.