Vad ska jag göra när knapparna på kontrollpanelen inte fungerar korrekt?

Av säkerhetsskäl har tvättmaskiner från Samsung en barnlåsfunktion för att låsa dörren och knapparna. Instruktionerna nedan hjälper dig att lösa problem med skärmen och knapparna.

Kontrollera kontrollpanelens display

I allmänhet är det inte möjligt att ändra något av alternativen efter det att tvättmaskinerna är i drift. Om du behöver ändra alternativen, stoppa produkten genom att trycka på ström-/pausknappen och ställ in alternativen igen.

Om det finns några främmande föremål eller fukt på knappen är det inte lätt att upptäcka att knappen är nertryckt. Dessutom, om barnlåsfunktionen är aktiverad, fungerar inte de andra knapparna, förutom strömbrytaren. Dessutom förblir denna funktion aktiverad efter att strömmen har stängts av och satts på igen.

cl-kod på displayen

Obs:

• Kontrollpanelens faktiska utformning kan skilja sig från din modell.
  • Den här bilden är bara ett exempel på engelska, den är tillgänglig på ditt lands språk.
  • Se till att maskinen är inkopplad och ljuset på displayen på kontrollpanelen är på.
  • Kontrollera displayen och ta bort helt främmande föremål eller fukt på knapparna.

Hur man kontrollerar skärmen

Steg 1. Koppla ur tvättmaskinen i några minuter.

Steg 2. Anslut den igen och tryck sedan på strömbrytaren.

Steg 3. Tryck på valfri knapp en gång. Om den svarar, kolla om någon informationskod visas. I annat fall upprepa steg 1 och 2.

Steg 4. Tryck på programknappen i 3 sekunder eller tills lamporna slutar blinka.

När barnlåsfunktionen har aktiverats fortsätter den att fungera även om strömmen stängs av. Därför måste du se till att inaktivera den eller avbryta funktionen för att starta tvätten. När barnlåsfunktionen är på blinkar barnlåsindikatorn med informationskoden (CL, dC) på displaypanelen.

Inaktivering av barnlåset (olika per modell)

Frontmatare

• För att avaktivera (tillfälligt funktion På) barnlåset: Tryck och håll ner (A) och (B) samtidigt i 3 sekunder.
  • För att avbryta barnlåset: Tryck och håll ner (A) och (B) samtidigt i 3 sekunder för att inaktivera det och tryck sedan på och håll ned knapparna igen i 3 sekunder. Dörren låses upp och barnlåsindikatorn släcks helt.
tryck-temp-och-skölj-knapp

Obs:

• Kontrollpanelens faktiska utformning kan skilja sig från din modell.
  • Den här bilden är bara ett exempel på engelska, den är tillgänglig på ditt lands språk.

Toppmatare

• För att avbryta barnlåset: Tryck och håll ned både (A) och (B) -knapparna samtidigt i cirka 3 sekunder.

Tips för att styra knapparna med barnlåset aktiverat (endast toppmatare)

• Du kan fortfarande manipulera kontrollpanelen medan dörren är stängd. Om du öppnar dörren visas en informationskod (CL, dC) med ett larm. Maskinen dräneras efter 30 sekunder för att förhindra olyckor med spädbarn eller barn, såsom drunkning.
  • Barnlåset aktiveras först när vattentillförseln är klar.
  • Om dörren lämnas öppen i 30 sekunder med karet som innehåller vatten, dränerar maskinen vattnet med CL-koden och kan inte stoppas.
  • För att lägga till tvättmedel eller mer tvätt i karet eller för att ändra cykelinställningarna måste du först inaktivera barnlåset.
tryck vattennivå och tvätt

Obs:

• Om du öppnar dörren när barnlåset är aktiverat påbörjar maskinen tvångsdränering för att förhindra olyckor som drunkning.
  • Kontrollpanelens faktiska utformning kan skilja sig från din modell.
  • Den här bilden är bara ett exempel på engelska, den är tillgänglig på ditt lands språk.