Kolla in de nya kamerafunktionerna i Galaxy S22-serien

Kamera-appen har förbättrats och fått bättre specifikationer, uppgraderade funktioner och ny design på vissa delar. Läs vidare så får du veta mer om hur du får ut det mesta av din kamera.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Kolla in översikten över kamerafunktionerna i Galaxy S22-serien

Med Galaxy S22, S22+ och S22 Ultra kan du ta professionella foton genom att bara trycka med fingret. De omgjorda delarna i Förhandsgranskningen gör det enklare än någonsin att ta foton. Du kan ta fantastiska foton av ditt husdjur i Porträttläget, eller snabbt fånga fina ögonblick i vardagen med funktionen Advanced Quick Take.

Översikt över kameran i Galaxy S22-Serien

Camera

Galaxy S22

Galaxy S22+

Galaxy S22 Ultra

Fram - Vidvinkel

10MP F2.2
[Dual Pixel AF],

FOV 80°, 1/3.24”, 1.22µm

10MP F2.2
[Dual Pixel AF],

FOV 80°, 1/3.24”, 1.22µm

40MP F2.2 [PDAF],

FOV 80°, 1/2.8”, 0.7µm

① Bak - Ultravidvinkel

12MP F2.2 [FF],
FOV 120°, 1/2.55”, 1.4µm

12MP F2.2 [FF],
FOV 120°, 1/2.55”, 1.4µm

12MP F2.2
[Dual Pixel AF],
FOV 120°, 1/2.55”, 1.4µm

② Bak - Vidvinkel

50MP F1.8
[Dual Pixel AF], OIS,
FOV 85°, 1/1.56”, 1.0µm

with Adaptive Pixel

50MP F1.8
[Dual Pixel AF], OIS,
FOV 85°, 1/1.56”, 1.0µm

with Adaptive Pixel

108MP F1.8
[PDAF], OIS,
FOV 85°, 1/1.33”, 0.8µm

with Adaptive Pixel

③ Bak - Telefoto 1

10MP F2.4
[3x, PDAF], OIS
FOV 36°, 1/3.94”, 1.0µm

10MP F2.4
[3x, PDAF], OIS
FOV 36°, 1/3.94”, 1.0µm

10MP F2.4
[3x, Dual Pixel AF], OIS,
FOV 36°, 1/3.52”, 1.12µm

④ Bak - Telefoto 2

-

-

10MP F4.9
[10x, Dual Pixel AF], OIS,
FOV 11°, 1/3.52”, 1.12µm

Bak - Space Zoom

3x Optical Zoom

Super Resolution Zoom
up to 30x

3x Optical Zoom

Super Resolution Zoom
up to 30x

3x, 10x Dual Optical Zoom

Super Resolution Zoom
up to 100x

Linsikonerna har uppdaterats och de visar nu en siffra som uttrycker förstoringen i antal gånger större, för tydligare information.

S22 omgjord Förhandsvisning siffra förstoringsgrad

Zoom-fältet och genvägarna har också gjorts om för att kunna visa en mer exakt förstoringsgrad. I Pro-läget, är ikonerna mer strömlinjeformade för att även kunna visa namnet på linsen.

S22 omgjorda Förhandsvisning Zoom linsnamn

Användare kan trycka in knappen länge för att snabbt ta en video eller göra en snabbinspelning handsfree genom att dra avtryckarknappen till låsikonen. Låsikonen kan visas inom en viss zoomnivå.

• Galaxy S22, S22+ modeller: ~12x Zoom
  • Galaxy S22 Ultra modeller: ~20x Zoom
Samsung S22 Advanced Quick Take dra låsikonen till slutarknappen för att spela in snabbt handsfree.

Designen på ikonerna och användarvänligheten för Belysning har förbättrats och är nu lättare att förstå. Ikonerna stämmer nu bättre överens med effekten de representerar och kontrollfältet för Belysning syns endast när du trycker på belysningsikonen.

Dessutom känner telefonen bättre igen tunna föremål, som sugrör, genomskinliga glas eller upprepade mönster tack vare AI DJUPKARTA.

tunt sugrör original tunt sugrör original

Original

AI Djupkarta AI Djupkarta

AI Djupkarta

tunt sugrör känns igen bättre med hjälp av AI DJUPKARTA på S22-serien tunt sugrör känns igen bättre med hjälp av AI DJUPKARTA på S22-serien

Redigerad

Upprepat mönster originalfoto Upprepat mönster originalfoto

Original

Upprepat mönster redigerat foto Upprepat mönster redigerat foto

Redigerad

Genomskinliga glas original Genomskinliga glas original

Original

Genomskinliga glas redigerad Genomskinliga glas redigerad

Redigerad

Se allt lika bra när du tar porträttbilder på natten. Ta ljusa och skarpa porträtt även när det är mörkt ute.

Galaxy S22 porträttfoto utomhus på natten

I Gallery-appen kan du få ditt motiv att framhävas genom att lägga till en oskarp bakgrundseffekt på foton som tagits i Fotoläget.

lägg till porträtteffekt lägg till porträtteffekt
tillämpa porträtteffekt tillämpa porträtteffekt
tillagd porträtteffekt tillagd porträtteffekt

I Porträttläget kan du redigera dina foton med hjälp av de olika bakgrundseffekterna, och prova också att ändra riktning på belysningen. Det kommer att göra ditt porträtt ännu bättre.

Galaxy S22 justering av belysning i porträtt

Med Galaxy 22-serien kan användarna ta fantastiska porträtt av sina katter och hundar med hjälp av effekterna i främre eller bakre Porträttläge.

Läget Porträttvideo har förbättrats och fått 3x ZOOM och en stabiliseringsfunktion.

• 3x ZOOM: I appen Kamera, tryck på 3x-ikonen, ovanför slutarknappen.
  • Videostabilisering: I Kamera-appen, tryck på knappen Inställningar uppe i skärmens i vänstra hörn, och aktivera sedan Videostabilisering.

I Regissörens vy kan du spela in videor från olika vinklar, och dessutom spela in personen framför och bakom kameran samtidigt. En förbättring från tidigare modeller är att det nu finns en anti-skak funktion som hjälper till att minska oskärpan ännu mer.

Spara på olika sätt
Med det nya alternativet i Regissörens vy, kan användaren välja att spara inspelningarna från främre och bakre kameran som två separata filer, eller kombinera dem till en. Om alternativet är inställt på att spara två separata videor kan användaren visa eller redigera videorna var för sig.

S22 Regissörens vy sparalternativ

Så här använder du funktionen PIP (Picture in Picture)

PIP (Picture in Picture) är en bild-i-bild funktion som är mycket användbar när du vill se två skärmar samtidigt. I Regissörens vy, kan du titta på det du filmar i realtid, från både de främre och bakre kamerorna samtidigt. PIP är en liten video som läggs till inuti huvudvideon.

Du kan justera PIP-skärmens storlek eller aktivera/avaktivera den under tiden du filmar i PIP-läge.

• Tryck för visa alternativen för PIP
  • Dubbeltryck för göra PIP större
S22 Regissörens vy förstora PIP alternativ
  • Aktivera/avaktivera PIP-skärm
S22 Regissörens vy förminska PIP alternativ

Obs: Skärmdumpar från enheter och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.