Hur du aktiverar Dolby Atmos i din Galaxy smartphone

Dolby Atmos

Många Galaxy smartphones erbjuder ljudläget Dolby Atmos som ger ett 3D-surroundljud av högsta kvalitet. Dessutom finns olika ljudlägen tillgängliga för att du ska få ut så mycket som möjligt av din Galaxy.

På Galaxy S9/ S9+, S10e, S10, S10+ och Note9 finns Dolby Atmos tillgängligt för både hörlurar och de inbyggda högtalarna.

På övriga modeller kan du njuta av ett kraftfullt surroundljud så snart du kopplar in hörlurar eller externa högtalare till din smartphone.

Nedan lär du dig hur du aktiverar lägena för förbättrat ljud i inställningarna eller via aviseringspanelen.

Aktivera Dolby Atmos från Inställningar
1 Tryck på ”Inställningar” och öppna ”Ljud och vibration”.
2 Om du har Android version 9.0, tryck på “Avancerade ljudinställningar” och sedan ” Ljudkvalitet och effekter”. Om du har en tidigare version trycker du direkt på ”Ljudkvalitet och effekter”.
Tryck på Ljudkvalitet och effekter
3 Dra reglaget ”Dolby Atmos” för att aktivera.
Aktivera Dolby Atmos

Observera: För att aktivera Dolby Atmos på andra modeller än Galaxy S9/ S9+, S10, S10e, S10+ och Note9 måste du först koppla in hörlurar eller externa högtalare.

4 Därutöver finns olika ljudeffekter tillgängliga. Om du vill ändra läge trycker du på “Dolby Atmos” och väljer ett ljudläge.
Soundalive-lägen

Observera: En del ljudeffekter är inte tillgängliga när Dolby Atmos är aktiverat.

Aktivera Dolby Atmos från aviseringspanelen
1 Öppna aviseringspanelen genom att dra nedåt från enhetens övre del. Expandera alternativen i aviseringspanelen.
Aviseringspanel
2 Dra aviseringspanelen åt vänster.
Expanderad aviseringspanel
3 Tryck på “Dolby Atmos” för att aktivera funktionen.
Dolby Atmos i Aviseringspanelen

Observera: För att aktivera Dolby Atmos på andra modeller än Galaxy S9/ S9+, S10e, S10, S10+ och Note9 måste du först koppla in hörlurar eller externa högtalare.

Observera: Ibland hörs vitt brus tydligt när man spelar upp inspelade ljud- eller videofiler med Dolby Atmos-funktionen aktiverad. Om det skulle inträffa rekommenderar vi att du stänger av funktionen.

Aktivera Dolby Atmos för spel

Dolby Atmos för spel finns tillgängligt på Galaxy S10e, S10, S10+ och Note9 med Android 9.0.

Få realistiskt Dolby Atmos-ljud automatiskt när du börjar spela spel genom att dra reglaget “Dolby Atmos för spel” åt höger.

Dra reglaget Dolby Atmos för spel
Aktivera Adapt Sound

Adapt sound är en funktion som hjälper dig att hitta och ställa in det ljudläge som passar dina behov bäst, och använder det för samtal, musik och video.

Observera: Adapt sound kanske inte fungerar korrekt samtidigt som Medievolymsynkning är påslaget i Bluetooth-inställningarna.

Följ stegen nedan för att hitta den ljudinställning som passar dig bäst:

1 Tryck på ”Inställningar” och öppna ”Ljud och vibration”.
2 Om du har Android version 9.0, tryck på “Avancerade ljudinställningar” och sedan ” Ljudkvalitet och effekter”. Om du har en tidigare version trycker du direkt på ”Ljudkvalitet och effekter”.
3 Tryck på “Adapt Sound”.
4 Välj din åldersgrupp (t.ex. 30-60 år).
Välj bland åldersgrupperna
5 Om du vill skapa din personliga ljudprofil trycker du på ”Lägg till en personlig ljudprofil”.
Tryck på Lägg till personlig ljudprofil
6 Ett lyssningstest genomförs för att skapa profilen. Koppla in dina hörlurar och tryck på “Start”.
Tryck på Start