Vad skärmspegling är och hur använder jag den med min Samsung TV

Titta på din smartphone-skärm på TV. Detta betyder att du kan titta på dina favoritprogram när du pendlar och sedan fortsätta titta på dem på den stora skärmen så snart du går in genom dörren.

Vad är skärmspegling?

Skärmspegling är en teknik som gör att skärmen på en mobil enhet kan överföras till TV-skärmen som den är och ses på en stor TV-skärm. SmartThings- och Smart View-apparna gör att du snabbt och enkelt kan ansluta till din Samsung Smart TV, men du kan också ansluta via en Wi-Fi- eller HDMI-anslutning. Dessutom kan du från 2020 års modell spegla din telefon genom att helt enkelt vidröra TV:n. Olika innehåll som foton, videor och appar på din smartphone visas på en större skärm och bli mer imponerande.

För att spegla skärmen trådlöst är Wi-Fi-anslutning avgörande för din TV. För TV-apparater som inte är smarta behöver du en casting-enhet som en Samsung AllShare Cast, Chromecast eller Amazon Firestick.

Skärmspeglingsdécor

Obs: Processen för att dela din skärm till en TV skiljer sig beroende på märke och modell på både TV:n och enheten. Följande instruktioner är för att dela skärmen på alla mobila enheter till en Samsung TV.

Anslut med SmartThings

SmartThings är Samsungs nav för att styra smarta hemenheter och kan laddas ner till både Android- och iOS-enheter. SmartThings kan automatiskt upptäcka och ansluta till de flesta Samsung TV-apparater tillverkade från 2016 och framåt. Om din TV skapades före detta, kan du försöka ansluta med Smart View-appen istället.

Steg 1. Anslut din Samsung smart TV och din enhet till samma Wi-Fi-nätverk.

Steg 2. Ladda ner SmartThings-appen till din enhet.

Obs: Om du använder en Samsung-enhet kanske du redan har SmartThings-appen installerad. (Uppdatering krävs)

Steg 3. Öppna appen SmartThings.

Steg 4. Klicka på Lägg till Enhet.

Alla tillgängliga enheter visas. Om du inte kan se din enhet, se till att den är på. Om den fortfarande inte visas kan du försöka stänga av och slå på den igen och starta om SmartThings-appen.

Spegla med SmartThings steg1

Steg 5. Välj din TV eller skanna din TV i närheten.

Steg 6. Klicka på din TV och anslut till din enhet.

Din TV är nu ansluten till SmartThings och du kan använda din enhet som en andra fjärrkontroll för TV:n. Du kan också använda Smart View för att spegla foton, filmer och musik från din enhet.

Steg 7. Klicka på din anslutna TV och tryck på Fler alternativ.

Steg 8. Välj Spegla skärm (Smart View).

Spegla med SmartThings steg2

Obs: Se till att din telefon är nära din TV så att de kan ansluta till varandra.

Anslut med Smart View

Med Samsung Smart View-appen kan du njuta av innehåll lagrat på din mobil och dator på din Samsung Smart TV. Du kan också styra TV:n genom att använda din enhet som en andra fjärrkontroll.

Steg 1. Anslut din enhet/PC och TV till samma Wi-Fi-nätverk.

Steg 2. Rulla ner snabbpanelen på telefonen och slå på Smart View.

Steg 3. Du kommer att visas alla tillgängliga enheter. Klicka på din TV.

Spegla med Smart View

Obs: Om du inte ser din TV klickar du på uppdateringssymbolen för att söka igen. Om du fortfarande inte ser din TV ska du se till att den är på och ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din enhet.

Steg 4. Välj Mina foton, Mina videor eller Min musik.

Steg 5. Välj innehållet som du vill spela på TV:n.

Din enhet och TV är nu anslutna. Denna anslutning kommer att kommas ihåg och upprättas varje gång du öppnar Smart View-appen. Du kan nu styra din TV via Smart View-appen och spela upp innehåll från din enhet.

Om spegelbilden är liten på skärmen kan du ändra bildförhållandet.

Steg 1. Gå till Smart View > Klicka på Fler alternativ (tre vertikala prickar).

Steg 2. Tryck på Inställningar > Telefonens bildförhållande.

Steg 3. Välj Helskärm på den anslutna enheten för att göra det till en fullskärm.

Obs: Beroende på din enhet blir du ombedd att tillåta anslutningen eller ange en PIN-kod.

Ansluter med Airplay

Visa foton och videor via AirPlay

Steg 1. Öppna appen Bilder.

Steg 2. Hitta det foto eller videoklipp du vill dela.

Steg 3. Klicka på delningsikonen längst ner till vänster på skärmen.

Steg 4. Tryck på AirPlay.

Steg 5. Tryck på TV:n du vill ansluta till.

Steg 6. Vid uppmaning, ange den kod som visas på TV:n på din Apple-enhet.

Spela ljud via AirPlay

Steg 1. Öppna musikspelaren på din Apple-enhet.

Steg 2. Välj en låt.

Steg 3. Klicka på Airplay-ikonen.

Steg 4. Tryck på TV:n du vill ansluta till.

Steg 5. Vid uppmaning, ange den kod som visas på TV:n på din Apple-enhet.

Hitta AirPlay-inställningar

Steg 1. Gå till Inställningar.

Steg 2. Navigera till Allmänt.

Steg 3. Välj Apple AirPlay-inställningar.

Obs: Din TV och Apple-enhet måste vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

Att ansluta med Tap View

Tap View-funktionen är en ny funktion under 2020. Klicka bara på TV:n med telefonen så speglas den.

Inställningar som ska förberedas i förväg

Kontrollera om TV:ns Smart View-funktion är aktiverad (Inställningar > Allmänt > Extern enhetshanterare > Enhetsanslutningshanterare > Åtkomstmeddelande).

Hur man ställer in Tap View på sin telefon

Steg 1. Öppna den mobila SmartThings-appen på din telefon och tryck på Menyikonen (de tre horisontella linjerna).

Steg 2. Tryck på Inställningsikonen och navigera sedan till Tryckvisning, Tryckljud. Tryck på reglaget för att slå på den.

Steg 3. För din telefon närmare TV:n och klicka sedan på meddelandet Tillåt upptäckt av närvaro av telefon när det visas på telefonskärmen.

Spegla med hjälp av Tap View

Obs:

• Endast tillgängligt från TU7000 och högre tv-modeller (inklusive Lifestyle/Outdoor TV) och Samsung Galaxy-modeller från lanseringen. (Android 8.1 och senare)
  • För att använda Tap View, uppdatera din SmartThings-app till version 1.745 eller högre. Den är tillgänglig för nedladdning från Google Play Store eller Apple App Store.
  • När du börjar speglingen måste du avbryta energisparläget i strömlägesinställningarna.
Anslutning med en HDMI-adapter

Om du har svårt att ansluta trådlöst kan du försöka använda en HDMI-adapter för att ansluta din enhet till din TV. Officiella Samsung HDMI-adaptrar säljs separat och erbjuder support för enheter med USB-C-portar.

Om du använder en äldre enhet utan en USB-C-port kanske du kan hitta en kompatibel tredjepartsadapter, men dess prestanda kan inte garanteras.

Steg 1. Anslut en HDMI-kabel till HDMI-adaptern.

Steg 2. Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till en HDMI-port på din TV.

Steg 3. Anslut HDMI-adaptern till USB-porten på din enhet.

Steg 4. Slå på TV:n och ändra ingången till den HDMI-port som du använder.

Skärm casting Netflix och YouTube

Vissa appar som Netflix och YouTube har en inbyggd funktion för skärm casting som gör det enkelt att dela vad du tittar på mellan den stora och lilla skärmen.

Steg 1. Anslut din enhet/PC och TV till samma Wi-Fi-nätverk.

Steg 2. Ladda ner den kompatibla appen till din enhet och TV.

Steg 3. Logga in eller skapa ett konto. Logga in på samma konto på både din TV och enhet.

Steg 4. Öppna innehållet du vill titta på via din enhet.

Steg 5. Tryck på Casting-ikonen.

Obs: Platsen för casting-ikonen kommer att variera beroende på vilken app du använder och telefonens riktning.

Steg 6. Välj den enhet du vill se ditt innehåll på.