Stați acasă. Vom avea grijă de echipamentul dvs.

Pentru Samsung Electronics, cea mai importantă sarcină este să-și sprijine clienții și să ofere servicii calitative și accesibile în orice condiții. Acest lucru este valabil și pentru repararea și întreținerea echipamentelor. Îi îndemnăm pe toți clienții noștri să rămână acasă și, dacă s-a întâmplat brusc ca echipamentul dvs. să necesite reparații urgente, puteți utiliza serviciul de reparații de urgență * direct la domiciliu.

Indiferent de tipul de electrocasnice, reprezentanții centrelor de service autorizate Samsung vor veni în orice colț al Republicii Moldova ** pentru a oferi reparații rapide și de înaltă calitate. La centrele de service Samsung autorizate se monitorizează îndeaproape starea de sănătate a tuturor angajaților și se respectă măsurile și recomandările necesare ale Ministerului Sănătății și anume:

1. Fiecare colaborator al centrului de service trece un control de sănătate de două ori pe zi, în special se măsoară temperatura corpului.

2. Fiecare colaborator al centrului de service folosește echipament personal de protecție: măști, mănuși de cauciuc, bahile de unică folosință pentru încălțăminte și dezinfectanți.

3. În timpul procesării și confirmării comenzii, operatorul se va convinge că în încăperea în care va fi efectuată reparația nu sunt prezente persoane cu febră și alte simptome de viroză.

Pentru a primi un serviciu de reparatii, trebuie să apelați linia de asistență 22 667 400 și să lăsați o solicitare (costul apelurilor efectuate de la telefoanele mobile se taxează în conformitate cu tarifele operatorului dvs.). Solicitările sunt acceptate de luni până vineri între orele 8:00 și 17:00. Când completați o cerere, indicați modelul, numărul de serie al dispozitivului și informați despre disponibilitatea unui card de garanție.

După înregistrare, operatorul centrului de service vă va contacta și veți agrea ora și data vizitei.

Perioada promoțională este valabilă în perioada 10.04-15.05.2020

* Repararea urgentă se referă la eliminarea urgentă a unui defect al produsului, fără de care viața, de zi cu zi este dificilă, recepționarea informației, nivelul de urgență sunt determinate exclusiv de centrul de service autorizat Samsung.

** În absența restricțiilor de timp la intrarea și circulația în cadrul localitatii.

*** Repararea este posibilă doar în cazul că nu există restricții speciale privind furnizarea serviciilor de reparații ale aparatelor de uz casnic introduse de autoritățile statului sau autoritățile locale pentru a preveni răspândirea bolii respiratorii acute COVID-19 cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2 în Republica Moldova.