Het perfecte toestel voor in de wagen -Case Study-Inzichten

Direct naar content
Content

Het perfecte toestel voor in de wagen

Dankzij de Drive Experience Solution van Samsung met de Galaxy Tab 10.1 kon Kia Motor zijn klanten tevreden stellen met de geavanceerde mobiele functies, waardoor de klantentevredenheid steeg. Bovendien zorgde de autotoepassing voor een stijging van de verkoop.

DELEN

google in p

Kies uw SNS voor de scraping van deze pagina.

Venster sluiten
Beschrijving van het bedrijf
Land
Korea

Sector
Auto's

Profiel van de klant
KIA Motors is een internationale fabrikant en verdeler van commerciële voertuigen en personenwagens. Het bedrijf is actief in 167 landen over de hele wereld.
Oplossing
Technologie
Samsung Drive Experience

Apparaat
GALAXY Tab 10.1
Uitdagingen
Groeiende behoefte aan gebruik van persoonlijk mobiel toestel door chauffeurs
Klanten willen in hun wagen steeds vaker hun eigen mobiel toestel gebruiken in plaats van het traditionele navigatiesysteem waarmee het voertuig is uitgerust. Daarom worden tegenwoordig, als nieuwe trend in de automobielindustrie, veel van de nieuwe auto's aangeboden met smartphones of tablet-pc's.

Accent op het luxe-imago van de nieuwe K9
KIA wilde de lancering van de K9 promoten en het luxe-imago van het nieuwe model benadrukken door een geavanceerd mobiel toestel aan te bieden, in samenwerking met Samsung.

Ingebouwd KIA UVO-systeem (Your Voice)
KIA had een perfect mobiel toestel nodig voor zijn geavanceerde KIA UVO (Your Voice)-toepassing.
Bedrijfsoplossing
KIA Motors heeft de luxesedan K9 geïntroduceerd uitgerust met GALAXY Tab 10.1, met daarop Samsung Drive Experience, een mobiele oplossing voor auto's. Deze introductie, die werd georganiseerd in samenwerking met Samsung, droeg bij tot het luxe-imago van het nieuwe model en overtrof de hoge verwachtingen van de klanten. De belangrijkste eigenschappen van de toepassing waren onder andere een promotiefilmpje, een bondige gids, een e-handleiding en widgets die elektronische informatie over het voertuig verschaffen. Met deze unieke autotoepassing kan KIA Motors zijn klanten nog meer tevreden stellen, aangezien de chauffeur kan genieten van de allernieuwste technologie en tegelijkertijd nieuwe marketingmogelijkheden kan uitproberen.
Technologie
GALAXY Tab 10.1 voor nieuwe K9-klanten
KIA leverde de GALAXY Tab 10.1 aan 12.600 nieuwe K9-klanten. Het thema en de inhoud van de tablet werden speciaal aangepast aan de K9. De Drive Experience-toepassing van Samsung werd ontworpen om het toestel gemakkelijk te kunnen aanpassen voor de specifieke doelgroep.

Ingebouwd KIA UVO-systeem (Your Voice)
GALAXY Tab 10.1 bevat ook UVO (Your Voice). Dat is het telematicasysteem van KIA dat in de auto wordt ingebouwd en waarmee de chauffeur allerlei informatieve gegevens gemakkelijk kan raadplegen en 16 verschillende services kan gebruiken, zoals Smart Control, Safety, Car Care, Assist en Info. UVO van KIA is een systeem waarmee chauffeurs slimmer kunnen rijden. Het draagt bij tot het prestigieuze imago van de wagen.
Voordelen
Grotere klantentevredenheid
Dankzij de digitale catalogus en de aangepaste oplossingen van de K9 van KIA krijgt de gebruiker snel en gemakkelijk toegang tot gegevens over wagen/fabrikant, nieuwsupdates en magazines van KIA Motors. Hij kan ook videotips bekijken voor de bediening en het onderhoud van het voertuig, wat leidt tot een grotere klantentevredenheid.

Integratie van IT in het voertuig
De K9, die uitgerust is met het geavanceerde mobiele toestel van Samsung, is voor de chauffeur een kans om de allernieuwste technologie uit te proberen.

Doeltreffende marketingtools voor een verdere stijging van de verkoop
Deze unieke automobieloplossing is een geweldige manier om de verkoop te stimuleren en om een nieuwe wagen te promoten.

aanverwante oplossingen

aanverwante producten

aanverwante inzichten

Casestudy
Case Study Deutsche Bahn (spoorwegen)
Samsung Galaxy-tablets maken processen en werkstromen efficiënter.
Casestudy
Case Study Bounce The Minicab-app
De hardware van Samsung is een belangrijk werkmiddel van een netwerk van minitaxi-chauffeurs. Deze technologie zorgt voor een betere klantenervaring.
Nieuws
Geïnspireerd door en gemaakt voor professionals: Samsung onthult eerste B2B-tablet op IFA 2014
Diegem – Samsung onthult de Galaxy Tab Active, zijn eerste tablet speciaal ontwikkeld voor het bedrijfsleven. Daarmee brengt Samsung zijn vertrouwde mobiele leiderschap en zijn 'people inspired innovation' filosofie naar de werkvloer. De Galaxy Tab Active pakt uit met een robuust, draagbaar design dat tegemoet komt aan de verwachtingen van professionals in de veeleisende, uitdagende businessomgeving van vandaag.
Casestudy
Betere dienstverlening en lagere kosten door innovatieve toepassing
De Galaxy Tab 2 (7.0) is van grote meerwaarde in de dagelijkse operatie van logistiek dienstverlener GVT. De tablet in combinatie met de LoGiApp van LogiVisi vervangt de traditionele boordcomputers die alleen ondersteuning biedt in het transport. "Wij wilden dat de oplossing aansluit op onze totale dienstverlening. Bovendien is deze oplossing veel flexibeler en biedt een aanzienlijke kostenbesparing."