Slik feilsøker du innbrenning eller midlertidig innbrenning på Samsung OLED-skjermen din

Bilde av nederste høyre hjørne av en Samsung OLED-skjerm.

Hvis du opplever innbrenning eller midlertidig innbrenning på Samsung OLED-skjermen din, så bruk denne veiledningen for å feilsøke og løse problemene.

Merknad: Hvis du har problemer med Samsung OLED-skjermen din, så se etter tilgjengelige programvareoppdateringer. Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Innbrenning (eller etterbilde) er et synlig merke som henger igjen på skjermen. Dette merket kan forbli på skjermen selv mens du ser på annet innhold. Det skyldes at et fast bilde har stått på skjermen i en lang periode og er især merkbart på OLED-skjermer.

Sammenlignende bilde av graderingen av innbrenningseffekten på en skjerm.

Når det er etterbiler på skjermen, kan du kjøre funksjonen Pikseloppdatering for å oppdatere skjermen. Denne funksjonen justerer pikslene for å gi en klarere skjerm. Følg trinnene nedenfor for å kjøre Pikseloppdatering.

1 Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen, og gå deretter til og velg Meny.
2 Velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger.
3 Velg Generelt og personvern, og velg deretter Panelvedlikehold.
4 Velg Pikseloppdatering.
5 Velg Start nå eller Start etter at TV-en er av.
Bilde av alternativene for pikseloppdatering på en Samsung OLED-skjerm.

Merknad: Visse funksjoner, som for eksempel bestilling, opptak og talegjenkjenning, fungerer kanskje ikke under Pikseloppdatering. Hvis problemet vedvarer, kontakt et Samsung servicesenter for assistanse.

Unngå å vise faste bilder i lang tid

De fleste videospill har et brukergrensesnitt. Dette kan være speedometeret i et racerspill eller trådkorset og helsestolpen i et actionspill. Hvis disse funksjonene befinner seg på samme sted eller hvis du spiller spillet i en lang periode, kan det forekomme innbrenning.

Kjør funksjonen Skjermgjenopprettelse

Samsung OLED-skjermen din er utstyrt med funksjonen Skjermgjenopprettelse som oppdager skjermens tilstand og forebygger innbrenning. Denne funksjonen aktiveres automatisk når skjermen slås av uten å koble fra strømledningen, eller etter mer enn 4 timers samlet bruk. Slå av skjermen ved bruk av fjernkontrollen eller Av/på-knappen på skjermen.

Skjermgjenopprettelse tar omkring 10 minutter å gjennomføre. Når strømmen slås på, dukker det opp et sprettoppvindu som angir at skjermgjenopprettelsen er fullført. Når skjermgjenopprettelsen er fullført, startes den løpende brukstiden på nytt.

Hvis du koblet fra strømledningen da du slo av skjermen, virker ikke funksjonen Skjermgjenopprettelse. I så fall vil denne meldingen vises når strømmen kommer på igjen, avhengig av det samlede antall timer du har brukt skjermen:

Sprettoppmelding om å slå av strømmen ved bruk av fjernkontrollen etter bruk av skjermen i 4 timer eller mer samlet.

Sprettoppmelding om å slå av skjermen. Sprettoppmelding om å slå av skjermen.

Sprettoppmelding om å starte Skjermgjenopprettelse etter bruk av skjermen i 12 timer eller mer samlet.

Sprettoppmelding om å starte skjermgjenopprettelse. Sprettoppmelding om å starte skjermgjenopprettelse.

For å forebygge innbrenningsskader på skjermen, sørg for å starte Skjermgjenopprettelse. Ikke lukk Skjermgjenopprettelse. Du kan velge Start nå for å kjøre Skjermgjenopprettelse. Hvis ingenting velges, kjører Skjermgjenopprettelse automatisk etter ett minutt.

Slå på Punktskift-funksjonen

Punktskift-funksjonen oppdaterer piksler i regelmessige intervaller for å forebygge skjermproblemer. Følg trinnene nedenfor for å kjøre Punktskift.

1 Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen, og gå deretter til og velg Meny.
2 Velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger.
3 Velg Generelt og personvern, og velg deretter Panelvedlikehold.
4 Velg Punktskift for å slå det på.
Bilde av alternativene for panelvedlikehold på en Samsung OLED-skjerm.
5 Du kan følge de samme trinnene igjen for å slå av Punktskift.