Hva skal jeg gjøre hvis ovnpanelet ikke reagerer når det trykkes inn?

Det er en rekke årsaker til at ovnpanelene ikke fungerer når de trykkes inn. Sjekk årsakene og løsningene nedenfor.

• Sjekk om panelet er låst (barnesikring).

- Formen på kontrollåsen varierer avhengig av modell, men den er vanligvis angitt med et låsikon, kode L (eller Lås), eller begge deler.

Llås på skjermen.

- Slik slår du av barnesikringen: Trykk på barnesikring-knappen i 3 sekunder

Opplåsingen kan variere avhengig av modell.

Barnesikringsikon.
  • Sjekk de tilgjengelige panelene for den aktuelle funksjonen.

- Visse modeller lyser bare opp knappene som er tilgjengelige i øyeblikket og ignorerer alt inntak fra andre knapper fordi de ikke er tilgjengelige på det tidspunktet. I tillegg kan det være knapper som ikke kan bli valgt avhengig av den valgte funksjonen og innstillingsrekkefølgen.

- Den vanligste årsaken er at knappen som du vil aktivere, ikke virker.

1) Rengjøring ved pyrolyse, steketermometer og mange andre funksjoner vil ikke fungere hvis en skilleplate settes inn.

2) Dobbeltsteking fungerer bare når en skilleplate er satt inn. Stekemodusene kan bli innstilt forskjellig avhengig av valget av rom (enkeltrom, øvre, nedre).

3) Steketermometerfunksjonen virker bare når steketermometeret er satt inn i ovnen. (Andre innstillinger, som rengjøring ved pyrolyse, er deaktivert når steketermometeret er satt inn.)

4) Hvis skjermen viser “----”, sjekk temperaturinnstillingen i henhold til stekemodusen på nytt.

• Sjekk om det sitter noen fremmedlegemer fast mellom knappene.

- Fjern fremmedlegemet og prøv på nytt.

• Hvis det er en modell med berøringsfunksjon, så sjekk om panelet er vått.

- Fjern fuktigheten og prøv på nytt.

• Sjekk om C-d0-koden vises.

- C-d0-koden vises når en knapp blir trykket og holdt inne i en viss tid.

- Rengjør knappene, og sørg for at det ikke er noe vann på/rundt dem. Slå av ovnen, og prøv på nytt.

Merknad:

• Hvis panelet fortsatt ikke virker etter at du har sjekket ovenstående løsninger, så slå av ovnen, vent i 30 sekunder og slå den på igjen.
  • Hvis problemet vedvarer, så kontakt Samsung servicesenter.