GPS-en virker ikke som den skal på Samsung-smartklokken

Samsung-smartklokken har en GPS-sensor som kan overvåke posisjonen din i sanntid, uten å koble til en telefon. Når klokken er koblet til en telefon, vil den innhente GPS-posisjonen fra telefonen for å forbedre posisjonsnøyaktigheten.

smartklokke
1 Sjekk klokkereimen din

Hvis du bruker en klokkereim av metall til en Galaxy Watch, kan det forårsake interferens med antennene og påvirke GPS-nøyaktigheten.

2 Se etter programvareoppdateringer

Programvareoppdateringer fikser feil og forbedrer ytelsen til klokken din. Sørg for å se etter programmareoppdateringer regelmessig ved å trykke på programvareoppdatering i innstillingene til klokken, eller ved å bruke Galaxy Wearable-appen på telefonen.

3 Beveg deg utendørs, og start deretter klokken på nytt

Hvis du er innendørs, gå utendørs for å starte klokken på nytt. Pass på å unngå å stå mellom bygninger eller i dårlige værforhold, som en storm.

1. For å starte klokken på nytt, trykk og hold inne Hjem-knappen (På/av-knappen) og Tilbake-knappen samtidig.
  2. Deretter, trykk på Slå av. Når klokken er helt slått av, trykk og hold inne Hjem-knappen (På/av-knappen) igjen for å starte den på nytt.
4 Kontroller at telefonen din er koblet til et mobilnettverk

Fra telefonen din, går du til og åpner Innstillinger, og trykk deretter på Om telefonen. Trykk på Statusinformasjon, og deretter trykk på SIM-kortstatus. Sørg for at statusen for mobilnettverket viser «Tilkoblet».

Hvis du er tom for mobildata eller opplever dårlig dekning på telefonen din, kontakter du mobiloperatøren for å få nettverksstøtte.

Ikke tilgjengelig vist under Mobilnettverksstatus
5 Sørg for at klokken og telefonen din er koblet sammen via Bluetooth

Åpne Galaxy Wearable-appen på telefonen. Det kan være nødvendig å trykke på Hjem-fanen. Hvis enhetene er koblet sammen med Bluetooth, vil «Tilkoblet» vises.

• Hvis enhetene ikke er koblet til, er navnene deres dimmet. Du kan trykke på enhetsnavnet for å koble til enhetene på nytt.
  • Hvis enhetene er koblet sammen via Wi-Fi, vil appen vise «Tilkoblet eksternt». I dette tilfellet må du navigere til Innstillinger, trykke på Tilkoblinger, og deretter trykke på Bluetooth på hver enhet. Deretter skrur du på bryteren for Bluetooth.
6 Åpne en GPS-app og sjekk posisjonen din

Mens du er utendørs, åpne en app som bruker GPS som kan vise posisjonen din både på klokken og telefonen. Som et eksempel kan du bruke Under Armour sin app MapMyRun for å sjekke posisjonen din. Det kan være nødvendig å starte en treningsøkt i appen, og deretter sveipe til kartskjermen for å se posisjonen din.

Selv om GPS-en vil fungere inne i en bygning eller et hus, fungerer den best utendørs med åpen sikt mot himmelen slik at signaler kan mottas og kommunisere med satellitter. Følgende kan forstyrre GPS-signaler:

• Klokken og telefonen din har vært frakoblet i mer enn et døgn.
  • Posisjonstjenestene er deaktivert på klokken eller telefonen din, eller på begge.
  • GPS-signalstyrken har blitt redusert på grunn av at posisjonssignalet er hindret av bygninger som blokkerer direkte sikt til himmelen. Det kan også reduseres når det er dårlig eller overskyet vær.
7 Nullstill klokken

Hvis problemet vedvarer, tilbakestiller du klokken ved hjelp av appen Galaxy Wearable. Etter at tilbakestillingen er fullført, kobler du klokken til telefonen igjen, og fortsetter så å se etter programvareoppdateringer.