Slik beskytter du Galaxy-enheten din mot skadelig programvare

Siden Galaxy-enheter søker etter skadelig programvare før de laster ned apper fra Play-butikken, er sjansen liten for at enheten din blir infisert med skadelig programvare. Imidlertid kan skadelig programvare fortsatt installeres på enheten din hvis du klikker på annonser eller via e-post. Følg veiledningen nedenfor for å beskytte enheten din ytterligere.

Før du prøver anbefalingene nedenfor, må du kontrollere at enhetens programvare og relaterte apper er oppdatert til nyeste versjon. Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere programvaren på mobilenheten:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Bestem hvilke apper du vil gi tilgang til

Etter at du har installert en app, kan du bestemme hvilke apper som skal ha tilgang til enheten din. En skadelig app kan lekke informasjon fra enheten din, så du må være forsiktig med å gi tillatelser til apper. Selv når du har gitt en app tilgang til enheten din, vil tillatelsene til appen tilbakestilles når den ikke har vært åpnet på en stund, og du vil bli bedt om å gi tillatelsene på nytt neste gang du bruker appen.

Slik endrer du apptillatelser:

Appinnstillinger Appinnstillinger

Trinn 1. Gå til Innstillinger, og velg Apper.

Velg en app du vil endre tillatelser for Velg en app du vil endre tillatelser for

Trinn 2. Velg en app du vil endre tillatelser for.

Velg apptillatelser Velg apptillatelser

Trinn 3. Velg Tillatelser.

Gi appen tillatelser Gi appen tillatelser

Trinn 4. Velg en tillatelse som du vil gi appen.

Velg hvilke tillatelser som appen skal eller ikke skal ha Velg hvilke tillatelser som appen skal eller ikke skal ha

Trinn 5. Velg Tillat eller Ikke tillat.

Selv om du besøker sikre nettsteder på enheten din, kan du fortsatt bli eksponert for skadelige annonser. På grunn av risikoen for å utilsiktet laste ned skadelig programvare gjennom annonser, anbefaler vi at du slår på reklameblokkering i Samsungs Internett-app for å begrense popup-vinduer og dermed beskytte enheten din.

Åpne Samsung Internett-appen Åpne Samsung Internett-appen

Trinn 1. Åpne Samsung Internett-appen.

Velg meny Velg meny

Trinn 2. Velg Meny (tre horisontale linjer).

Velg innstillinger for reklameblokkering  Velg innstillinger for reklameblokkering

Trinn 3. Velg Annonseblokk.

Velg fra foreslåtte apper Velg fra foreslåtte apper

Trinn 4. Velg fra Foreslåtte apper for nedlasting.

Merk:

• Du må være logget på Google-kontoen din for å laste ned en app for reklameblokkering.
  • Du må kanskje betale for noen apper for reklameblokkering, så sjekk beskrivelsene og anmeldelsene deres før du laster dem ned.
  • Hvis du bruker en tredjeparts internettapp, må du justere appens sikkerhetsinnstillinger.

Vi anbefaler at du slår på Enhetsbeskyttelse for å beskytte enheten mot skadelig programvare.

Batteri- og enhetspleie Batteri- og enhetspleie

Trinn 1. Gå til Innstillinger og velg Batteri og enhetsvedlikehold.

Velg enhetsbeskyttelse Velg enhetsbeskyttelse

Trinn 2. Velg Enhetsbeskyttelse.

Trykk på Skann telefon Trykk på Skann telefon

Trinn 3. Trykk på Søk på telefonen.

Selv om det er svært usannsynlig, kan du fjerne den skadelige appen i Sikkermodus hvis enheten din er påvirket av skadelig programvare. Alle tredjepartsapper er deaktivert når de er i Sikkermodus, slik at det kan være lettere å slette den problematiske appen.

Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten

Trinn 1. Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten.

Velg Slå av Velg Slå av

Trinn 2. Velg Slå av.

Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten

Trinn 3. Etter at skjermen slås av, trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten samtidig.

Slipp sidetasten mens du holder inne volum ned-tasten Slipp sidetasten mens du holder inne volum ned-tasten

Trinn 4. Når Samsung-logoen vises på skjermen, slipper du sidetasten mens du holder nede Volum ned-tasten.

Prøv å oppdatere i Sikkermodus Prøv å oppdatere i Sikkermodus

Trinn 5. Når Sikkermodus vises nederst til venstre på skjermen, slipper du tasten.

Følg trinnene nedenfor for å slette en app i Sikkermodus.

Appmeny Appmeny

Trinn 1. Gå til Innstillinger, og velg Apper.

Identifiser ukjente eller skadelige apper Identifiser ukjente eller skadelige apper

Trinn 2. Identifiser appen du ikke kjenner igjen eller tror er skadelig.

Avinstaller app Avinstaller app

Trinn 3. Velg Avinstaller.

Trykk OK Trykk OK

Trinn 4. Trykk OK.

Du kan bytte fra Sikkermodus til normal modus ved å følge trinnene nedenfor.

Trinn 1. Trykk og hold inne Volum ned-tasten og sidetasten samtidig.
Trinn 2. Trykk på Omstart.

Bytt fra Sikkermodus til normal modus

Merk:

• Plasseringen til volum-tasten og sidetasten kan variere avhengig av enhetsmodell.

Flere måter du kan beskytte enheten din på

Her er noen ekstra tips for å beskytte enheten din og holde den fri for skadelig programvare:

• Last kun ned apper fra Play Store eller Galaxy Store, som sørger for å verifisere sikkerheten til alle apper som legges ut.
  • Vi anbefaler ikke å bruke tredjeparts apper mot skadelig programvare.
  • Hold enhetens programvare og operativsystem oppdatert.
  • Slå av Bluetooth og Wi-Fi når den ikke er i bruk.

Merk: Skjermbilder og menyer på enheten kan variere, avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvordan du bruker Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med mobiltelefon, nettbrett eller bærbart utstyr fra Samsung, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om hvordan du sender en feilrapport.