Hvordan du bruker S Pen med en Galaxy S22 Ultra og sjekker dens kompatibilitet

Galaxy S22 Ultra er den første modellen med innebygget S Pen, slik at du enkelt kan ta den med og bruke den når du vil. Du kan bruke den integrerte S Pen på en rekke morsomme måter for å maksimere noteringsopplevelsen. Sjekk veiledningen vår nedenfor for å lære om den nye innebygde S Pen på Galaxy S22 Ultra.

Før du prøver anbefalingene nedenfor, må du kontrollere at enhetens programvare og relaterte apper er oppdatert til nyeste versjon. Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere programvaren på mobilenheten:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Den første innebygde S Pen i S-serien

Galaxy S22 Ultra er det første produktet i S-serien med innebygd S Pen. Du kan bruken den til å tegne eller skrive ned idéer, utføre Air-handlinger, åpne et nytt notat direkte på skjermen, eller bytte mellom andre S Pen-kompatible enheter mens du er på farten. Du kan også bruke S Pen til tekst-funksjonen for å konvertere håndskriften din til tekst mens du skriver på skjermen.

innebygd s-penn til s22

Merk:

• S Pen fra Galaxy S22 Ultra kan ikke settes inn i den forrige Galaxy Note-serien.
  • Designkonseptet til S Pen er endret til matt for jevnere skriving og en mykere følelse, og gir et stabilt grep selv etter å ha brukt den over lengre tid sammenlignet med S pen fra den forrige Galaxy Note-serien.
  • På grunn av det matte designet kan det oppstå en litt ubehagelig følelse når du fjerner eller bytter pennen i telefonen, men dette er ikke et problem med enheten, så du kan bruke den med trygghet. Hvis det er fremmedlegemer på den, tørk det av med en myk klut.

S Pen må lades før du kan fjernkontrollere apper med S Pen-knappen. Når du setter S Pen inn i sporet, vil den begynne å lade. Hvis funksjonen Air-handlinger er deaktivert, lades S Pen kun når enheten lades.

lading av s-pennen til s22

Selv om det allerede er mulig å stille inn tidtakeren og ta bilder med enheten din fra avstand, kan du nå også ta bilder enkelt ved å trykke på S Pen-knappen. Følg trinnene nedenfor for å ta et bilde ved å bruke S Pen.

å ta bilde med s-pennen til s22, trinn 1 å ta bilde med s-pennen til s22, trinn 1

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen og trykk på Avanserte funksjoner.

å ta bilde med s-pennen til s22, trinn 2 å ta bilde med s-pennen til s22, trinn 2

Trinn 2. Trykk på S Pen.

å ta bilde med s-pennen til s22, trinn 3 å ta bilde med s-pennen til s22, trinn 3

Trinn 3. Trykk på Lufthandlinger, og trykk deretter på bryteren for å aktivere funksjonen.

å ta bilde med s-pennen til s22, trinn 4 å ta bilde med s-pennen til s22, trinn 4

Trinn 4. Åpne Kamera-appen.

å ta bilde med s-pennen til s22, trinn 5 å ta bilde med s-pennen til s22, trinn 5

Trinn 5. Trykk på S Pen-knappen én gang for å ta et bilde.

• For å ta en serie med bilder, trykker du på og holder S Pen-knappen inne.
  • For å endre fotograferingsmodus, flytter du S Pen til venstre eller høyre mens du trykker på og holder S Pen-knappen inne.
  • For å bytte mellom kameraer, trykker du på S Pen-knappen to ganger.

Du kan fjernkontrollere apper ved å bruke S Pen som er koblet til enheten din via Bluetooth Low Energy (BLE).

Du kan for eksempel starte apper raskt, slik som kamera-appen, ved å trykke og holde S Pen-knappen inne. Mens du bruker kamera-appen kan du også ta et bilde ved å trykke på knappen én gang. Mens du spiller musikk, kan du skru opp volumet hvis du løfter S Pen opp mens du trykker og holder S Pen-knappen inne, og på samme måte kan du skru ned volumet hvis du senker den.

Merk:

• S Pen må lades før du kan bruke funksjonen Air-handlinger.
  • Når du tar ut S Pen fra sporet, vil ikonet for Air-handlinger vises på statuslinjen. Hvis S Pen er utladet eller langt unna enheten, eller hvis det er hindringer eller ekstern interferens mellom S Pen og enheten, kobles S Pen fra enheten og ikonet blir grått. For å bruke Air-handlinger-funksjonen igjen, må du koble S Pen til enheten ved å sette den inn i sporet igjen.

Du kan stille inn en app eller funksjon som skal starte, og så kan du endre hva du ønsker å bruke med S Pen-funksjonen. Følg trinnene nedenfor for å stille inn appen eller funksjonen du vil endre.

endre apper for s-pennen til s22, trinn 1 endre apper for s-pennen til s22, trinn 1

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen og trykk på Avanserte funksjoner.

endre apper for s-pennen til s22, trinn 2 endre apper for s-pennen til s22, trinn 2

Trinn 2. Trykk på S Pen.

endre apper for s-pennen til s22, trinn 3 endre apper for s-pennen til s22, trinn 3

Trinn 3. Trykk på Lufthandlinger.

endre apper for s-pennen til s22, trinn 4 endre apper for s-pennen til s22, trinn 4

Trinn 4. Trykk Hold nede penneknappen for å.

endre apper for S Pen til s22, trinn 5 endre apper for S Pen til s22, trinn 5

Trinn 5. Velg den appen eller funksjonen du ønsker å endre. Du kan åpne appen ved å holde S Pen-knappen nede.

Hvis S Pen har tilkoblingsproblemer, eller hvis den ofte blir koblet fra, kan du tilbakestille S Pen og koble den til igjen. Sett S Pen inn i sporet. Deretter åpner du innstillinger-skjermen for Air-handlinger og trykker på Flere alternativer (tre vertikale prikker) > Tilbakestill S Pen.

Merk:

• Du kan kun koble til Samsung-godkjente S Pen som støtter Bluetooth Low Energy (BLE).
  • Ikke ta ut S Pen fra enheten mens den kobler seg til. Hvis du gjør det, vil det forstyrre prosessen.

Når du bruker S Pen fra Galaxy S22 Ultra med en annen enhet,

• S Pen er spesielt utviklet for Galaxy S22 Ultra og kan kun brukes i skrivemodus på modeller med Wacom-panel. Fordi den ikke er kompatibel for bruk med andre modeller, kan funksjonen Air-handlinger være begrenset.

Når du bruker S Pen fra en annen enhet med Galaxy S22 Ultra,

• S Pen fra Galaxy Note-serien: Kun skrivefunksjonen er tilgjengelig.
  • S Pen fra Galaxy Tab: Kun skrivefunksjonen er tilgjengelig.
  • S Pen fra Galaxy Z Fold3: Ikke tilgjengelig.
  • S Pen Pro: Funksjonene skriving og Air-handlinger er tilgjengelig. (Kun når du bytter til S Pen-modus, ikke Z Fold-modus)

Merk: Skjermbilder og menyer på enheten kan variere, avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvordan du bruker Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med mobiltelefon, nettbrett eller bærbart utstyr fra Samsung, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om hvordan du sender en feilrapport.