Hva den grønne prikken øverst på skjermen betyr

Vi hos Samsung er svært opptatt av personvern og transparens ved bruk av kamera og mikrofon for visse apper på våre produkter.

Etter Android 12 (S OS) har Samsung gjort flere endringer for å forbedre brukeropplevelsen når det gjelder personvern.

Visning av hovedskjerm med grønn prikk øverst i varslingspanelet.

Den grønne prikken øverst i varslingspanelet er et verktøy du kan bruke for å finne ut om en app har sanntidstilgang til kameraet og mikrofonen.

Når du ser eller blar gjennom menyene kan du se om noen apper bruker kameraet eller mikrofonen.

Hvis du trykker på den grønne prikken vil du også kunne se hvilke apper som har tilgang til disse funksjonene.

Slik finner du ut om apper bruker kameraet eller mikrofonen

Trinn 1. Visning av en samtale der indikator for kamera og mikrofon vises. De andre indikatorene er for øyeblikket skjult. Trinn 1. Visning av en samtale der indikator for kamera og mikrofon vises. De andre indikatorene er for øyeblikket skjult.

Trinn 1. Verktøyet vil vise den grønne prikken øverst til høyre, og vise om mikrofonen, kameraet eller begge er i bruk.

Trinn 2. Visning av en grønn prikk øverst til høyre på skjermen i løpet av en samtale noen få sekunder senere. De andre indikatorene kommer til syne igjen. Trinn 2. Visning av en grønn prikk øverst til høyre på skjermen i løpet av en samtale noen få sekunder senere. De andre indikatorene kommer til syne igjen.

Trinn 2. Etter noen få sekunder vil kun en grønn prikk vises sammen med de andre indikatorene.

Trinn 3. Visning av vist varslingsmeny i løpet av samtalen, med den grønne prikken øverst til høyre på skjermen. Trykk på den grønne skjermen. Trinn 3. Visning av vist varslingsmeny i løpet av samtalen, med den grønne prikken øverst til høyre på skjermen. Trykk på den grønne skjermen.

Trinn 3. Åpne varslingspanelet, og trykk på den grønne prikken.

Trinn 4. Visning av varslingsmenyen, som viser apper som for øyeblikket bruker kameraet eller mikrofonen. Trinn 4. Visning av varslingsmenyen, som viser apper som for øyeblikket bruker kameraet eller mikrofonen.

Trinn 4. Nå kan du se hvilke apper som bruker kameraet eller mikrofonen.

Slik kontrollerer og endrer du tilgangstillatelser for kamera og mikrofon

Du kan kontrollere hvilke tillatelser som er gitt for tilgang til kamera og mikrofon, og endre dem etter ønske.

Følg trinnene nedenfor hvis du ønsker å kontrollere tilgangslisten.

1 Trykk på alternativet «Personvern» i innstillingsmenyen.
2 Trykk på alternativet «Tillatelser» i personvernmenyen.
3 Under Tillatelser kan du se hvilke apper som har tillatelse til å bruke kameraet, mikrofonen eller begge.

Følg trinnene nedenfor.

1 Trykk på alternativet «Personvern» i innstillingsmenyen.
2 I personvernmenyen trykker du på «Kameratillatelse/mikrofontillatelse».
3 Under Tillatelser kan du se hvilke apper som har tillatelse til å bruke kameraet, mikrofonen eller begge.