Hva er den brettbare skjermen og beskyttelsesfilmen på smarttelefonen min?

Når du åpner et nytt produkt fra Samsung, legger du merke til en brettbar skjerm og beskyttelsesfilm som er festet til enheten. Nedenfor finner du ut mer om funksjonene som er utformet for å beskytte enheten din, og hva du skal gjøre hvis du får problemer med beskyttelsesfilmen.

Bilde av Samsung brettbare telefoner.

Samsung brettbare smarttelefoner bruker skjermer utstyrt med Infinity Flex-skjerm og Ultratynt glass som kan brettes uten å skade enheten din.

Eksempelbilde på en Samsung brettbar telefon med ultratynt glass uthevet.

Med sitt innovative design og sitt ultratynne glass gir den brettbare skjermen en ny brukeropplevelse langt ut over bare det å brette, og som leverer den ypperste visuelle opplevelsen ved hjelp av innovativ OLED-teknologi.

Samsung brettbar skjerm består av beskyttelsesfilm, beskyttelseslag og Ultratynt glass for å optimere AMOLED-skjermens klare farger, kontrast proporsjon og fargegjengivelse, hver med følgende karakteristikker:

Eksempelbilde på lagene til Samsung brettbare enhet: AMOLED, ultratynt glass, beskyttelseslag og beskyttelsesfilm.
  • Beskyttelsesfilm: Plassert på det øverste laget av skjermen, det hjelper skjermen til å stå imot intenst trykk og kan utskiftes.
  • Beskyttelseslag: Plassert oppå det ultratynne glasset for å stå imot motstand fra utsiden, dempe støt og forhindre at skjermen går i stykker.
  • Ultratynt glass: Tynt glass som gir en flat overflate og forbedrer holdbarheten til den brettbare skjermen.
  • AMOLED: Hver piksel avgir sitt eget lys, noe som gir raskt svar, glimrende fargegjengivelse og -klarhet, med en tynn skjerm.
  • Den brettbare enheten har noen små krumninger avhengig av vinkelen, med et tynt, fleksibelt glass og film til brettefunksjonen. Det kan være synlige rynker i det brettede området på midten av skjermen.
  • Ved kraftig støt fra utsiden kan det dukke opp svarte/hvite prikker eller streker på skjermen. Dette kan være synlig skade som vises inni skjermen i form av delvis svarte flekker, automatisk skjermlyshet eller skjermsprekker.
  • Vær forsiktig så du ikke slår skjermen fra utsiden da støt mot det ultratynne glasset lett kan føre til sprekker eller brister som kan spre seg til de omkringliggende områdene og føre til at det dukker opp en hvit stripe når du bretter enheten.

Når du bruker brettbare enheter, så prøv å unngå:

• Å miste produktet på gulvet.
  • Å trykke på delen der skjermen brettes, eller å brette skjermen med fremmedlegemer som for eksempel kort, nøkler, sand, metallpulver osv.
  • Å trykke på skjermen med ulike gjenstander som for eksempel penner, negler, nøkler osv. eller miste gjenstander direkte ned på skjermen.
  • Å sette fingrene dine mellom skjermene når du åpner enheten.
Bilde av handlinger du bør unngå når du bruker brettbare enheter.

Beskyttelsesfilmen som sitter fast på den brettbare skjermen, er en forbruksvare. Etter en viss periode kan det oppstå riper, bobler og hevelser på beskyttelsesfilmen på grunn av vanlig slitasje.

I visse tilfeller blir bare beskyttelsesfilmen skadet. Enheten kan brukes uten problemer ved å utskifte beskyttelsesfilmen. Kontakt kundeservice for å få veiledning i hvordan du skifter ut beskyttelsesfilmen.

Vær forsiktig da panelet kan bli skadd hvis du fester eller fjerner beskyttelsesfilmen vilkårlig. Det anbefales kraftig at du alltid bruker telefonen med beskyttelsesfilm på. Hvis du bruker en beskyttelsesfilm som ikke er offisielt sertifisert av Samsung, kan skjermen se forvrengt ut, eller ytelsen kan bli påvirket.