Hva er Sikker mappe, og hvordan brukes det?

Sikker mappe beskytter ditt private innhold og apper, som for eksempel bilder og kontakter, fra å bli tilgått av andre. Du kan holde ditt private innhold og dine apper i sikkerhet selv når enheten er ulåst.

Før du prøver å løse det med nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare er oppdatert til nyeste versjon. Sjekk hvordan du oppdaterer mobilenhetens programvare i følgende rekkefølge.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Viktig: Sikker mappe er et separat, sikret lagringsområde. Dataen i den sikre mappen kan ikke overføres til andre enheter via ikke-godkjente delingsmetoder som for eksempel USB eller Wi-Fi Direct. Forsøk på å tilpasse operativsystemet eller endre programvare vil føre til at den sikre mappen automatisk blir låst og utilgjengelig. Før du lagrer data i Sikker mappe, så sørg for å sikkerhetskopiere en kopi av dataen i en annen sikker plassering.

Merknad: For å bruke Sikker mappe, må du logge på Samsung-kontoen din.

Sette opp Sikker mappe.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > velg Biometri og sikkerhet

Trinn 2. Trykk på Sikker mappe > godta vilkårene og betingelsene for Sikker mappe.

Velkommen til Sikker mappe.

Trinn 3. Skriv inn ID og passord på din Samsung-konto, og trykk på Logg på.

Trinn 4. Velg en låsemetode du vil bruke, og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppsettet. Du kan også legge til din biometri som en annen praktisk måte å låse opp Sikker mappe på.

Sikker mappe låsetype.

Trinn 5. Sikker mappe-skjermen vil vises, og appikonet for Sikker mappe blir lagt til på appskjermen.

Merknad: Når du starter appen Sikker mappe, må du låse opp appen ved bruk av din forhåndsangitte låsemetode.

Hvis du glemmer opplåsingskoden til din sikre mappe, kan du nullstille den med Samsung-kontoen din.

Trinn 1. Gå til Innstillinger >  Biometri og sikkerhet > trykk på Sikker mappe

Trinn 2. Trykk på knappen Glemt PIN i bunnen av den låste skjermen, og trykk på Nullstill.

Glemt PIN.

Trinn 3. Skriv inn passordet til Samsung-kontoen din

Trinn 4. Velg en annen opplåsingsmetode eller mønster, og trykk på Fortsett.

Innstill enheten til automatisk å låse Sikker mappe når den ikke blir brukt.

Trinn 1. Gå til Innstillinger >  Biometri og sikkerhet > Sikker mappe

Trinn 2. Trykk på Lås sikker mappe automatisk.

Trinn 3. Velg et låsealternativ.

For å låse din sikre mappe manuelt, trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker), og trykk deretter på Lås og gå ut.

Flytt innhold som for eksempel bilder og videoer til Sikker mappe. Følg trinnene nedenfor for å flytte et bilde fra standardlagring til Sikker mappe.

Trinn 1. Gå til Sikker mappe > trykk på Legg til filer.

Trinn 2. Trykk på Bilder, velg bilder du vil flytte, og trykk deretter på Ferdig.

Flytte innhold.

Trinn 3. Trykk på Flytt. De valgte elementene vil bli slettet fra den opprinnelige mappen og flyttet til Sikker mappe. For å kopiere elementer, trykk på Kopier.

Trykk på flytt eller kopier.

Merknad: Metiden for å flytte innhold kan variere avhengig av typen innhold.

Flytte innhold fra Sikker mappe til den tilsvarende appen i standardlagring. Følg trinnene nedenfor for å flytte et bilde fra Sikker mappe til standardlagring.

Trinn 1. Gå til Sikker mappe og trykk på Galleri.

Trinn 2. Velg et bilde og trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker), og trykk deretter på Flytt ut av sikker mappe. De valgte elementene vil bli flyttet til Galleri i standardlagringen.

Legg til en app du vil bruke i Sikker mappe.

Trinn 1. Gå til Sikker mappe > trykk på Legg til apper .

Trinn 2. Velg én eller flere apper som er installert på enheten, og trykk på Legg til. For å installere apper fra Play Store eller Galaxy Store, trykk på Last ned fra Play Store eller Last ned fra Galaxy Store.

Legg til dine Samsung- eller Google-kontoer, eller andre kontoer, for å synkronisere med appene i Sikker mappe.

Trinn 1. Gå til Sikker mappe > trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker).

Trinn 2. Trykk på Innstillinger > Kontoer > Legg til konto.

Trinn 3. Velg en kontotjeneste.

Trinn 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre kontooppsettet.

Du kan skjule snarveien til Sikker mappe fra app-skjermen.

Trinn 1. Gå til Sikker mappe > trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker).

Trinn 2. Trykk på Innstillinger > slå av Vis ikon på appskjerm for å deaktivere det.

Skjule sikker mappe.

Alternativt kan du sveipe ned hurtigpanelete og deretter trykke på Sikker mappe for å deaktivere funksjonen.

Alternativ måte å deaktivere Sikker mappe på.

Sikkerhetskopier innhold og apper i Sikker mappe til Samsung Cloud med din Samsung-konto, og gjenopprett dem senere.

Sikkerhetskopiere data

Trinn 1. Gå til Sikker mappe > trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker).

Trinn 2. Gå til Innstillinger, og trykk deretter på Sikkerhetskopier og gjenopprett.

Trinn 3. Trykk på Legg til konto, og følg instruksjonene på skjermen for å logge på Samsung-kontoen din.

Trinn 4. Trykk på Sikkerhetskopier data i sikker mappe.

Trinn 5. Velg elementene du vil sikkerhetskopiere, og trykk på Sikkerhetskopier. Data vil bli sikkerhetskopiert til Samsung Cloud.

Gjenopprette data

Trinn 1. Gå til Sikker mappe > trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker).

Trinn 2. Gå til Innstillinger, og trykk deretter på Sikkerhetskopier og gjenopprett > trykk på Gjenopprett.

Trinn 3. Velg en enhet for å gjenopprette dataen.

Trinn 4. Velg elementer du vil gjenopprette, og trykk på Gjenopprett. Sikkerhetskopiert data vil bli gjenopprettet til enheten din.

Du kan avinstallere Sikker mappe, inklusiv innholdet og appene i den.

Trinn 1. Gå til Sikker mappe > trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker).

Trinn 2. Trykk på Innstillinger > Flere innstillinger > Avinstaller.

Slik avinstallerer du.

For å sikkerhetskopiere innhold før du avinstallerer Sikker mappe, kryss av for Flytt mediafiler ut av sikker mappe, og trykk på Avinstaller.

Flytt mediafiler ut av sikker mappe.

Merknad: Tilgjengelige innstillinger og skjermbilder kan variere avhengig av Wi-Fi-tilbyder, programvareversjon og enhet.

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen”.