Hva gjør du hvis GPS ikke fungerer skikkelig på Samsung Galaxy Watch Active2?

Din Samsung Galaxy Watch Active2 har en GPS-antenne så du kan overvåke din posisjonsinformasjon i sanntid uten å koble til en mobilenhet. Imidlertid kan GPS-en på klokken din være unøyaktig eller bruke 2 til 3 minutter lenger tid enn vanlig på å finne posisjonen din dersom klokken er koblet fra telefonen din i mer enn én dag. Nedenfor kan du se hvordan du hjelper klokkens GPS-nøyaktighet.

Før du prøver å løse det med våre nedenstående anbefalinger, så sjekk om klokkens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til nyeste versjon. Finn ut mer om «Slik oppdaterer du programvare og apper på din Samsung Galaxy Watch Active2» hos Samsung Support.

Gå utenfor, og omstart klokken

Hvis du er innendørs, så gå utenfor før du omstarter klokken. Det å unngå forhindringer som å stå mellom vegger eller dårlige værforhold, kan gjøre det lettere å motta GPS-signaler.

• For å omstarte klokken din, trykk på og hold inne Strøm-tasten, og trykk deretter på Slå av. Når klokken er helt avslått, så trykk på og hold inne Strøm-tasten igjen for å omstarte den.

Selv om GPS-en fungerer inne i en bygning eller et hus, så fungerer den best utenfor under åpen himmel slik at signaler kan mottas og kommunisere med satellitter. Så juster innstillingene på klokken din først før du sjekker posisjonen din med en GPS-app mens du er utendørs.

Trinn 1. På skjermbildet Apper trykker du på Innstillinger > Tilkoblinger.

Trinn 2. Sveip til og trykk på Posisjon, og trykk deretter på knappen for å aktivere det.

Følgende kan føre til at du mister forbindelsen til GPS-signalene:

• Klokken og telefonen din har vært koblet fra hverandre i mer enn én dag.
  • Posisjonstjenestene har blitt deaktivert på klokken eller telefonen din eller begge deler.

Hvis problemet vedvarer, anbefaler vi at du prøver nedenstående alternativer for å brukertilpasse innstillingene dine.

Merknad:

• Sørg for at posisjonsmetoden på telefonen din er satt til Høy nøyaktighet.
  • Når GPS-antennen i din Galaxy Watch Active2 vil brukes når du bruker Samsung Health-funksjonen selv om din Galaxy Watch Active2 er koblet til mobilenheten din.
  • Styrken på GPS-signalet kan bli redusert på steder der signalet blokkeres, for eksempel mellom bygninger eller i lavtliggende områder, eller ved dårlige værforhold.

Når klokken din er koblet sammen med en telefon, vil klokken få GPS-posisjonen sin fra telefonen for å gi en mer nøyaktig posisjon. Hvis telefonen din har problemer med mobildata eller dårlig signal, så kontakt operatøren din for nettverksupport.

Trinn 1. Fra telefonen din går du til og trykker på Innstillinger > Om telefonen.

Slik går du til Om telefon

Trinn 2. Trykk på Status.

Trinn 3. Trykk på SIM-kort-status

Trykk på SIM-kortstatus

Trinn 4. Sjekk at Mobilnettstatusen viser "Tilkoblet".

Hvis enhetene dine er koblet sammen via Bluetooth, vil “Tilkoblet via Bluetooth” vises øverst på appen. Du kan sjekke tilkoblingen på startskjermen til Galaxy Wearable-appen.

¡Sørg for tilkobling via Bluetooth

Hvis enhetene ikke er koblet sammen:

• Galaxy Wearable-appen vil vise "Koblet fra klokke".
  • Trykk på Koble til for å koble enhetene sammen igjen.

Hvis enhetene er koblet sammen via Wi-Fi:

• Galaxy Wearable-appen vil vise "Tilkoblet eksternt” (Connected remotely).

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Tilkoblinger.

Trinn 2. Slå på bryteren for Bluetooth.

Hva gjør du ved ekstern tilkobling

Hvis problemet vedvarer, så nullstill klokken via Galaxy Wearable-appen. Etter at nullstillingen er fullført, så koble klokken til telefonen din igjen.

Merknad:

• Sørg jevnlig for å se etter programvareoppdateringer som bruker Galaxy Wearable-appen på telefonen din.
  • Skjermdumpene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.