Hva gjør du når telefonen din ikke gjenkjenner fingeravtrykk

Telefonens fingeravtrykksensor gir en praktisk og sikker måte å låse opp telefonen din på og holder dine personlige opplysninger sikre. Hvis du har problemer med å bruke fingeravtrykksensoren, er det flere ting du kan vurdere.

Før du prøver å løse det med nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare er oppdatert til nyeste versjon. Sjekk hvordan du oppdaterer mobilenhetens programvare i følgende rekkefølge.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Se etter vanlige problemer med fingeravtrykksgjenkjenning på telefoner.

Kontroll 1. Sørg for at du bruker en Samsung-godkjent skjermbeskyttelse

• Samsung kan ikke garantere for kompatibiliteten med tredjeparts produkter fordi fingeravtrykksføleren kan bli påvirket avhengig av tykkelsen og strukturen på beskyttelsesfilmer og skjermbeskyttelser.
  • Kanskje kan du ikke registrere eller skanne fingeravtrykkene dine hvis du bruker en skjermdeksel med bulet eller prikket mønster, inklusiv kuppelglass, hardet glassdeksel, beskyttelsesdeksel, tredjeparts beskyttelsesfilm eller tykk beskyttelsesfilm samt silikondeksel.
  • Hvis den generelle beskyttelsesfilmen du bruker ikke er transparent og har et spesifikt mønster (prikker, nett osv.), anbefaler vi å fjerne det uansett form for å bedre sikkerheten.

Kontroll 2. Sørg for at skjermbeskyttelsen eller berøringsskjermen på området for fingeravtrykksensoren ikke blir ripet skadd av gjenstander

• Hvis beskyttelsesfilmen / skjermbeskyttelsen er skitten eller ripet, så utskift den til en ny, og vi anbefaler å registrere fingeravtrykket ditt på nytt for bedre gjenkjenning av fingeravtrykket etter at du har utskiftet beskyttelsesfilmen.
  • Sørg for at området til fingeravtrykksensoren nederst på midten av skjermen og fingrene dine er rene og tørre.
  • Hvis du fester på tykk beskyttelsesfilm eller glassbeskyttelse, kan fingeravtrykkssensorens gjenkjenningsgrad også svekkes.

Kontroll 3. Diverse statuser på fingre og omgivelser kan påvirke fingeravtrykkssensorens gjenkjenningsgrad

• Enheten gjenkjenner kanskje ikke fingeravtrykk som har fått rynker eller arr.
  • Enheten gjenkjenner kanskje ikke fingeravtrykk fra små eller tynne fingre.
  • Enheten gjenkjenner kanskje ikke fingeravtrykk fra for tørre fingre, spesielt når man våkner om morgenen eller når man er utenfor om vinteren. I slike tilfeller, fukt fingrene dine ved bruk av håndkrem osv., og prøv på nytt.
  • Enheten gjenkjenner kanskje ikke fingeravtrykk på for kalde eller varme steder.
  • Enheten gjenkjenner kanskje ikke fingeravtrykk fra våte fingre.

Merknad:

• Hvis det blå lysfilteret er innstilt og brukt, kan filterfunksjonen være slått av på skjermer som krever fingeravtrykksgjenkjenning på visse produkter. Dette er en normal handling for å forbedre fingeravtrykksensorens gjenkjenningsgrad.
  • Tilgjengelige innstillinger og skjermbilder kan variere avhengig av Wi-Fi-tilbyder, programvareversjon og enhet.

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen”.

Takk for din tilbakemelding