Hvordan samtalelyden kan forbedres på Galaxy S23

Hvis samtalekvaliteten er utydelig, merkbart dempet, stille eller har merkbar støy, kan det skyldes at noe dekker til eller hindrer enhetenes mottakere, mikrofoner eller luftehull. Dette kan av og til skje hvis enheten er utstyrt med deksel eller beskyttelsesfilm, eller hvis den holdes feil.

Galaxy S23/S23+/S23 Ultra-modellene har tre mikrofonhull, som sørger for klare samtaler og opptak. Hvis et etui, et deksel eller en beskyttelsesfilm eller lignende festes på telefonen, kan ett av mikrofonhullene være tildekket. Hvis du blokkerer eller dekker til mikrofonen med hånden når du ringer, kan også dette påvirke lydkvaliteten til mikrofonen, lydoverføringen eller opptaket.

Trinn 1. Sjekk hvor mikrofonene og luftehullene er plassert på enheten.

Plassering av mikrofoner og luftehull på Galaxy S23/S23+:

Visning av plassering av mikrofoner og luftehull på S23/S23+.

① Mikrofon

② Mikrofon

③ Mikrofon

④ Luftehull

⑤ Mikrofon

⑥ Mikrofon

⑦ Luftehull

⑧ Mikrofon

Plassering av mikrofoner og luftehull på Galaxy S23 Ultra:

Visning av plassering av mikrofoner og luftehull på S23 Ultra.

① Mikrofon

② Mikrofon

③ Mikrofon

④ Luftehull

⑤ Mikrofon

⑥ Mikrofon

⑦ Luftehull

⑧ Mikrofon

Trinn 2. Kontroller om et deksel, en beskyttelsesfilm eller et beskyttelsesglass blokkerer mikrofonen, og fjern det før du bruker enheten, slik at mikrofonen kan fungere som den skal.

Visning av plassering av kameralinser og beskyttelsesfilm på S23.

Trinn 3. Sjekk om en beskyttelsesfilm dekker kameraet eller baksiden av telefonen.

Visning av plassering av nederste mikrofon og hvordan den dekkes av hånden.

Trinn 4. Sjekk hvor den nederste mikrofonen er plassert, og pass på at du ikke dekker den med hånden når du ringer.

På Galaxy S23/S23+/S23 Ultra-modellene er det et luftehull nederst på enheten, som justerer trykket inne i enheten i forhold til omgivelsestrykket, for å bidra til å beskytte enheten mot vanninntrenging.

Hvis et etui, en beskyttelsesfilm eller lignende festes over luftehullet, kan det høres støy fra de øverste og nederste høyttalerne eller fra mottakeren når du trykker på enheten eller det interne trykket endres.

Støyen kan bli mer merkbar hvis temperaturen er høy (sommer) eller lav (vinter), da det vil være større forskjell mellom det interne og det eksterne trykket, og hvis luftehullet blokkeres.

Merk: Pass på at du ikke dekker det nederste luftehullet med hånden når du ringer.

Hvis du bruker en skjermbeskytter som ikke er laget for Galaxy-smarttelefoner, eller en skjermbeskytter som ikke passer ordentlig, kan det hende at høyttaleren på telefonen har blitt tildekket.

Visning av øverste høyttaler på S23.

① Øverste høyttaler

Når du fester en beskyttelsesfilm som ikke er laget spesifikt for Galaxy S23, må du sjekke om den dekker høyttaleren (mottakeren) på telefonen.

• Å bruke andre deksler og annet tilbehør enn det som er originalutstyr eller godkjent av produsenten, kan føre til feil på produktet, som skader, noe som kan medføre reparasjonskostnader.
  • Samsung Electronics bruker partnerprogrammet SMAPP (Samsung Mobile Accessory Partnership Program) for mobiltilbehør, for å godkjenne tilbehør fra ulike partnere, som kan brukes i tillegg til våre egne originale tilbehørsprodukter for mobiler.
  • SMAPP (Samsung Mobile Accessory Partnership Program): Samsung Electronics’ design- og kvalitetssikringsprogram for mobiltilbehør fra våre partnere.
  • Partnerprodukter som er godkjent gjennom Samsung Electronics' kvalitetssikringssystem, utstyres med den dedikerte Samsung-logoen, som vil være trykket på utsiden av produktet eller emballasjen.
  • For trygg bruk av produktet anbefaler vi å bruke Samsung-tilbehør eller tilbehør som er godkjent av Samsung.
  • Hvis du har forsøkt løsningene ovenfor uten å finne en løsning på problemet, vil det være nødvendig å kontrollere Galaxy-smarttelefonen og produktets mikrofon, mottaker og høyttaler (mottaker).
  • Besøk nærmeste servicesenter for å få telefonen kontrollert hvis problemene vedvarer.

Ekspertsupport – sertifisert av Samsung

Ekspertsupport – sertifisert av Samsung