Problemer med kablet lading

Det er flere grunner til at telefonen din ikke vil lade med en kablet lader. Generelt skyldes de vanligste problemene kabler, ladere eller adaptere som er skadet eller inkompatible med enheten. I tillegg kan opphopning av støv eller rusk i enhetens ladeport, kabel, adapter eller PC, hindre at ladingen fungerer som den skal.

Før du prøver anbefalingene nedenfor, må du kontrollere at enhetens programvare og relaterte apper er oppdatert til nyeste versjon. Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere programvaren på mobilenheten:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Sjekk 1. Sjekk laderen eller ladekabelen din.

Sjekk at laderen er godkjent av Samsung og er kompatibel med enheten din

Selv om adaptere eller ladekabler ser like ut, kan kvaliteten og ladehastigheten deres variere. For å bevare Galaxy-enhetens levetid, sørg for å bruke Samsung-godkjente ladere og ladekabler som er kompatible med enheten din, siden disse er designet for å maksimere levetiden til batteriet. Hvis du bruker produkter som ikke er spesifikt beregnet for mobile enheter (reiseladere eller standardladere), eller produkter som ikke er godkjent av Samsung, kan enheten din bli skadet eller ikke lades opp ordentlig.

Kontroller adapteren eller ladekabelen din for skade

Sjekk for å se om det er skade på adapteren eller ladekabelen din. Hvis du oppdager problemer som sprekker eller synlige ledninger, må du umiddelbart slutte å bruke kabelen. Ladekablene må passe godt inn i ladeporten og skal ikke kjennes løse eller være vanskelig å koble til med. Koble fra og til igjen alle ladekabler, USB-kontakter og ladeporter, og kontroller deretter tilkoblingen din på nytt.

kontroller adapteren eller ladekabelen din for skade

Prøv å bruke en annen adapter eller ladekabel

Hvis det ikke er merkbar skade, prøv å bruke en annen adapter eller ladekabel. Du kan også prøve å koble en annen enhet til adapteren eller ladekabelen for å sjekke om den lader ordentlig.

Se etter andre problemer

Hvis det ikke er noen problemer med adapteren eller ladekabelen, sjekk for å se om det er et problem med strømforsyningen. I stedet for å lade enheten med en bærbar PC eller PC, prøv å bruke en stikkontakt.

Sjekk 2. Fjern fremmedlegemer fra ladeporten

En av de vanligste årsakene til ladeproblemer er rusk i ladeporten. Hvis rusk som støv eller lo hoper seg opp inne i ladeporten, kan det hende at ladekabelen ikke vil kobles ordentlig til ladeterminalene i enheten. Dette kan føre til problemer under lading.

Trinn 1. Slå av enheten din.

Trinn 2. Bruk en lommelykt for å se inn i ladeporten. Hvis det er støv eller rusk i nærheten av metallterminalen, er rengjøring nødvendig.

Trinn 3. Blås forsiktig inn i ladeporten for å fjerne støv og rusk.

Trinn 4. Hvis ladeporten din er fullstendig blokkert, må du be ditt nærmeste servicesenter om hjelp.

Fjerne rusk fra ladeporten

Sjekk 3. Hurtigladingsalternativet

Hvis enheten din støtter hurtiglading, anbefales AFC (Adaptiv hurtiglading). Hvis enheten din lader sakte, sjekk at hurtiglading er aktivert på enheten din.

Batteriinnstillinger Batteriinnstillinger

Trinn 1. I Innstillinger, naviger til Batteri og enhetspleie og trykk på Batteri.

Flere batteriinnstillinger Flere batteriinnstillinger

Trinn 2. Bla til bunnen, og velg Flere batteriinnstillinger.

aktiver innstillingen for hurtiglading aktiver innstillingen for hurtiglading

Trinn 3. Etter eget ønske kan du aktivere Hurtiglading, Superrask lading og/eller Trådløs hurtiglading.

Merk:

• Du kan ikke aktivere eller deaktivere denne funksjonen mens du lader.
  • Hurtiglading vil ikke være aktivert når den er koblet til en PC eller USB-enhet som ikke støtter hurtiglading.

Sjekk 4. Feilmelding om fuktighet oppdaget

Det er fare for skade på de interne kretsene hvis en enhet lades når det er fuktighet i USB-porten eller laderen. Når dette er tilfelle, vil enheten varsle deg om fuktighet eller rusk. Selv om enheten er vanntett og støvtett, vil det å tørke enheten helt før bruk, hjelpe enheten til å fungere normalt.

Tørk av enheten med en myk og ren klut, eller legg den til tørk på et godt ventilert sted. Hvis du opplever ladeproblemer selv etter at enheten har tørket helt, søk hjelp fra en fagperson.

Feilmelding om fuktighet oppdaget

Merk: Skjermbilder og menyer på enheten kan variere, avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvordan du bruker Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med mobiltelefon, nettbrett eller bærbart utstyr fra Samsung, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om hvordan du sender en feilrapport.