Profesjonell fotografering med Galaxy Expert RAW-appen

Expert RAW er en nyskapende kameraapp til Samsung Galaxy som gir RAW-filer som kan filmes og redigeres profesjonelt senere, slik at du kan ta HDR-bilder (High Dynamic Range) av høy kvalitet og redigere dem med flere detaljer.

Visning av Galaxy Expert Raw-appikonet.

Merk:

• Expert RAW-appen kan lastes ned fra Galaxy Store.
  • Denne funksjonen er tilgjengelig på Galaxy S20 eller nyere modeller.
  • Astrofotografimodus og flereksponeringsmodus støttes på S23-serien, S22-serien (T OS)-enheter.

Når du fotograferer med Expert RAW, lagres både JPEG-filer og RAW-filer (Linear DNG 16-bit). I motsetning til JPEG, som komprimerer bilder for å spare filplass, beholder RAW-filer de opprinnelige ukomprimerte bildedataene fra kamerasensoren, slik at du kan redigere resultatet med flere detaljer i etterredigeringsappen.

I tillegg er det mulig å fotografere mer profesjonelt ved å ta direkte kontroll over kameraets innstillinger, som f.eks. ISO, lukkerhastighet, hvitbalanse, eksponering og fokus.

Merk: Når du tar mer enn ti bilder etter hverandre, kan opptaksintervallet være lengre på grunn av den høyoppløselige bildebehandlingen.

Aktivering av «Spesielle bildealternativer»-funksjonen gir også en laboratoriefunksjon i Expert RAW-appen til S23 og S22 (T OS) for å aktivere astrofotografering og muligheten til å ta flere eksponeringer.

Merk: Spesielle bildealternativer aktiveres kun når de er stilt inn til 12 MP-oppløsning.

Slik legger du til astrofotografering og flereksponeringsalternativer i forhåndsvisningsskjermen for opptak

Visning av Expert RAW-appikonet. Visning av Expert RAW-appikonet.

Trinn 1. Åpne Expert RAW-appen.

Visning av kameraskjermen med Innstillinger-ikonet uthevet. Visning av kameraskjermen med Innstillinger-ikonet uthevet.

Trinn 2. Trykk på ikonet Innstillinger.

Visning av Expert RAW-appinnstillinger og spesielle bildealternativer. Visning av Expert RAW-appinnstillinger og spesielle bildealternativer.

Trinn 3. Slå på «Spesialfotoalternativer».

• Slik aktiverer du astrofotografering

Velg Astrofotografi-modus og juster fokuset, hvitbalansen og eksponeringstiden for å fotografere nattehimmelen og dens himmelobjekter. Dersom du velger alternativet Sky Guide, vises en stjernebildeveiledning.

Visning av Expert RAW-appikonet. Visning av Expert RAW-appikonet.

Trinn 1. Åpne Expert RAW-appen.

Visning av kameraskjermen med Astrofotografi-ikonet uthevet. Visning av kameraskjermen med Astrofotografi-ikonet uthevet.

Trinn 2. Trykk på ikonet Astrofotografi-modus.

Visning av kameraskjermen med Astrofotografi-innstillinger. Visning av kameraskjermen med Astrofotografi-innstillinger.

Trinn 3. Trykk for å velge Sky-veiledningen og justere opptaksvarigheten.

Visning av kameraskjermen for å ta astrofotografibilder. Visning av kameraskjermen for å ta astrofotografibilder.

Trinn 4. Trykk for å ta bilder.

• Slik tar du bilder med flere eksponeringer

Flereksponering betyr å ta ett bilde ved å samle og kombinere forskjellige bilder med flere eksponeringer til ett enkelt bilde. Dersom du velger kontinuerlig opptaksmodus kan du ta bilder kontinuerlig med jevne mellomrom, og ved å velge Manuelt kan du ta bilder ett og ett når du vil. Kombinasjonsmoduser kan også velges for å passe opptakspreferansene dine.

Visning av Expert RAW-appikonet. Visning av Expert RAW-appikonet.

Trinn 1. Åpne Expert RAW-appen.

Visning av Flereksponeringsmodus-ikonet. Visning av Flereksponeringsmodus-ikonet.

Trinn 2. Trykk på ikonet Flereksponeringsmodus.

Visning av Flereksponeringsmodus-innstillinger. Visning av Flereksponeringsmodus-innstillinger.

Trinn 3. Trykk for å justere Lukker, Overlegg og Eksponeringer.

Visning av kameraskjerm som tar bilder med flere eksponeringer. Visning av kameraskjerm som tar bilder med flere eksponeringer.

Trinn 4. Trykk for å ta bilder.