Slik administrerer du filer på Galaxy-telefonen din

Galaxy-enheter har appen Mine filer så du kan få tilgang til og administrere filer som dokumenter, bilder, videoer, lydfiler og nedlastinger. Du kan også flytte filer til et mikro-SD-kort eller en nettskytjeneste hvis enheten ikke har nok intern hukommelse.

Før du prøver våre nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til den nyeste versjonen. Sjekk følgende trinn om hvordan du oppdaterer mobilenhetens programvare.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Slik finner du nedlastede filer

Appen Mine filer organiserer automatisk filene dine i kategorier slik at det blir lett å finne dokumentene dine.  Du kan finne dine nedlastede filer i kategorien Nedlastinger.

Trinn 1. Start appen Mine filer.

Trinn 2. Trykk på Nedlastinger i Kategorier. Da vil du se de nedlastede filene.

Nedlastede filer

Merknad: Ikke alt nedlastet innhold vil være tilgjengelig i Mine filer. Innhold som har blitt nedlastet i en strømmeapp som tillater avlytting eller visning offline, vil vanligvis kun være tilgjengelig inne i selve appen. Dette er det vanligste på grunn av opphavsrettsrestriksjoner. For eksempel kan nedlastede videoer fra YouTube kun finnes og avspilles via YouTube-appen.

Hvis enheten din har et spor til SD-kort og det sitter et SD-kort inni det, kan du flytte filene og mappene dine fra det interne minnet til SD-kortet.

Trinn 1. Start appen Mine filer.

Trinn 2. Finn filene eller mappene du vil flytte.

① Søk: Trykk på ikonet for å søke etter en fil etter navn.

② Nylige filer: Nylig brukte filer vises her. Trykk på den siste filene for å se alle dine nylige filer.

③ Kategorier: Filer som er lagret på enheten, har blitt organisert i kategorier basert på hvilken type fil det er.

④ Lagringsplasseringer: Avhengig av hvordan du bruker enheten din, kan filene dine være lagret på ulike plasseringer. Trykk på ett av lagringsalternativene for å se alle filene som er lagret der.

Flytt filer

Trinn 3. Berør og hold for å velge filene eller mappene, og trykk deretter på Flytt eller Kopier.

Trinn 4. Gå tilbake til hovedmenyen på appen Mine filer, og trykk deretter på SD-kort

Flytt filer

Trinn 5. I SD-kort, naviger til mappen som du vil flytte filene eller mappene til, og trykk deretter på Flytt hit for å fullføre.

Flytt filer

Merknad: Det er ikke noe SD-kortspor på modeller etter Galaxy S21.

Trinn 1. Lås opp mobilenheten din, og koble den deretter til den stasjonære eller bærbare PC-en din ved bruk av en USB-kabel.

Trinn 2. Hvis det er første gang du kobler sammen denne enheten og PC-en, må du kanskje gi tillatelse til tilkoblingen. Trykk på Tillat i popup-vinduet på mobilenheten.

Trinn 3. Som standard vil tilkoblingen bli konfigurert til filoverføringer. For filoverføringer må du sørge for at du har valgt Overføre filer / Android Auto. USB-modusinnstillinger er tilgjengelige hvis du trykker på USB-varslingen på enhetens Hurtigpanel.

Flytt filer

Trinn 4. Nå kan du bruke PC-ens app Filutforsker for å bla gjennom og kopiere filer.

Flytt filer

Hvis enheten din ikke har nok lagringsplass eller det er filer du ikke trenger, kan du slette dem fra appen Mine filer.

Trinn 1. Åpne appen Mine filer, og finn filen du vil slette.

Trinn 2. Berør og hold på filen for å velge den.

Slett filer

Trinn 3. Trykk på Slett.

Trinn 4. Trykk på Flytt til papirkurv. Filen blir i papirkurven i 30 dager før den slettes permanent.

Slett filer

Merknad: Papirkurv-funksjonen støttes ikke av alle enhetsmodeller.

Papirkurv-funksjonen i Mine filer burde være på som standard, men sjekk at den er slått på for sikkerhets skyld.

Trinn 1. Åpne appen Mine filer, og trykk på Flere alternativer  (de tre vertikale prikkene).

Trinn 2. Velg Innstillinger.

Slett filer

Trinn 3. Sjekk at bryteren ved siden av Papirkurven er slått på.

Slett filer

Merknad: Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen“.