Slik beskytter du Galaxy-telefonen din mot å installere smishing, pharming og spionapper

Alle Galaxy-apper blir skannet før de lastes ned, så det er lite sannsynlig at telefonen din skal bli rammet av noe slags virus. Imidlertid kan snikete reklamemeldinger eller e-poster prøve å laste ned skadelig eller ondsinnet programvare til telefonen din. Det er flere ting du kan gjøre for å beskytte Galaxy-telefonen din mot disse formene for smishing, mobilpharming, spionapper og viruser. Se veiledningen nedenfor.

Før du prøver nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til den nyeste versjonen. For å oppdatere mobilenhetens programvare, følg disse trinnene:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Forholdsregler for å forhindre smishing

Smishing er en elektronisk metode for økonomisk svindel som sender en tekstmelding inklusiv en nettadresse til brukeren og installerer ondsinnet kode når brukeren tilgår nettsiden, og stjeler brukerens personlige opplysninger. Gjennom dette kan brukere utsettes for skader som for eksempel mikrobetalinger. For å forhindre skader forårsaket av smishing, bør du følge nedenstående forholdsregler.

Forhindre ondsinnet programvare.
  • Vær på vakt overfor lenker til nettsider i tekstmeldinger fra ukjente kilder. (Hvis en tekstmelding fra noen du kjenner, inneholder en lenke til en nettside, så sjekk den også før du går inn på den).
  • Installer to eller flere antivirusprogrammer på enheten, oppdater til den nyeste versjonen og bevar overvåking i sanntid.
  • Be om blokkering av og restriksjoner på mikrobetaling.
  • Styrk produktets sikkerhetsinnstillinger ved å forhindre installasjon av applikasjoner fra ukjente kilder på enheten.

Forholdsregler for å forhindre mobilpharming

Mobilpharming er en elektronisk metode til økonomisk svindel der en falsk nettbank-app installeres på et produkt som er infisert med et ondsinnet program, for å lokke brukere til å skrive inn økonomiske opplysninger og deretter stjele denne. For å forhindre skade forårsaket av mobilpharming, følg nedenstående forholdsregler.

• Vær på vakt overfor lenker til nettsider i tekstmeldinger fra ukjente kilder. (Selv i tilfeller der en tekstmelding fra noen du kjenner inneholder en lenke til et nettside, bør du sjekke den før du går inn på den).
  • Bruk OTP (engangspassord), sikkerhetstoken (passordkopibeskyttelse) osv., og bruk forebyggingstjeneste mot økonomisk svindel.
  • Installer to eller flere antivirusprogrammer på enheten, oppdater til den nyeste versjonen og bevar overvåking i sanntid.
  • Skriv aldri inn hele personnummeret ditt i bankappen din.
  • Ikke lagre bilder av ID-kort på enheten.
  • Når det er mistanke om pharming, så be straks om innstilling av betaling via politiet eller banken din.

Forholdsregler for å forhindre spionapper

En spionapp er en smarttelefonapplikasjon som kan innsamle telefonsamtaler, tekstmeldinger og lokal informasjon fra produktbrukere i sanntid, telefonavlytting via taleopptak, datasletting og til og med adgangsinnskrenking. For å forhindre skade forårsaket av spionapper, bør du følge nedenstående forholdsregler.

• Vær på vakt overfor lenker til nettsider i tekstmeldinger fra ukjente kilder. (Hvis en tekstmelding er sendt fra noen du kjenner og inneholder en lenke til en nettside, så sjekk den også før du går inn på den).
  • Installer to eller flere antivirusprogrammer på enheten, oppdater til den nyeste versjonen og bevar overvåking i sanntid.
  • Bruk og endre regelmessig sikkerhetslåsinnstillinger som mønster, passord og fingeravtrykk.
  • Ikke la brukere vilkårlig endre registerinnstillinger eller programvaren til operativsystemet.
  • Forhindre automatisk installasjon av ondsinnede spionapper ved å innstille enheten til ikke å installere applikasjoner fra ukjente kilder.

Forholdsregler for å forhindre virus

For å forhindre skade forårsaket av virus, følg nedenstående forholdsregler. Hvis du ikke tar hensyn til nedenstående, kan det føre til at produktgarantien oppheves.

• Unngå å laste ned mistenkelige applikasjoner.
  • Unngå å besøke upålitelige sider.
  • Slett meldinger og e-post fra ukjente eller mistenkelige avsendere.
  • Bruk passordinnstillingsfunksjonen, og endre passordet ditt regelmessig.
  • Slå på trådløse grensesnitt som Bluetooth-funksjonen kun når enheten er i bruk.
  • Hvis unormale symptomer vedvarer, så se etter infisering av ondsinnet kode.
  • Kontroller nedlastede filer for virus før du bruker dem.
  • Installer et antivirusprogram på datamaskinen din, og skann regelmessig for virus.
  • Ikke endre strukturen på produktplattformen vilkårlig.
  • Oppdater alltid operativsystemet og antivirusprogrammet til den nyeste versjonen.

Merknad: Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Slik bruker du Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med dine Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om å sende en feilrapport.