Slik bruker du 5G på Galaxy-telefonen din

5G er neste generasjons nettverkstjeneste, utviklet etter 4G (LTE)-nettverket. Du kan få glede av raskere nedlastinger, direktestrømming og mer med 5G mobiltelefoner. 5G er mer enn bare høy hastighet, det er grunnlaget for selvkjørende biler, utvidet virkelighet og andre spennende trådløse teknologier. Se veiledningen nedenfor for å finne ut hvordan du bruker 5G på Galaxy-telefonen din.

Før du prøver våre nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til den nyeste versjonen. For å oppdatere mobilenhetens programvare, følg disse trinnene:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Hva er fordelene med 5G, og hvordan kobler du til det?

5G er teoretisk i stand til nettverkshastigheter på 10 GB/s sammenlignet med 5G sine 10 MB/s. Det er utrolig raskt, men det gir ikke bare raskere hastigheter. Det hjelper også verden med å bli mer knyttet sammen via Tingenes Internett (IoT). 5G er revolusjonerende fordi det hjelper flere enheter med å kobles sammen og fungere simultant.

For å bruke 5G-nettverket, må du ha en mobiltelefon som støtter 5G og en 5G-støttet nettverkstilbyder, og du må være i et område der 5G-nettverket betjenes. I så fall vil den kobles til 5G automatisk. 5G-tjenester er begrenset av operatør og region, men mer og mer 5G-infrastruktur blir bygd, og stadig flere operatører støtter 5G.

5G dekor.

Slik feilsøker du 5G-tilkoblingen din

Hvis du ikke kan koble til 5G-nettverket, så sjekk metodene for å tilkoble nedenfor.

Hvis telefonen din ikke kobler til et 5G-nettverk selv om den støtter 5G, så er 5G-tjeneste kanskje ikke inkludert i dataabonnementet ditt. Du kan kun bruke tjenesten hvis du har et 5G-dataabonnement hos en nettverksutbyder.

Sjekk med operatøren din at du har det korrekte dataabonnementet. Sørg også for at du bruker SIM-kortet som fulgte med telefonen din eller et 5G-kompatibelt SIM-kort som du har fått fra operatøren din. Eldre SIM-kort er kanskje ikke kompatible med 5G.

Du kan sjekke nettverksmodusen for å sikre at telefonen din har 5G aktivert. Følg trinnene nedenfor.

Trinn 1. Åpne Innstillinger og velg Tilkoblinger.

Trinn 2. Velg Mobilnettverk.

Trinn 3. Trykk på Nettverksmodus, og velg deretter alternativet med 5G-tilkobling.

Mobilnettverksmodus.

For øyeblikket er 5G-tjenester kun tilgjengelige i visse regioner, men flere regioner blir tilgjengelige etter hvert som 5G-infrastrukturen vokser. Selv om du er i et område med 5G-tjeneste, kan du kanskje ikke bruke 5G-nettverkstjenesten, avhengig av betingelsene til nettverkstilbyderen din.

Når det gjelder dette vil vi fortsette med å forbedre nettverkskvaliteten på 5G-tjenester via gradvis utvidelse av nettverksdekningen. For mer informasjon om 5G nettverksdekning, kontakt nettverkstilbyderen din.

Når 5G-nettverk er utilgjengelig ut over 5G-dekning, går telefonen automatisk tilbake til 4G (LTE) eller 3G-hastighet. Sjekk om telefonen viser 5G-indikatoren i statuslinjen. Hvis ikke bruker telefonen din 4G (LTE) eller 3G.

Finn ut mer om indikatorikonene på Galaxy-telefonen din, inklusiv nettverksstatusindikator på "Hva betyr de forskjellige indikatorikonene på galaxy-telefonen din" med Samsung Support.

Hvis 5G-nettverket ikke kobler til selv med de ovenstående metodene, så slå av telefonen og slå den på igjen. Følg trinnene nedenfor for å starte på nytt.

Trinn 1. Sveip ned på skjermen for å åpne Hurtigpanelet.

Trinn 2. Trykk på Strøm-ikonet, og trykk deretter på Gjenstart.

Gjenstart trinn.

Merknad: Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Slik bruker du Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med din Samsung-mobil, ditt nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om å sende en feilrapport.