Slik bruker du TalkBack-funksjonen

TalkBack eller Taleassistent er en funksjon som hjelper blinde og svaksynte brukere. Det gir taletilbakemelding så du kan bruke telefonen eller nettbrettet uten å se på skjermen. Funksjonsnavnene varierer avhengig av programvareversjonen, men funksjonene er de samme. Se veiledningen nedenfor for å aktivere eller deaktivere TalkBack-funksjonen på telefonen din.

Før du prøver nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til den nyeste versjonen. For å oppdatere mobilenhetens programvare, følg disse trinnene:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Slik aktiverer eller deaktiverer du TalkBack

TalkBack-funksjonen gir taletilbakemelding så du kan bruke telefonen uten å se på skjermen. Den er utformet for brukere eller situasjoner der det er vanskelig å se skjermen. Følg trinnene nedenfor for å aktivere TalkBack-funksjonen.

Trinn 1. Start appen Innstillinger, og velg deretter Tilgjengelighet.

Trinn 2. Trykk på TalkBack.

Trinn 3. Trykk på bryteren for å aktivere TalkBack.

Talkback aktiver trinn.

For å deaktivere TalkBack, trykk på knappen, og trykk raskt to ganger hvor som helst på skjermen.

Merknad:

• Visse funksjoner er ikke tilgjengelige når du bruker TalkBack.
  • På enheter med One UI 3.1 heter det TalkBack; men på enheter med tidligere programvareversjoner heter denne funksjonen Taleassistent eller Skjermleser.

Slik bruker du TalkBack

Når du aktiverer TalkBack, vil telefonen din påbegynne taletilbakemelding, og du vil automatisk bli ført til en veiledning i hvordan du bruker TalkBack. Du bruker TalkBack på følgende måte.

• Sveip til høyre eller venstre for å flytte mellom elementer.
Talkback flytt.
  • Trykk én gang på det valgte elementet for å få lest teksten på skjermen høyt, dobbeltklikk på elementet for å aktivere funksjonen.
Talkback les.
  • Dra med to fingre for å rulle.
Talkback rull.

Hvis du aktiverer TalkBack-snarveien, kan du slå funksjonen på og av ved å trykke på volum opp/ned-knappene samtidig.

Konfigurere innstillinger for TalkBack

Konfigurer innstillinger for TalkBack for din bekvemmelighets skyld ved å følge trinnene nedenfor.

Trinn 1. Tilgjengelighet-innstillingene, trykk på TalkBack.

Trinn 2. Trykk på Innstillinger.

Trinn 3. Tilpass TalkBack ved å velge innstillingene du vil konfigurere.

Talkback konfigurer innstillinger.
  • Nye funksjoner i TalkBack: Se etter nøkkeloppdateringer og endringer i TalkBack.
  • Tekst-til-tale-innstillinger: Endre innstillingene for tekst-til-tale-funksjoner brukt når TalkBack er aktivert, som for eksempel språk, hastighet med mer.
  • Ordflom: Tilpass de detaljerte innstillingene for taletilbakemelding.
  • Si passord: Innstill enheten til å lese tegnene høyt når du skriver inn passordet ditt. Hvis du deaktiverer denne funksjonen, vil enheten kun lese passordet høyt når du bruker hodetelefoner.
  • Lyd og vibrasjon: Endre lydinnstillinger for TalkBack.
  • Tilpass håndbevegelser: Vis ulike fingerbevegelser for å kontrollere skjermen når du bruker TalkBack, og tilpass innstillingene for håndbevegelser.
  • Tilpass menyer: Velg hvilke TalkBack-menyer og lesemenyer som skal brukes.
  • Blindeskrift-tastatur: Skriv enkelt inn bokstaver og tall på skjermen ved hjelp av et sekspunkts blindeskrift-tastatur.
  • Veiledning og hjelp: Lær hvordan du bruker TalkBack.
  • Avanserte innstillinger: Konfigurer avanserte innstillinger for TalkBack
  • Åpne TalkBack i Galaxy Store: Start TalkBack fra Galaxy Store, og se etter oppdateringer.

Merknad: Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Slik bruker du Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med dine Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om å sende en feilrapport.