Slik setter du opp anropsinnstillinger på Android-telefonen

Android mobilenheter har en rekke anropsalternativer. Noen av de typiske alternativene er blokkere nummer, anropsvarsler og ringetoner, svare og avslutte anrop, hurtigmeldinger ved avvist anrop, anropsvisning mens apper er i bruk.

Slik setter du opp anropsinnstillinger på Android-telefonen

Før du prøver å løse det med nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare er oppdatert til nyeste versjon. Sjekk hvordan du oppdaterer mobilenhetens programvare i følgende rekkefølge.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Du kan blokkere ukjente numre i Telefoninnstillingene ved å legge dem til din liste over numre som skal avvises automatisk.

Bemerk: De fleste velger å blokkere ukjente eller skjulte numre for å redusere antallet plagsomme anrop, men du risikerer også å blokkere for genuine anropere som har holdt tilbake nummeret sitt av legitime årsaker, dersom du blokkerer ukjente numre.

1 Åpne Telefon-appen
Telefonapp-ikon
2 Trykk på ikonet Flere alternativer (tre vertikale prikker)
Trykk på mer
3 Trykk på Innstillinger.
Trykk på Innstillinger.
4 Trykk på Blokker numre
Trykk på blokker numre
5 Trykk på bryteren for å aktivere eller deaktivere ukjente/skjulte numre, eller skriv inn et nummer eller en kontakt for å blokkere et spesifikt nummer
Trykk på bryteren for å aktivere eller deaktivere ukjente/skjulte numre, eller skriv inn et nummer eller en kontakt for å blokkere et spesifikt nummer.

Du kan innstille anropsvarsler, ringetoner, vibrasjonsmønstre og tastaturtoner.

Trinn 1. Gå til appen Telefon > Trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker) > trykk på Innstillinger.

Trinn 2. Trykk på Anropsvarsler og ringetone.

Trinn 3. Juster Anropsvarsler og ringetone og tastaturtoner.

Hvordan innstille anropsvarsler.
Hvordan innstille anropsvarsler.

Trinn 1. Gå til appen Telefon > Trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker) > trykk på Innstillinger.

Trinn 2. Trykk på Besvare og avslutte anrop.

Trinn 3. Justere alternativer for å besvare og avslutte anrop.

Slik innstiller du besvare og avslutte anrop.
Slik innstiller du besvare og avslutte anrop.

Du kan sende en melding når du avviser et innkommende anrop.

Trinn 1. Gå til appen Telefon > Trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker) > trykk på Innstillinger.

Trinn 2. Trykk på Hurtigmeldinger ved avvist anrop (Quick decline messages).

Trinn 3. Rediger Hurtigmeldinger ved avvist anrop.

Hvordan angi hurtigmeldinger ved avvist anrop.
Hvordan angi hurtigmeldinger ved avvist anrop.

Kontroller hvordan innkommende anrop vises når du bruker andre apper.

Trinn 1. Gå til appen Telefon > Trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker) > trykk på Innstillinger.

Trinn 2. Trykk på Anropsskjerm mens apper er i bruk.

Trinn 3. Velg blant Full skjermPop-up og Mini pop-up.

• Behold anrop i pop-up: Bevar anrop i pop-up etter at de er besvart.
Slik innstiller du anropsskjerm mens apper er i bruk.
Slik innstiller du anropsskjerm mens apper er i bruk.

Merknad: Tilgjengelige innstillinger og skjermbilder kan variere avhengig av Wi-Fi-tilbyder, programvareversjon og enhet.

Samtale venter lar deg motta innkommende anropsvarsler mens du er i en samtale.

1 Fra Telefon-appen, trykk på ikonet Flere alternativer (tre vertikale prikker)
Trykk på ikonet flere alternativer
2 Trykk på Innstillinger.
Trykk på Innstillinger.
3 Trykk på Tilleggstjenester
Trykk på Tilleggstjenester
4 Bruk skyvebryteren for å aktivere eller deaktivere Samtale venter
Bruk skyvebryteren til samtale venter

Du kan bruke enheten din til å viderekoble innkommende anrop automatisk under visse omstendigheter.

Følg nedenstående trinn for å sette opp viderekobling av anrop:

1 Fra Telefon-appen, trykk på ikonet Flere alternativer (tre vertikale prikker)
Trykk på ikonet flere alternativer
2 Trykk på Innstillinger.
Trykk på Innstillinger.
3 Trykk på Tilleggstjenester
Trykk på Tilleggstjenester
4 Trykk på Viderekobling av anrop
Trykk på Viderekobling av anrop
5 Velg hvordan og når du vil at anropene dine skal viderekobles.
Velg hvordan og når
6 Skriv inn nummeret som anropene skal viderekobles til, og velg Oppdater
Skriv inn nummeret som anropene skal viderekobles til, og velg Oppdater

Når du er i gang med en aktiv samtale, kan du justere anropslyden med de dedikerte Volumknappene på siden av enheten.

Bemerk: Avhengig av enheten din kan volumknappene være på enten venstre eller høyre side.

Trykk på volumknappene

Du kan velge å skjule din anrops-ID når du ringer til noen. Dette sikrer at personen du ringer til, ikke kan se telefonnummeret og navnet ditt.

Visse nettverkstilbydere og land tillater ikke at du skjuler nummeret ditt. Hvis du har fulgt alle nedenstående trinn og nummeret ditt fortsatt vises, så bør du sjekke med mobilnettverket ditt om de tillater denne funksjonen.

Bemerk: Når du sender tekstmeldinger, vil din anrops-ID ikke være skjult. Vær også oppmerksom på at mange smarttelefoner har en funksjon for å blokkere ukjente numre. Hvis personen du ringer til har aktivert “blokker ukjente numre” på telefonen sin, vil du ikke kunne ringe til vedkommende.

1 Fra Telefon-appen, trykk på ikonet Flere alternativer (tre vertikale prikker)
Trykk på ikonet flere alternativer
2 Trykk på Innstillinger.
Trykk på Innstillinger.
3 Trykk på Tilleggstjenester
Trykk på Tilleggstjenester
4 Trykk på Vis anrops-ID
Trykk på vis anrops-ID
5 Velg mellom Nettverksstandard, Aldri eller Alltid
Velg mellom Nettverksstandard, Aldri eller Alltid

Samtaleloggen din viser alle innkommende, utgående og tapte anrop på Galaxy-enheten din. Hvis du sletter samtaleloggen din ved et uhell, kan du gjenopprette den ved bruk av Samsung Cloud.

1 Logg på din Samsung-konto på enheten din
2 Gå til Innstillinger
Trykk på Innstillinger
3 Trykk på Kontoer og sikkerhetskopi
Trykk på Kontoer og sikkerhetskopi
4 Trykk på Gjenopprett data
Trykk på Gjenopprett data
5 Velg hvilke data du vil gjenopprette. Trykk deretter på Gjenopprett. Når gjenopprettingen er fullført, trykk på Ferdig
Velg hvilke data du vil gjenopprette, og trykk deretter på Gjenopprett

Bemerk:

• Hvis du ikke har sikkerhetskopiert dine data før, vil du bli bedt om å gjøre dette før du kan gjenopprette.
  • Hvis du har avinstallert noen apper siden sist du sikkerhetskopierte kontoen din, vil du bli bedt om å velge hvorvidt disse appene skal installeres på nytt eller ei.
6 Velg om du skal frigjøre plass i Samsung Cloud eller ei
Velg om du skal frigjøre plass i Samsung Cloud

For å tømme samtaleloggen, må du:

1 Åpne Telefon-appen
Telefonapp-ikon
2 Trykk på Nylige
Trykk på nylige
3 Trykk på ikonet Flere alternativer (tre vertikale prikker)
Trykk på ikonet flere alternativer
4 Trykk på Slett
Trykk på Slett
5 Trykk på samtaleloggen du vil slette, eller trykk for å velge Alt
Trykk på samtaleloggen du vil slette eller velg alt
6 Trykk på Slett
Trykk på Slett
7 Dine valgte samtalelogger har nå blitt slettet.

For å sette opp automatisk svar på enheten din, må du:

1 Fra Telefon-appen, trykk på ikonet Flere alternativer (tre vertikale prikker)
Trykk på ikonet flere alternativer
2 Trykk på Innstillinger.
Trykk på Innstillinger.
3 Trykk på Besvare og avslutte anrop
Besvare og avslutte anrop valgt
4 Bruk skyvebryteren for å aktivere eller deaktivere Automatisk svar
Bruk skyvebryteren for å aktivere eller deaktivere Automatisk svar

Denne tjenesten hjelper med å identifisere spam og falske anrop. Den bruke Hiya til å vise deg navnene og profilbildene på anropere og meldingssendere som ikke er i kontaktlisten din.

1 Fra Telefon-appen, trykk på ikonet Flere alternativer (tre vertikale prikker)
Trykk på ikonet flere alternativer
2 Trykk på Innstillinger.
Trykk på Innstillinger.
3 Trykk på Anrops-ID og spambeskyttelse.
Trykk på Anrops-ID og spambeskyttelse
4 Bruk skyvebryteren til å aktivere eller deaktivere Anrops-ID og spambeskyttelse
Bruk skyvebryteren til å aktivere eller deaktivere Anrops-ID og spambeskyttelse.
5 Når du har lest Personvernerklæringen, trykk på Enig. Dette vises kun hvis du ikke allerede har brukt denne funksjonen
Når du har lest Personvernerklæringen, trykk på enig
6 Ved å bruke skyvebryteren Blokker spam og svindelanrop kan du velge Blokker all spam og svindelanrop eller Blokker kun høyrisiko svindelanrop.
Alternativer for Blokker spam og svindelanrop

Du vil ikke kunne motta anrop fra personer som er på din avvis automatisk-liste, eller hvis telefonen din har blitt satt til å avvise ukjente numre og de har skjult nummeret sitt.

1 Fra Telefon-appen, trykk på ikonet Flere alternativer (tre vertikale prikker)
Trykk på ikonet flere alternativer
2 Trykk på Innstillinger.
Trykk på Innstillinger.
3 Trykk på Blokker numre
Trykk på blokker numre
4 Sjekk om det avviste nummeret er på Blokkert-listen eller ei

For å fjerne nummeret fra din avvis automatisk-liste, trykk på minussymbolet eller avmerkingsboksen ved siden av nummeret for å fjernet haken. Avhengig av enheten må du kanskje trykke på søppelkasse-ikonet først.

Trykk på - eller avmerkingsboksen for å fjerne nummeret

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen”.