Slik forebygger du på innbrenningsskader på din OLED TV-skjerm

På grunn av egenskapene til OLED TV-er kan innbrenning forekomme når et bilde vises kontinuerlig i lengre perioder. Finn ut mer om hvordan du kan forebygge innbrenning og rette opp midlertidig innbrenning.

Når man viser innhold med mange statiske bilder, flytter Punktskift piksler i regelmessige intervaller for å forebygge innbrenning.

Bemerk: Når Punktskift er aktivert, kan noen av skjermens kanter flyttes utenfor skjermgrensene og dermed ikke være synlige. For å få skjermen tilbake til sin opprinnelige posisjon, skru av Punktskift.

Slik forebygger du på innbrenningsskader på din OLED TV-skjerm - Punktskift Slik forebygger du på innbrenningsskader på din OLED TV-skjerm - Punktskift

Transcript: Slik forebygger du på innbrenningsskader på din OLED TV-skjerm - Punktskift

Gå til

• Meny
  • Innstillinger
  • Alle innstillinger
  • Generelt og personvern
  • Panelvedlikehold
  • Punktskift er som standard aktivert

SAMSUNG

Logoer, programnavn eller undertekster er faste elementer som forblir lenge på skjermen. Aktiver Juster logolysstyrke for å forebygge at disse stillbildene forårsaker innbrenningsskade.

Slik forebygger du på innbrenningsskader på din OLED TV-skjerm - Juster logolysstyrke Slik forebygger du på innbrenningsskader på din OLED TV-skjerm - Juster logolysstyrke

Transcript: Slik forebygger du på innbrenningsskader på din OLED TV-skjerm - Juster logolysstyrke

Forebygg innbrenning ved å senke lysstyrken på faste bilder som for eksempel logoer og bannere.

Gå til

• Meny
  • Innstillinger
  • Alle innstillinger
  • Generelt og personvern
  • Panelvedlikehold
  • Juster logolysstyrke

Du har to alternativer:

• Lav (aktivert som standard)
  • Høy

SAMSUNG

Pikseloppdatering bør være aktivert for å forebygge og rette opp midlertidig innbrenning. Den justerer piksler for å gi en klarere skjerm.

Bemerk: Visse funksjoner som for eksempel tidsur, opptak og talegjenkjenning fungerer ikke under Pikseloppdatering.

Slik forebygger du på innbrenningsskader på din OLED TV-skjerm - Pikseloppdatering Slik forebygger du på innbrenningsskader på din OLED TV-skjerm - Pikseloppdatering

Transcript: Slik forebygger du på innbrenningsskader på din OLED TV-skjerm - Pikseloppdatering

Pikseloppdatering bør aktiveres for å forebygge og rette opp midlertidig innbrenning.

Gå til

• Meny
  • Innstillinger
  • Alle innstillinger
  • Generelt og personvern
  • Panelvedlikehold
  • Pikseloppdatering

Du har to alternativer:

• Start etter at TV-en er av
  • Start nå

SAMSUNG

Skjermgjenopprettelse aktiveres automatisk når TV-en blir slått av etter 4 (eller mer) timers bruk hver dag.

Samsung OLED TV-er er utstyrt med en skjermgjenopprettelsesfunksjon til å oppdage skjermens tilstand av seg selv og forebygge innbrenning.

Dette tar omkring 10 til 15 minutter, og når strømmen slås på, dukker det opp et sprettoppvindu som angir at skjermgjenopprettelsen er fullført.

Bemerk: Skjermgjenopprettelsesfunksjonen fungerer bare når produktet er koblet til strøm.

Skjermlysstyrkefunksjonen er aktivert som standard og kan ikke deaktiveres.

Hvis OLED TV-er viser samme stillbilde i lang tid, vil lysstyrken bli gradvis lavere for å forebygge innbrenningsskader på skjermen.

Lysstyrken gjenopprettes når innholdet endres eller det mottas et inngangssignal fra fjernkontrollen.

Bemerk: Du kan stadig justere lysstyrken under Meny > Bilde > Lysstyrke.

Skjermsparerfunksjonen er aktivert som standard og kan ikke deaktiveres.

Når det ikke er noe inngangssignal fra en ekstern enhet eller samme stillbilde er aktivt i 2 minutter, blir skjermspareren automatisk aktivert.

Ved trykk på hvilken som helst knapp på fjernkontrollen deaktiveres skjermspareren og går tilbake til den opprinnelige skjermen.