Løse Wi-Fi-tilkoblingsproblemer på Samsung-TV-en din.

En Samsung TV ved siden av en trådløs ruter

Det er en håndfull måter du kan forbedre internettforbindelsen på din Samsung-TV på, uansett om du har mistet forbindelsen helt eller har problemer med å opprettholde den. De beste sportslagene eller såpeoperaene dine kan være tilbake på skjermen på et blunk!

Merk: Hvis dette er første gang du kobler TV-en din til Internettet, så hopp over trinnet “Koble til Internettet på nytt” nedenfor. Før du går i gang med trinnene nedenfor, så sjekk om det er noen forhindringer mellom TV-en og ruteren, og sjekk deretter avstanden mellom TV-en og ruteren. Hvis TV-en din er koblet til Wi-Fi, kan det ta litt tid å koble til Wi-Fi på nytt etter at den har blitt slått på. Vent i 30 sekunder for å se om den kobles til Internett på nytt.

Ruter og Samsung-TV plassert på forskjellige steder og med en vegg mellom.

Iblant kan det å koble fra både TV-en og ruteren og deretter koble dem tilbake, løse problemer med forbindelsen.

1 Ta varsomt ut strømledningene både fra TV-en og ruteren.
2 Vent deretter i minst 30 sekunder.
3 Koble deretter strømledningene tilbake i TV-en og ruteren. Dette utfører en myk tilbakestilling av begge enheter.
Strømledninger for ruter og Samsung-TV kobles til
4 Vent i noen minutter på at enhetene kommuniserer med hverandre, og se deretter etter endringer i internettforbindelsen din.
Ruter blinker ved siden av Samsung-TV på et møbel
5 Hvis problemet vedvarer, så gå videre til neste trinn.

Nå som du har utført en myk tilbakestilling på ruteren din, bør du sjekke om ruteren er koblet til Internett. Dette kan du gjøre ved å gå til andre enheter i hjemmet som også er koblet til ruteren din. Hvis disse enhetene ikke er koblet til Internett, er det sannsynligvis et problem med ruteren din og ikke med TV-en. I så fall må du kontakte Internett-tilbyderen (ISP) din.

Bærbar PC, nettbrett, telefon nær en ruter

Hvis dine andre enheter derimot ikke har tilkoblingsproblemer, så er problemet mest sannsynlig med TV-en din. Gå videre til neste trinn.

Nå som du har fastslått at ruteren er koblet til Internett, må du sjekke forbindelsen mellom ruteren og TV-en din. Gjennomgå punktene nedenfor:

• Er ruteren din koblet til TV-en via en Ethernet-kabel? Hvis ikke, anbefaler vi kraftig at du bruker en Ethernet-kabelforbindelse på TV-en din. Dette sikrer at TV-en din bevarer en stabil Internettforbindelse.
Ruterens Ethernet-kabelport vist
  • Hvis du allerede er tilkoblet via en Ethernet-kabel, så sørg for at Ethernet-kabelen virker og ikke er skadet. Du kan teste kabelen ved å koble den til andre enheter som for eksempel en bærbar PC, for å sikre at Ethernet-kabelen din ikke er skadet.
  • Hvis det ikke er mulig å koble til TV-en din via en Ethernet-kabel, så flytt ruteren så nær TV-en som mulig. Det bør ikke være noen forhindringer mellom TV-en og ruteren, som for eksempel vegger, andre elektroniske enheter osv.

Hvis problemet vedvarer, så gå videre til neste trinn.

Siden forbindelsen mellom ruteren din og TV-en ikke er problemet, bør du prøve å tilbakestille nettverket på TV-en din. Gjør dette ved å følge disse trinnene:

1 På TV-en går du til og velger Meny.
2 Velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger.
3 Velg Tilkobling.
4 Velg Nettverk, og velg deretter Tilbakestill nettverk.
Tilbakestill nettverk uthevet i menyen Nettverksinnstillinger
5 Du vil bli spurt om du vil tilbakestille nettverksinnstillingene. Velg Tilbakestill.
6 Når nettverket ditt er tilbakestilt, så velg Nettverksinnstillinger for å sette opp tilkoblingen på nytt.
7 Hvis problemet vedvarer, så gå videre til neste trinn.

Hvis du opplever problemer, kan en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger bli nødvendig. Husk at dette er annerledes enn å tilbakestille nettverket.

1 På TV-en går du til og velger Meny.
2 Velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger.
3 Velg Generelt og personvern.
4 Gå til bunnen av listen, og velg deretter Tilbakestill.
Tilbakestill uthevet i menyen Generelt og personvern
5 Du må skrive inn PIN-koden din (standard PIN-kode er 0000). Velg Tilbakestill.
6 Velg deretter OK. TV-en vil tilbakestilles automatisk etter noen øyeblikk.
7 Hvis disse trinnene ikke stemmer med innstillingene på din TV, så gå til Innstillinger, velg Støtte og velg deretter Selvdiagnostikk Tilbakestill finnes i den menyen. Du kan også sjekke brukerveiledningen for nøyaktige instruksjoner for din TV-modell.
8 Etter at du har utført en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger, må du foreta den opprinnelige oppsettprosessen for TV-en din og koble TV-en til Internett på nytt. Hvis du hoppet over tilkoblingen til Internett under den opprinnelige oppsettprosessen, kan du gå videre til neste avsnitt for å koble til Internett.

Etter en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger vil alle TV-ens innstillinger bli slettet, og du må koble til Internettet på nytt. Gjør dette ved å følge disse trinnene:

1 På TV-en går du til og velger Meny.
2 Velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger.
3 Velg Tilkobling, og velg deretter Nettverk.
4 Velg Åpne nettverksinnstillinger.
Åpne nettverksinnstillinger uthevet i menyen Nettverksinnstillinger
5 Velg Kabel hvis TV-en er koblet til ruteren ved hjelp av en Ethernet-kabel, eller Trådløst hvis du vil koble TV-en til det trådløse nettverket ditt.
6 Hvis du velger Kabel, blir forbindelsen etablert automatisk. Hvis du velger Trådløst, så velg navnet på det trådløse nettverket ditt, skriv inn nettverkspassordet og velg deretter Ferdig.
7 Når Internettforbindelsen er opprettet, velg OK.

Hvis du fortsatt ikke kan koble TV-en din til Wi-Fi etter å ha fulgt alle de ovenstående trinnene, så kontakt Samsung Support for ytterligere assistanse.

Mange opplevde feil kan du rette opp selv.
Prøv gjerne feilsøkingsverktøyet vårt før du bestiller service. Her er praktiske råd og tips om hvordan du feilsøker produktet.