Hva er Skjermspeiling, og hvordan bruker jeg det med min Samsung TV og Samsung mobilenhet?

Skjermspeiling lar deg se innhold fra mobilenheten din på TV-skjermen.  SmartThings-appen gjør det raskt og enkelt å koble til din Samsung Smart TV, men du kan også koble til via en Wi-Fi eller HDMI-forbindelse.

Hva er Skjermspeiling, og hvordan bruker jeg det med min Samsung TV og Samsung mobilenhet?

For å kunne skjermspeile trådløs, må TV-en din støtte Internett-tilkobling.

Merk: Følgende instruksjoner er for å dele skjermen til en Samsung mobilenhet på en Samsung TV.

SmartThings er Samsungs nav til å kontrollere smarthjem-enheter og kan lastes ned til både Android- og iOS-enheter. SmartThings kan automatisk oppdage og koble til de fleste Samsung TV-er produsert fra 2016 og frem. Hvis TV-en din ble produsert før det, så prøv å koble til med Smart View i stedet.

1 Koble din Samsung Smart-TV og mobilenhet til samme Wi-Fi-nettverk.
2 Last ned SmartThings-appen på enheten.

Merk: Nyere Samsung-enheter har SmartThings-appen forhåndsinstallert.

3 Åpne SmartThings-appen.
SmartThings-app ikon
4 Trykk på +.
Pluss valgt i SmartThings-appen
5 Trykk på Legg til enhet.
Legg til enhet valgt i SmartThings-menyen
6 Velg mellom Skann QR-koden, Søk etter enheter i nærheten eller Velg fra listen over enheter.
Forskjellige alternativer for å legge til en enhet i SmartThings-appen.

Alle tilgjengelige enheter vises. Hvis du ikke kan se enheten din, så sjekk at den er slått på. Hvis den fortsatt ikke vises, så prøv å slå den av og på igjen og starte SmartThings-appen på nytt. Hvis den fortsatt ikke har dukket opp, så prøv å starte ruteren din på nytt.

7 Velg TV-en din.
8 En PIN-kode vises på TV-en din. Skriv inn PIN-koden i appen.

TV-en din er nå koblet til SmartThings, og du kan bruke enheten som en ekstra fjernkontroll til TV-en. Du kan også bruke Smart View til å speile bilder, filmer og musikk fra enheten din.

9 Trykk på Meny-knappen (tre prikker øverst til høyre på skjermen).
10 Trykk på Speile skjerm (Smart View).
11 Bruk smarttelefonen din til å velge innholdet du vil se på TV-en din.

Du finner mer informasjon om SmartThings i våre FAQ Slik legger du til TV-en din i SmartThings-appen.

Du kan også koble smarttelefonen din til TV-en ved bruk av Tap View:

1 Åpne SmartThings-appen.
SmartThings-app ikon
2 Trykk på Meny-ikonet.
Meny-ikon valgt i SmartThings-appen
3 Trykk på Innstillinger-ikonet.
Innstillinger-ikonet valgt i SmartThings-menyen
4 Slå på bryteren ved siden av Tap View, Tap Sound.
Bryteren ved siden av Tap View, Tap Sound valgt i SmartThings-innstillinger
5 Trykk på OK.
OK valgt i sprettoppvinduet Tap View, Tap Sound
6 Trykk baksiden av telefonen forsiktig mot rammen på TV-skjermen, og sørg for ikke å trykke direkte på eller på hjørnet av TV-en.
7 Trykk på Start nå på telefonen din.
8 Velg Tillat på TV-en din.

How to stream via AirPlay to your Samsung TV How to stream via AirPlay to your Samsung TV

Du kan bruke AirPlay™ til å dele innhold fra en Apple-enhet på Samsung TV-er produsert etter 2019.

Merk: TV-en din og Apple-enheten må være koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

Vise bilder og videoer via AirPlay

1 Åpne Bilder-appen.
2 Finn bildet eller videoen du vil dele.
3 Trykk på deleikonet nederst til venstre på skjermen.
4 Trykk på AirPlay.
5 Trykk på TV-en du vil koble til.
6 Hvis du blir bedt om det, så angi koden som vises på TV-en, på Apple-enheten din.

Avspille lyd via AirPlay

1 Åpne musikkavspilleren på Apple-enheten din.
2 Velg en sang.
3 Trykk på AirPlay-ikonet.
4 Trykk på TV-en du vil koble til.
5 Hvis du blir bedt om det, angi koden vist på TV-en på Apple-enheten din.

Finne AirPlay-innstillinger på TV-en din

1 På TV-en din, trykk på Hjem.
2 Trykk på den venstre knappen og velg Meny.
3 Velg Innstillinger.
4 Velg Alle innstillinger.
5 Velg Tilkobling.
6 Velg Apple AirPlay-innstillinger.

Hvis du har problemer med å koble til trådløst, kan du prøve å bruke en HDMI-adapter for å koble enheten din til TV-en.  HDMI-adaptere selges separat og støtter enheter med USB-C-porter.

Hvis du bruker en eldre enhet uten en USB-C-port, vil du kunne finne en kompatibel tredjeparts adapter, men ytelsen kan ikke garanteres.

1 Koble en HDMI-kabel til HDMI-adapteren.
2 Koble den andre enden av HDMI-kabelen til en HDMI-port på TV-en din.
3 Koble HDMI-adapteren til USB-porten på enheten din.
4 Slå på TV-en din, og endre inngangen til HDMI-porten du bruker.

Visse apper, som Netflix og YouTube, har en innebygd skjermstrømmingsfunksjon som gjør det lett å dele det du ser på mellom den store og lille skjermen.

1 Koble mobilenheten din og TV-en til samme Wi-Fi-nettverk.
2 Last ned den kompatible appen til enheten din og TV-en.
3 Logg på eller opprett en konto. Logg på den samme kontoen både på TV-en og mobilenheten din.
4 Åpne innholdet du vil se via enheten din.
5 Trykk på Cast-ikonet.
Cast-ikon

Merk: Plasseringen av Cast-ikonet varierer avhengig av appen du bruker og telefonens retning.

6 Velg enheten du vil se innholdet på.

Hvis smarttelefonen eller nettbrettet ikke kobles til, skyldes det sannsynligvis en av følgende årsaker:

Enhetene dine er ikke på samme Wi-Fi-nettverk. Som en sikkerhetsforanstaltning må enhetene være på samme Wi-Fi-nettverk for at skjermspeiling er mulig. Dette forhindrer at naboen din kringkaster til TV-en din ved en feil.

Ikke begge enhetene har skjermspeiling på. Du må ha en åpen speilingsforbindelse på både enheten og TV-en for at speiling skal fungere.

Telefonen din har ikke mottatt tillatelse fra TV-en. Start telefonen og TV-en på nytt, og prøv å koble til igjen. Sørg for at du velger Tillat når det vises på TV-en.

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss en feilrapport eller stille oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via Samsung Members-appen.