Oversigt over One UI 5-nøglefunktionerne

One UI 5 er den seneste version af Samsung Galaxy-operativsystemet. Den tilbyder nye og forbedrede funktioner for at give en forbedret oplevelse med endnu flere tilpasningsmuligheder.

Nedenfor kan du finde en oversigt over de vigtigste funktioner på One UI 5.

Flere muligheder for farvepalet

Med One UI 5 er det nu nemmere at finde farver til din enheds farvepalet. Du kan også vælge mellem op til 16 farvetemaer, der matcher din enheds tapet eller fra forudindstillede farvetemaer.

Tilpas din låseskærm

Det er nemmere at tilpasse din låseskærm på One UI 5: Tryk og hold på låseskærmen, og lås derefter din enhed op. Du vil derefter være i stand til at vælge baggrunde, urstil, meddelelsesindstillinger og mere.

Brugerdefinerede opkaldsbaggrunde

Du kan nu indstille en anden opkaldsbaggrund for hver kontakt, så du kan se, hvem der ringer med et øjeblik.

Redesignede baggundsmuligheder

Find nemt baggrunde til hjemme- og låseskærmene på din enhed. Farver, grafiske baggrunde og Dynamic Lock-skærme findes nu det samme sted.

Hjælpevejledning i Pro-tilstand

Et informationsikon er blevet tilføjet til Pro-tilstand for at give dig tips om brug af de forskellige linser, muligheder og kontroller i denne funktion.

Hjælp-ikon i Pro-tilstand i Galaxy Kamera

Histogram i Pro-tilstand

Du kan bruge histogrammet til at justere lysstyrken i dine billeder, så du får den perfekte eksponering.

Forbedret zoom med én hånd

Zoombjælken er blevet minimeret, hvilket gør det nemmere at zoome ind og ud med én hånd.

Teleobjektiv i madtilstand

Du kan nu bruge teleobjektivet, når dit kamera er i madtilstand, så du kan tage nærbilleder.

Nem filtersektion

Alle tilgængelige filtre kan findes i en brugervenlig liste. For at få adgang til filtre i Kamera-appen skal du trykke på tryllestavssymbolet i øverste højre hjørne af skærmen.

Filter icon

Tilpas dine album i Galleri

Du kan vælge, hvilke album der skal vises som standard. Du har også mulighed for at skjule album, du bruger sjældnere, hvilket giver dig et mere strømlinet galleri. Albummer kan nu også slås sammen for at skabe et enkelt album, og der er mulighed for at oprette automatiske album, der indeholder billeder af personer, du har valgt.

Et nyt look til historier

De historier, der automatisk oprettes i Galleri, har en fornyet interaktiv diasshowvisning. Du kan nu trykke eller stryge for at flytte mellem billeder og videoer.

Føj vandmærker til billeder

Inkluder oplysninger om dato og klokkeslæt eller dit eget personlige vandmærke til de billeder, du tager.

Effekter i portrættilstand efter redigering

Effekter som sløring, studie og high-key mono gemmes nu, selv efter du har beskåret et billede. Det betyder, at du til enhver tid kan justere effekterne.

Flere klistermærke-muligheder

Tres nye emoji-klistermærker er blevet tilføjet, så du kan gøre dine billeder sjovere.

Opret klistermærker fra ethvert billede

Brug lassoen til at vælge den del af billedet, du vil lave om til et klistermærke. Tilføj derefter konturer og dekorationer. Du kan bruge dine personlige klistermærker på billeder og i videoer.

Tegn perfekte former på fotos og videoer

Tegn nemt nogle figurer med penværktøjet i billedredigeringsprogrammet. Tryk og hold på formen, når du er færdig for at gøre den til en perfekt form.

Forbedret gif-redigering

Det er nu muligt at trimme, transformere og redigere størrelsen og formen af gifs.

Tilpas mellemrumstaste-række

Vælg, hvilke taster og tegnsætning der skal vises ved siden af mellemrumstasten på den nederste række af tastaturet.

Nye emojis til emoji-par

Der er otte nye emojis og ti animationer, som du kan lave om til par på emoji-tastaturet.

Omarranger udtryksknapper

Tryk og hold emojis, klistermærker og andre knapper nede for at omarrangere rækkefølgen.

Udtræk tekst fra billeder eller fra skærmen

Det er nu muligt at udtrække tekst ved hjælp af Samsung-tastaturet, internettet, galleriet eller fra skærmbilleder. Du kan derefter ændre og indsætte den udpakkede tekst i beskeder, e-mails eller dokumenter.

Kontekstuelle forslag

Hvis der vises tekst på et billede i Galleri, kameraet eller andre apps, vil du blive anbefalet visse handlinger baseret på teksten. For eksempel, hvis et telefonnummer eller en webadresse vises på et billede, kan du trykke på for at ringe til nummeret eller besøge hjemmesiden.

Læsbarhedsindstillinger i panelet Hurtige indstillinger

Tilføj skrifttype med høj kontrast, farveinversion, farvejustering og farvefilter til panelet Hurtige indstillinger for at give dig nemmere adgang.

Rediger let tilgængelighedsknappen

Tryk og hold knappen Tilgængelighed nede for at ændre de funktioner, som du hurtigt vil have adgang til. Sådan finder du tilgængelighedsknappen:

1 Åbn appen Indstillinger
2 Tryk på Tilgængelighed
3 3. Tryk på Avancerede indstillinger
4 Tryk på Tilgængelighedsknappen

Flere stemmeassistenter

Flere typer stemmefeedback er tilgængelige for at give dig hjælp, når du bruger din enhed, selvom du ikke kan se skærmen tydeligt. Din enhed kan læse tastaturinputtet, og du kan bruge Bixby vision til at identificere objekter.

Brug din telefon som forstørrelsesglas

Du kan tilføje en genvej til Forstørrelsesglas i Tilgængelighedsindstillinger.

Undtagelser for Forstyr ikke

Det er nu muligt at indstille individuelle kontakter og apps som undtagelser, når din telefon er i Forstyr ikke. Det betyder, at du stadig vil modtage notifikationer fra disse kontakter eller apps, når din telefon er i Forstyr ikke.

Forskellige sprogindstillinger for hver app

Vælg hvilket sprog du vil bruge hver app ved at ændre din præference i Indstillinger.

Forbedret menu til lyd- og vibrationsindstillinger

Menuen er blevet omarrangeret for at gøre det nemmere at finde de indstillinger, du har brug for. Du kan indstille en ringetone, ændre lydstyrken og justere vibrationen på samme sted.

Automatisk optimering

Enhedspleje sikrer, at din telefon kører problemfrit ved automatisk at optimere din enhed. Du kan også indstille din enhed til automatisk genstart, når det er nødvendigt for at hjælpe med at holde den i den bedst mulige stand.

RAM Plus i Enhedspleje

Du har nu mulighed for at slå RAM Plus fra i Enhedspleje, hvis du ikke har brug for det, eller hvis du har brug for at begrænse, hvor meget lagerplads der bruges.

Advarsel, når du deler personlige oplysninger

Hvis et billede, du vil dele, indeholder personlige oplysninger som kreditkortnumre, ID eller et pas, vil delepanelet advare dig. Det betyder, at du kan genoverveje at dele billedet, hvis det er nødvendigt.

Intuitivt sikkerhedstjek

Et sikkerhedsdashboard er blevet tilføjet til menuen Indstillinger. Det giver dig mulighed for at tjekke for sikkerhedsproblemer og rette dem hurtigt.

Sikker browsing i Samsung Internet

Et hængelåsikon vises i adresselinjen, når du besøger en hjemmeside på Samsung Internet, der viser hjemmesidens sikkerhedsstatus. Du kan trykke på ikonet for at lære, hvilke oplysninger hjemmesiden indsamler.

Opdaterede app-ikoner og illustrationer

App-ikoner og -symboler er blevet opdateret for at gøre dem større og nemmere at genkende. En ny designstil er også blevet anvendt på nogle apps for at give dem et mere ensartet udseende.

Mere jævn animation

Skift mellem skærme føles nu mere naturligt takket være nye animationer og overgangseffekter. Animationer og anden visuel feedback vises med det samme, når du trykker på skærmen, hvilket gør interaktioner mere intuitive.

Forbedrede sløringseffekter og forenklede farver

Baggrundssløringseffekten på panelet Hurtige indstillinger og startskærmen er blevet forbedret med lysere farver for at give en klarere oplevelse. Farveskemaerne på visse apps er blevet forenklet for at hjælpe med at undgå distraktioner.

Tilgængelighed for notifikationer

Når du bruger en app for første gang, bliver du spurgt, om du vil tillade notifikationer. Dette giver dig frihed til at slå notifikationer fra apps, du ikke vil forstyrres af.

Detaljerede indstillinger

Det er muligt at styre typer af meddelelser separat. Vælg, om du vil se alle pop op-meddelelser, kun nogle eller ingen af dem. Du kan også styre appikonbadges og notifikationer på låseskærmen.

Nemmere kontrol

Notifikationskontroller kan nu findes øverst i appens notifikationsindstillinger. Dette gør det nemmere at blokere notifikationer, hvis du føler, at en app sender dig for mange notifikationer.

Forbedret design

Det er nu nemmere og hurtigere at læse notifikationer takket være større app-ikoner og forbedret tekstjustering.

Opdag nemt forudindstillede rutiner

Discover-skærmen er blevet forenklet for at gøre det nemmere at opdage forudindstillede rutiner.

Flere forhold og handlinger

Flere forhold og handlinger er tilføjet. Du kan nu starte rutiner, når du aktiverer flytilstand eller mobilt hotspot. Nye handlinger omfatter blandt andet åbning af et app-par, justering af venstre/højre lydbalance.

Dvaletilstand

Denne nye rutine lader dig automatisere en række handlinger for at hjælpe med at optimere din telefon ved sengetid.

Aktive rutiner på et øjeblik

Alle rutiner, der kører i øjeblikket, vil blive vist øverst på skærmen. Dette giver dig et hurtigt overblik over, hvad der sker, og giver dig mulighed for at foretage de ændringer, du har brug for.

Stak widgets på startskærmen

Widgets kan kombineres for at danne en enkelt widget for at holde din startskærm rydelig. Træk blot en widget over på en anden for at oprette en stak, og stryg derefter for at skifte mellem dem.

Smart forslag-widget

Denne nye widget foreslår apps at bruge, folk at ringe til, begivenheder der skal føjes til kalenderen og mere, alt sammen baseret på brugsmønstre.

Skift visning med en gestus

Det er nu nemmere at skifte fra fuld skærm til delt skærm. Du skal blot stryge op fra bunden af skærmen med to fingre. Du kan også nemt skifte fra fuld skærm til pop-up ved at stryge en finger fra et af de øverste hjørner til midten af skærmen.

Åbn hurtigt apps på delt skærm

Du kan åbne apps ved at trække dem fra proceslinjen eller fra skærmen Seneste. Træk dem derefter til toppen, bunden, venstre, højre eller kant af skærmen for at åbne dem i delt skærm.

Nyligt tilføjet proceslinje

En søgeknap er blevet tilføjet til proceslinjen i Samsung DeX, hvilket gør det nemmere at finde apps. Du kan få adgang til opgaver i visse apps ved at højreklikke på dem. Der er også mulighed for at tilpasse knapper og apps til at blive vist på proceslinjen.

Ny notifikationsindikator

Der vises en rød prik i meddelelsesknappen på proceslinjen, hvis der er nye meddelelser.

Skjul telefonnotifikationer på tv

Hvis du ser din telefon på tv'et, kan du vælge at skjule notifikationer for at holde dem private.

Google Meet-videoopkald

Google Duo og Google Meet er blevet kombineret for at skabe én fantastisk videoopkaldsoplevelse. Du kan bruge den til at foretage øjeblikkelige videoopkald samt til at planlægge møder med op til 100 personer.

Menuen Forbundne enheder

En menu med forbundne enheder er blevet tilføjet til Indstillinger. Det betyder, at det er hurtigere og nemmere at få adgang til funktioner, der fungerer med andre enheder, såsom Quick Share, Samsung DeX og Smart View, alt sammen fra samme sted.

Forskellige AR emoji-klistermærker

Du kan udtrykke dig endnu bedre med de 15 standardklistermærker sammen med nye klistermærker, der kan downloades.

Gør mere med AR-emojis

Vælg et hvilket som helst billede, du kan lide, fra dit galleri for at bruge som baggrund i AR Emoji-kameraet. Du kan også parre to emojis sammen for at skabe danse og poseringer.

Administrer begivenhedsinviterede

Når du tilføjer begivenheder til din Google-kalender i Samsung Kalendar-appen, kan du vælge, om andre inviterede kan se, hvem der ellers er inviteret.

Tilføj videokonferencer til begivenheder

Du kan oprette en videokonference, samtidig med at du opretter en begivenhed. Alle, der inviteres til arrangementet, vil modtage et link til konferencen.

Kategorien i dag tilføjet

Denne nye kategori viser de påmindelser, der skal betales i dag.

Vis eller skjul afsluttede påmindelser

Du har mulighed for at skjule eller vise påmindelser, som du allerede har gennemført.

Vælg, hvordan du ser påmindelser

Vælg enklere påmindelser på skærmen eller udvidet visning for at inkludere detaljer såsom forfaldsdato.

Nemmere bogmærker på Samsung Internet

Opret og flyt favoritmapper ved at trække og slippe.

Forbedret søgning på Mine filer

Søg i alle filer eller kun dem i den aktuelle mappe. Du kan søge efter filnavn eller information indeholdt i filen, for eksempel tekst indeholdt i et dokument eller placeringsoplysninger i billeder.

Flere timere i Ur-appen

Du kan nu indstille op til tyve timere på én gang.

Redesignet digital velvære-app

De funktioner, du har brug for, er nu nemmere at få adgang til.

Sikkerhed og nødsituation

Send nemt en SOS-besked. For at ringe til nødtjenesterne, selv når din telefon er i lommen, eller du ikke kan tale, skal du hurtigt trykke fem gange på sideknappen.

En nødkontaktliste, der består af kontakter på din telefon, kan oprettes.