Sådan bruger du funktionen Multi-vindue med Android version 9.0

Funktionen Multi-vindue giver dig mulighed for at åbne og bruge to apps parallelt ved at opdele skærmvisningen. Denne funktion, også kaldet delt skærm, er blevet forenklet under Android version 9.0-operativsystemet. Med en Galaxy S9 som eksempel vil vi forklare, hvordan du nemt kan bruge funktionen Multi-vindue.

Hvordan vælger jeg apps, der skal bruges i Multi-vindue visning?

Bemærk: De valgte apps skal understøtte funktionen Multi-vindue.

1

Tryk på ikonet med Seneste apps (nederst til venstre).

Tryk på ikonet med Seneste apps
2 Tryk på det pågældende app-ikon over det ønskede app-vindue.
Tryk på det pågældende app-ikon over appen
3 Tryk på "Åbn i opdelt skærm".
Tryk på Åbn i delt skærm-visningen
4 App'en vil sætte sig øverst på skærmen, men vil ikke være klar til brug.
App'en vil sætte sig øverst på skærmen

Bemærk: Hvis du vil ændre dit valg af den første app til Multi-vindue visning, skal du trykke på kryds-ikonet (X) øverst på skærmen og vælge en ny app.

5 Stryg til venstre eller højre for at finde den anden app, du ønsker at åbne, og tryk på den.
Stryg til venstre eller højre for at finde den anden app
6 Den anden app vil blive vist i nederste halvdel af skærmen og den første app i den øverste halvdel.
Den anden app vises i den nederste halvdel af skærmen
7 Du kan nu bruge og arbejde med begge apps.

Det blå område af opdelingslinjen mellem de to apps angiver, om den øverste app eller den nederste app er aktiv.

• Hvis den blå linje er over den grå linje, er appen i den øverste halvdel aktiv.
  • Hvis den blå linje er under den grå linje, er appen i den nederste halvdel aktiv.

Hvis du trykker og holder på midtpunktet på opdelingslinjen, kan du flytte den op eller ned for at ændre størrelsen af den valgte app.

Flyt opdelingslinjen op eller ned

Hvis du flytter hele separatoren op eller ned, skifter du til tilstanden fuld skærm og afslutter funktionen Multi-vindue.