Løsning af problemer med Wi-Fi-forbindelse på dit Samsung TV

Et Samsung TV ved siden af en wifi-router

Der er en håndfuld måder, hvorpå du kan forbedre internetforbindelsen på dit Samsung TV, uanset om du har mistet forbindelsen fuldstændigt eller har problemer med at vedligeholde den. Dit yndlingssportshold eller sæbeopera kan være tilbage på skærmen på ingen tid overhovedet!

Bemærk: Hvis det er første gang, du tilslutter dit tv til internettet, skal du springe til trinnet "Genopret forbindelse til internettet" nedenfor. Før du starter nedenstående trin, skal du kontrollere, om der er nogen forhindringer mellem tv'et og routeren, og derefter kontrollere afstanden mellem tv'et og routeren. Hvis dit tv er tilsluttet Wi-Fi, kan det tage noget tid at genoprette forbindelsen til Wi-Fi, efter du har tændt det. Vent i 30 sekunder for at se, om den genopretter forbindelse til internettet.

Router og Samsung TV på anden placering og blokeret af væg

Nogle gange vil det løse forbindelsesproblemer ved at tage stikket ud af både dit tv og din router og derefter tilslutte dem igen.

1 Fjern forsigtigt strømkablerne fra både dit tv og router.
2 Vent derefter mindst 30 sekunder.
3 Sæt derefter strømkablerne tilbage i dit tv og din router. Dette vil udføre en blød nulstilling af begge enheder.
Router og Samsung TV-strømkabler tilsluttes
4 Vent et par minutter på, at enhederne kommunikerer med hinanden, og kontroller derefter, om der er ændringer i din internetforbindelse.
Router blinker ved siden af Samsung TV på et stativ
5 Hvis problem vedvarer, skal du fortsætte med næste trin.

Nu hvor du har udført en blød nulstilling på din router, bør du tjekke, om din router er forbundet til internettet. Det kan du gøre ved at gå til de andre enheder i dit hjem, som også er tilsluttet din router. Hvis disse enheder ikke er forbundet til internettet, er problemet højst sandsynligt med din router og ikke dit tv. I dette tilfælde skal du kontakte din internetudbyder (ISP).

Laptop, tablet, telefon nær en router

Men hvis dine andre enheder ikke har forbindelsesproblemer, er dit problem højst sandsynligt med dit tv. Fortsæt til næste trin.

Nu hvor du har bekræftet, at routeren er forbundet til internettet, skal du kontrollere forbindelsen mellem din router og tv. Gennemgå venligst punkterne nedenfor:

• Er din router forbundet til tv'et ved hjælp af et ethernet-kabel? Hvis ikke, anbefaler vi kraftigt at bruge en Ethernet-kabelforbindelse på dit TV. Dette vil sikre, at dit tv bevarer en ensartet forbindelse til internettet.
Router Ethernet-kabelport vist
  • Hvis du allerede er tilsluttet ved hjælp af et ethernet-kabel, skal du sørge for, at ethernet-kablet fungerer og ikke er beskadiget. Du kan teste kablet ved at tilslutte det til andre enheder, såsom en bærbar computer, for at sikre dig, at dit Ethernet-kabel ikke er beskadiget.
  • Hvis det ikke er muligt at oprette forbindelse til dit tv med et ethernet-kabel, skal du flytte din router så tæt på tv'et som muligt. Der bør ikke være nogen forhindringer mellem dit tv og router, såsom vægge, andre elektroniske enheder osv.

Hvis problem vedvarer, skal du fortsætte med næste trin.

Da forbindelsen mellem din router og tv ikke er problemet, bør du prøve at nulstille netværket på dit tv. Brug venligst følgende trin:

1 Naviger til og vælg Menu på dit tv.
2 Vælg Indstillinger, og vælg derefter Alle indstillinger.
3 Vælg Forbindelse.
4 Vælg Netværk, og vælg derefter Nulstil Netværk.
Nulstil netværk Fremhævet i menuen Netværksindstillinger
5 Du bliver spurgt, om du vil nulstille netværksindstillingerne. Vælg Nulstil
6 Når dit netværk er nulstillet, skal du vælge Netværksindstillinger for at konfigurere din forbindelse igen.
7 Hvis problem vedvarer, skal du fortsætte med næste trin.

Hvis du stadig oplever problemer, kan det være nødvendigt at nulstille fabriksindstillingerne. Husk, at dette er anderledes end at nulstille dit netværk.

1 Naviger til og vælg Menu på dit tv.
2 Vælg Indstillinger, og vælg derefter Alle indstillinger.
3 Vælg Generelt og privatliv.
4 Rul ned til bunden af listen, og vælg derefter Nulstil.
Nulstil fremhævet i menuen Generelt og privatlivsindstillinger
5 Du skal indtaste din PIN-kode (standard-PIN-koden er 0000). Vælg Nulstil
6 Vælg derefter OK. Dit tv nulstilles automatisk efter et par øjeblikke.
7 Hvis disse trin ikke stemmer overens med dit fjernsyns indstillinger, skal du navigere til Indstillinger, vælge Support og derefter vælge Selvdiagnose. Nulstil vil være placeret i denne menu. Du kan også tjekke brugermanual for nøjagtige instruktioner til din tv-model.
8 Efter at have udført en fabriksnulstilling, skal du begynde den indledende opsætningsproces for dit tv og genoprette dit tv til internettet igen. Hvis du sprang over at oprette forbindelse til internettet under den indledende opsætning, kan du fortsætte til næste afsnit for at oprette forbindelse til internettet.

Efter en fabriksnulstilling vil alle dit tv's indstillinger blive slettet, og du skal genoprette forbindelse til internettet. Brug venligst følgende trin:

1 Naviger til og vælg Menu på dit tv.
2 Vælg Indstillinger, og vælg derefter Alle indstillinger.
3 Vælg Forbindelse, og vælg derefter Netværk.
4 Vælg Åbn netværksindstillinger.
Åbn Netværksindstillinger fremhævet i menuen Netværksindstillinger
5 Vælg Kablet hvis dit fjernsyn er forbundet til din router ved hjælp af et Ethernet-kabel eller Trådløst hvis du vil slutte dit tv til dit Wi-Fi-netværk.
6 Hvis du valgte Kablet, oprettes forbindelsen automatisk. Hvis du valgte Trådløst, skal du vælge navnet på dit Wi-Fi-netværk, indtaste din netværksadgangskode og derefter vælge Udført.
7 Når du har forbindelse til internettet, skal du vælge OK.

Hvis du stadig ikke kan forbinde dit tv til Wi-Fi efter at have fulgt alle ovenstående trin, skal du kontakte Samsung Support for yderligere hjælp.