Årsaker og løsninger når Samsung Galaxy-enheten blir varm

Samsungs Galaxy-produkter er designet med systembeskyttelser for å minimere nedbrytningen av produktets ytelse i midlertidige temperatur ekstremer, og batteribeskyttelser er også på plass for å begrense lading når det er en viss varmenivå. Men til tross for disse sikkerhetstiltakene, kan Galaxy-enheter avgi varme i visse situasjoner og miljøer.

En Samsung Galaxy-telefon på et strandhåndkle i direkte sollys.

Det er flere grunner til hvorfor Galaxy-enheten din kan avgi varme, fra å bruke en tredjeparts lader til å bruke funksjoner som krever en betydelig mengde strøm.

Apper

• App-installasjon
  • Bruk av apper som er prosessorintensive, som spill, strømming, GPS-sporing og mer.
  • Bruk av flere vinduer eller apper for å multitaske

Data og filer

• Gjenopprette eller overføre produktdata
  • Last opp eller last ned store filer
  • Bruke store mengder data til å synkronisere med e-posten din eller andre kontoer

Videoer

• Å ta en video mens du oppdaterer eller installerer en app
  • Å foreta en videosamtale mens du laster ned en stor fil
  • Å spille av eller ta opp en video mens du bruker navigasjon

Lading

• Bruk av skadde ladere, ledninger eller eksterne tilkoblinger
  • Bruk av tredjeparts ladere
  • Lading med gjenstander, som for eksempel kredittkort, mellom enheten og laderen
  • Den utvendige kontakten er dekket med fremmedlegemer, som væske eller støv

Annet

• Bruk av enheten over lengre tid
  • Første gangs oppsett etter kjøp
  • Gjentatte omstarter
  • Programvareoppdateringer
  • Tilkobling til andre enheter

Det er noen eksterne miljøforhold som kan føre til at Galaxy-enheten blir varmere enn normalt, selv om den brukes i henhold til offisielle anbefalinger. Samsung anbefaler at brukere unngår å bruke enheten over tid, i miljøer som:

• Steder med høy omgivelsestemperatur
    Slik som: badstuer, varme steder ute, uventilerte steder inne

• Direkte sollys

• Steder der varmespredning er vanskelig
    Slik som: under et teppe, i lommen på en tykk jakke, i en bag

• Foran et elektrisk teppe, varmematte, varmepakke eller bilvarmer

• Steder med dårlig eller ingen signal
    Slik som: under bakken, fjellområder, avsidesliggende øyer og landlige veier
En Galaxy-telefon i direkte sollys mens den er festet til en bilens dashbordtelefonholder. En Galaxy-telefon i direkte sollys mens den er festet til en bilens dashbordtelefonholder.
En person som bruker en Galaxy-telefon i direkte sollys mens de er på stranden. En person som bruker en Galaxy-telefon i direkte sollys mens de er på stranden.
En Galaxy-telefon som ligger på et elektrisk teppe. En Galaxy-telefon som ligger på et elektrisk teppe.

Hvis Galaxy-enheten begynner å bli overopphetet, er det noen tiltak du kan ta for å løse problemet.

• Sjekk for eventuelle programvareoppdateringer, og sjekk deretter regelmessig for oppdateringer.
Velge Batteri og enhetsvedlikehold i Innstillinger Velge Batteri og enhetsvedlikehold i Innstillinger

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Batteri og enhetsvedlikehold.

Velger Optimaliser nå. Velger Optimaliser nå.

Trinn 2. Trykk på Optimaliser nå.

Velger Ferdig. Velger Ferdig.

Trinn 3. Sjekk resultatet og trykk på Ferdig.

• Slå av apper som kjører i bakgrunnen ved å starte ""Bakgrunnsbruksgrenser""
Velge Batteri og enhetsvedlikehold i Innstillinger Velge Batteri og enhetsvedlikehold i Innstillinger

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Batteri og enhetsvedlikehold.

Velge batteri. Velge batteri.

Trinn 2. Trykk på Batteri.

Velge strømsparing. Velge strømsparing.

Trinn 3. Slå på Strømsparing.

Valg av grenser for bakgrunnsbruk. Valg av grenser for bakgrunnsbruk.

Trinn 4. Trykk på Grenser for bakgrunnsbruk.

Aktivering av funksjonen 'Sett ubrukte apper i dvalemodus'. Aktivering av funksjonen 'Sett ubrukte apper i dvalemodus'.

Trinn 5. Slå på Sett ubrukte apper i dvalemodus-bryteren.

Merknader:

• Menyorganisering kan variere avhengig av modell og programvareversjonen på enheten.

• "Strømsparing" begrenser bruken av nettverk, datasynkronisering og informasjon om posisjon i bakgrunnen.

Hvis du oppdager at enheten (eller laderen) blir varm under lading, skal du koble laderen fra Galaxy-enheten, lukke alle kjørende apper og vente til enheten har kjølt seg ned før du lader den igjen. Hvis du velger å bruke trådløs lading, må du sørge for at det ikke er noen gjenstander, som metall og kredittkort, mellom enheten og den trådløse laderen.

En Galaxy-telefon med en trådløs lader og USB-ladekabel. En Galaxy-telefon med en trådløs lader og USB-ladekabel.

Hvis problemet vedvarer, kan du prøve å lade med en annen, kompatibel Samsung-lader og USB-kabel. Vær også oppmerksom på at en skadet eller inkompatibel ladekabel kan forårsake varme i ladeporten.

En Samsung vegglader. En Samsung vegglader.

Merknader:

• Galaxy-smarttelefoner, nettbrett og klokker har ett års garanti på batteriene.

• Hvis et Samsung-servicesenter identifiserer et produksjonsproblem med enheten innen garantiperioden, vil det bli reparert eller erstattet kostnadsfritt. Hvis problemet ikke skyldes batteriet selv, men kan skyldes kundens uaktsomhet (forsømmelse), eller det oppstår etter garantiperioden, kan enheten repareres mot et gebyr.

Lysmodus er en funksjon som delvis justerer maksimal prosesseringshastighet for en AP for å redusere varmegenerering og strømforbruk. Sett opp Lysmodus til å minimere varmegenerering og bruke batteriet effektivt.