Fenomen som kan oppstå ved bruk av Note20-kamera

Visse bilder tatt med Note20-kameraets zoomfunksjon kan virke slørete og ute av fokus. Det kan være frustrerende når man 8K-videoer som du har høye forventninger til, sakker. Flimrende skjerm, svarte linjer eller vibrasjon som kan oppstå under visse forhold fremkommer som om det er en feil. Disse problemene som kan oppstå med Note20-kamera er imidlertid ikke feilfunksjoner. Finn ut mer om disse fenomenene nedenfor.

Før du prøver å løse det med nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare er oppdatert til nyeste versjon. Sjekk hvordan du oppdaterer mobilenhetens programvare i følgende rekkefølge.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

De følgende problemene som kan oppstå med Note20-kamera er ikke feilfunksjoner.

Eksempel 1. Hvis du tar et nærbilde i en 8K-video med Note20, kan det bli uskarpt

Når man tar 8K-videoer med Note20, brukes et telefotoobjektiv, og telefotoobjektivet har en fokallengde på 30 cm. Når du opptar en 8K-video, bør du filme minst 30 cm unna for å få en stabil videokvalitet.

Eksempel 2. Hvis du filmer et nært motiv med Note20 Ultra på 10x zoom, kan fokus være ute av fokus

Note20 Ultra bruker et telefotoobjektiv når det fotograferer med 10x zoom eller høyere. Telefotoobjektivet har en fokallengde på 80 cm. Når du fotograferer med 10x zoom, bør du filme minst 80 cm unna fir å få en stabil kamerakvalitet.

10X zoom eller høyere.

① Bilder tatt med 1x zoom

② Bilder tatt med 10x zoom ved 80 cm eller mindre

③ Bilder tatt med 10x zoom fra 80 cm eller mer

Eksempel 3. Skjermen kan flimre når du opptar en video innendørs. Svarte linjer kan dukke opp når du tar et bilde innendørs

Lysstoffrør blinker 60 ganger i sekundet i samsvar med AC-strømfrekvensen (60 Hz). Når du tar et bilde eller en video med kameraet under en lysstoffrørkilde, kan et øyeblikks lysblink som det blotte øyet ikke kan se, bli oppfanget, og forårsake at bildet flimrer eller et flimrende fenomen der svarte linjer opptrer på bildet. Dette er et fenomen som skyldes lysets egenskaper og dukker vanligvis ikke opp i 3-bølgelengde lysstøffrør, glødelamper og LED-lys.

Svarte linjer dukker opp.

Eksempel 4. I rask bevegelse kan 8K-videoer sakke eller etterbilder kan vises på 8K-videoer

8K-video er en videospesifikasjon på den maksimale oppløsningen som støttes av smarttelefoner sluppet til dags dato, som lar deg uttrykke detaljer helt detaljert. 8K-video opptas ved 24 fps, og videoen kan se ut til å sakke eller lagge i rask bevegelse, men dette er et naturlig fenomen som avhenger av bildefrekvensen. 8K-filmer er egnet til å oppta detaljerte bilder med relativt liten bevegelse, og 4K eller FHD 60 fps anbefales til å oppta filmer med mye bevegelse smo for eksempel sportsaktiviteter.

Eksempel 5. Vibrasjon oppstår når opptaksknappen til kameraet trykkes ned mens kameraet kjører

Note20/20 Ultra-modell har en ny “berøringsvibrasjon”-funksjon når kameraet kjører. Når du kjøper produktet, er standardinnstillingen “PÅ”, og du kan endre innstillingen i kameraets innstillingsmeny.

• Kjør kameraappen > Innstillinger (øverst til venstre) > Slå av Berøringsvibrasjon.
Berøringsvibrasjon.

Merknad: Tilgjengelige innstillinger og skjermbilder kan variere avhengig av Wi-Fi-tilbyder, programvareversjon og enhet.

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen”.