Hva gjør du hvis du har mistet Galaxy-enheten din

Hvis du har mistet Galaxy-enheten din, så kan funksjonen Finn min mobil la deg låse eller låse opp, lokalisere eller i verste fall fullstendig slette dine data. Ingen fare, din Samsung Pay betalingsinformasjon kan også låses eller slettes, og dette kan gjøres på avstand. Lignende tjenester er også tilgjengelige for klokken din og øreproppene dine i Galaxy-appen.

Før du prøver å løse det med nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare er oppdatert til nyeste versjon. Sjekk hvordan du oppdaterer mobilenhetens programvare i følgende rekkefølge.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Finn din telefon eller ditt nettbrett ved bruk av Finn min mobil

Hvis du har mistet telefonen din eller nettbrettet ditt, så kan du peke dens lokalitet ved bruk av Finn min mobil.

For å bruke denne funksjonen, må du imidlertid sørge for at mobilenheten din har oppfylt følgende betingelser.

• Mobilenheten må være slått på.
  • Mobilenheten må være koblet til Wi-Fi eller mobilnettverk.
  • Du må ha satt opp Samsung-kontoen på mobilenheten din, og du må ha slått på Ekstern opplåsing.

Finn ut mer om forutsetningene for å bruke Finn min mobil på Hvordan kan jeg låse opp Galaxy-enheten min hvis jeg har glemt sikkerhetskoden, mønsteret eller passordet? På denne kan du sjekke trinnene til hvordan du slår på Ekstern opplåsing på mobilenheten din samt hvordan du låser opp mobilenheten din ved hjelp av Finn min mobil-nettsiden.

Når du vil spore en telefon eller en enhet, gå til Finn min mobil-nettsiden. Velg Logg på, og skriv deretter inn opplysningene til din Samsung-konto. Det må være den samme Samsung-kontoen som er knytet til telefonen eller nettbrettet. Eller det må være en konto som er tildelt som en verge. Velg deretter LOGG PÅ.

Hvis enheten er slått på og koblet til enheten Wi-Fi eller mobildata, så vil dens siste kjente plassering vises på et kart. Hvis du har mer enn én enhet knyttet til Samsung-kontoen, så vil alle enhetene vises på venstre side. Velg navnet på den ønskede enheten for å se dens plassering.

Når du klikker på en enhet, vil høyre panel vise alle tilgjengelige alternativer som kan tilgås på avstand:

• Ring: Hvis du ikke vet hvor du la telefonen din eller nettbrettet ditt, så ring selv om den står på lydløs.
  • Lås og Lås opp: Hvis du er bekymret for dine personlige data, kan du låse telefonen eller nettbrettet på avstand. Dette vil aktivere en låseskjerm og suspendere kortene dine i Samsung Pay. Hvis du har glemt opplåsingsmetoden din, kan du også låse opp telefonen eller nettbrettet på avstand.

Merknad: Hvis det ikke lyktes å låse eller låse opp telefonen eller nettbrettet, så vil et rødt utropstegn vises.

• Spor plassering: Sjekk hvor din savnede telefon eller nettbrett er hvert 15. minutt. Se neste avsnitt for å se instruksjoner i hvordan du sporer en savnet enhet.
  • Slett data på avstand: Ikke la tyven få tilgang til dine personlige data. Husk at telefonen eller nettbrettet vil bli fullstendig nullstilt, og du vil miste alle dine data, inklusiv dine økonomiske data i Samsung Pay.

Merknad: Hvie en Google-konto er registrert, må du logge inn på kontoen før du kan bruke telefonen eller nettbrettet igjen.

• Sikkerhetskopi: Før du sletter dine data for godt, kan du lett sikkerhetskopiere dine data.
  • Forleng batterilevetid: Det siste du vil er at din tapte telefon eller nettbrett skal gå tom for batteri. Bruk denne funksjonen for å få mest mulig ut av telefonens eller nettbrettets batterilevetid, og øk sjansene for å finne den.
  • Motta anrop eller meldinger: Du kan få vist opptil 50 nylige anrop og meldinger fra telefonen din.
  • Angi verge: Du kan utpeke verger som kan finne telefonen eller nettbrettet på avstand, aktiere Nødmodus eller ringe telefonen eller nettbrettet.

En av de største bekymringene ved å miste telefonen eller nettbrettet er at noen stjeler ens personlige

opplysninger. Som et ekstra lag sikkerhet kan du låse enheten din på avstand.

Fra nettsiden Finn min mobil velger du Lås på høyre side og velger deretter Neste.

Opprett en PIN-kode til når du finner telefonen, sørg for å skrive den inn to gangr.

Hvis du ønsker det, kan du angi en nødkontakt og en melding som vises på enhetens låsesekjerm.

På den måten kan noen vite hvem de skal kontakte når de finner telefonen eller nettbrettet. Når du er klar, velger du Lås.

Hvis du ikke kan finne telefonen eller nettbrettet noe sted og du er redd for at den/det kanskje er borte for godt, bør du utføre en tilbakestilling til fabrikkdata på avstand. Dermed sletter du enhetens data, og ingen vil kunne få tilgang til dine personlige opplysninger.

Før du nullstiller telefonen, så sørg for å sikkerhetskopiere dine data så du kan hente dem igjen senere.

Fra nettsiden Finn min mobil velger du Slett data på høyre side av skjermen.

Les den viktige informasjonen, og velg deretter Slett.

Du kan bli bedt om å bekrefte Samsung-kontoen din før nullstillingen starter.

Hvis du oppdager enheten din, vil Google enhetsbeskyttelse bli aktivert hvis du hadde

en Google-konto registrert. Dette er et ekstra lag beskyttelse for når enhetene er nullstilt.

Det vil kreve at du logger inn på Google-kontoen din før enheten vil låses opp.

Merknad: Hvis telefonen eller nettbrettet har et SD-kort, vil dets data også bli slettet under nullstllingen.

Hvis du ikke kan slette enhetens data på avstand av diverse ukjente årsaker, så endre hvert passord for sikkerheten til registrerte kontoer som Samsung eller Google. Du kan lett endre dette på enheten selv.

Når du endrer kontoens passord, blir registrerte kontoer på andre enheter tvunget til å logge ut bortsett fra den aktuelle enheten du bruker.

Dette forhindrer at andre personer bruker funksjonene basert på kontoen på din tapte enhet, så du kan beskytte de private opplysningene knyttet til kontoene dine.

Googles Finn min enhet (https://www.google.com/android/find) er bygd inn i Android-enheter via Google Play-tjenester. Dette betyr at du trenger en Google-konto for å bruke denne tjenesten. Du kan angi et nytt passord, få enheten til å ringe, vise en melding, låse og rense enheten din med mer. For å sjekke at denne funksjonen er slått på, gå til Innstillinger, trykk på Google, trykk på Sikkerhet og trykk deretter på Finn min enhet. Hvis det er av, trykk på bryteren for å slå det på. Hvis du har lagt til en Google-konto på telefonen din, er denne funksjonen automatisk slått på.

Merknad: Googles Finn min enhet virker bare på telefoner og nettbrett.

Hvis du ikke kan finne Galaxy-enheten din, må du kanskje kjøpe en ny. Dette kan du gjøre på www.samsung.com.

Merknad: Tilgjengelige innstillinger og skjermbilder kan variere avhengig av Wi-Fi-tilbyder, programvareversjon og enhet.

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen”.