Nye funksjoner i One UI 6 / Android 14

Bilde med One UI 6-overskrift og ulike Samsung-ikoner

One UI 6 er fullpakket med nyttige nye funksjoner. Den kommer med en hel rekke nye alternativer som sikrer at Galaxy-telefonen eller -nettbrettet passer deg. Med One UI 6 kan du tilpasse dine daglige gjøremål og øke produktiviteten. De nye funksjonene bidrar til å sikre at opplysningene dine forblir beskyttet og sikre.

Du kan justere klokkens størrelse, farge og plassering på låseskjermen. Utforsk ulike alternativer og finn et individuelt design som passer for deg. Få mest mulig ut av den kraftige AI-redigeringsfunksjonen for bilder som lar deg forbedre bildekvaliteten og justere uskarpe bakgrunner. Takket være den nye funksjonen Automatisk blokkering har du mer kontroll over mistenkelig aktivitet, og du får bedre beskyttelse for telefonen din.

Nedenfor er en oversikt over alle de nye funksjonene som følger med One UI 6.

One UI 6 er tilgjengelig på følgende Galaxy-modeller, men rulles gradvis ut på andre modeller:

Smarttelefoner:

A53 5G
A54 5G
A34 5G
Z Flip5
Z Fold5
S21+ 5G, S21 5G, S21 Ultra 5G, S21 FE 5G
S22, S22+, S22 Ultra
S23, S23 Ultra, S23+, S23 FE
A52s 5G
M33 5G
M53 5G
A33 5G

Nettbrett:

Tab S9 5G, Tab S9+ 5G, Tab S9 Ultra 5G, Tab S9 FE+, Tab S9 FE, Tab S9 FE+ 5G, Tab S9 FE 5G, Tab S9, Tab S9 Ultra Tab S9+
Tab S8, Tab S8+ 5G, Tab S8 Ultra, Tab S8+, Tab S8+ 5G, Tab S8 5G, Tab S8 Ultra 5G

Nye forstørrelsesalternativer
Bestem hvordan du vil at forstørrelsesvinduet skal vises. Du kan velge fullskjerm, delvis skjerm eller bytte mellom dem.

Forstørrelsesmeny med Bytte mellom hel og delvis skjerm valgt

Tilpass markørtykkelse
Nå kan du øke tykkelsen på markøren, slik at den er lettere å se når du redigerer tekst.

Innstillinger for markørtykkelse med en eksempelmarkør

Finn ut mer om tilgjengelighet
En kobling til nettsiden for Samsung-tilgjengelighet har blitt lagt til i tilgjengelighetsinnstillingene. Her kan du finne ut mer om tilgjengelighetsfunksjoner og innsatsen vår for å gjøre produktene våre tilgjengelige for alle.

Tilgjengelighetsmeny med «Mer om tilgjengelighet» valgt

Forbedret oppsett
Hovedskjermbildet til Digital balanse har fått et nytt design. Dette gjør det lettere å finne informasjonen du trenger.

Mer innhold i din ukentlige rapport
Din ukentlige bruksrapport varsler deg om uvanlige bruksmønstre, om hvilke tidspunkter bruken er på topp, og fordelingen av skjermtiden din.

Eksempel på skjermbilde for en ukentlig Digital balanse-rapport på en Samsung-smarttelefon

Smartere flymodus
Hvis du slår på Wi-Fi eller Bluetooth mens flymodus er på, merker telefonen din dette. Neste gang du bruker flymodus, forblir Wi-Fi eller Bluetooth slått på.

Få mer praktisk tilgang til batteriinnstillinger
Batteriinnstillinger har nå sin egen meny direkte i Innstillinger. Dette lar deg enkelt sjekke batteriforbruket og administrere batteriinnstillinger.

Innstillingsmeny for smarttelefonbatteri med en batterirapport

Blokker sikkerhetstrusler enklere
Øk beskyttelsesnivået til appene og dataene dine. Automatisk blokkering forhindrer at ukjente apper blir installert, sjekker for skadevare og blokkerer ondsinnede kommandoer fra å bli sendt til telefonen din ved bruk av en USB-kabel. Finn ut alt du trenger å vite om Automatisk blokkering i vanlige spørsmål om hvordan du Beskytter Galaxy-enheten din med den nye automatiske blokkeringsfunksjonen.

Skjermbilde for automatisk blokkering, med de ulike funksjonene slått på

Forbedret listevisning for påminnelser
Hovedlistevisningen har fått et nytt design. Du kan administrere kategorier øverst på skjermen. Nedenfor kategoriene vil påminnelsene dine bli organisert etter dato. Oppsettet for påminnelser med bilder og nettkoblinger er også blitt forbedret.

Nye påminnelseskategorier
Steds
--kategorien inneholder påminnelser som varsler deg når du befinner deg på et bestemt sted. Kategorien Ingen varsler inneholder påminnelser som ikke gir noen varsler.

Flere alternativer for å opprette påminnelser
Når du deler innhold til Påminnelses-appen, får du fullstendige redigeringsalternativer før påminnelser lages. Du kan også ta bilder med kameraet når du oppretter en påminnelse.

Heldagspåminnelser
Du kan nå opprette påminnelser for en hel dag og velge tidspunktet du blir varslet på.

Meny for heldagspåminnelser

Hurtighandlinger for apper
Når en app vises i søkeresultatene dine, kan du berøre og holde inne appen for å få hurtigtilgang til handlinger du kan utføre. Hvis du for eksempel søker etter Kalender-appen, vises ytterligere knapper for å legge til en hendelse eller søke i kalenderen. App-handlinger vil også vises i søkeresultater isolert sett hvis du søker etter navnet på handlingen i stedet for appen.

Sprettoppmeny for hurtighandlinger i Kalender-appen

Forbedret oppsett
Den nye Verktøy-menyen gjør det enklere å finne de redigeringsfunksjonene du behøver. Alternativene Rett ut og Perspektiv har blitt kombinert i Omforming--menyen.

Juster dekorasjoner etter lagring
Nå kan du gjøre endringer i tegninger, klistremerker og tekst som du har lagt til et bilde, også etter at du har lagret det.

Angre og gjør om
Ikke bekymre deg hvis du er misfornøyd med en omforming du har gjort. Nå kan du enkelt angre omforminger, filtre og toner.

Bilde av et snødekt sted i Bilderedigering, med Angre uthevet

Tegn på egendefinerte klistremerker
Når du oppretter egendefinerte klistremerker, kan du nå bruke tegneverktøyene til å gjøre klistremerkene dine enda mer personlige.

Nye tekstbakgrunner og -stiler
Når du legger til tekst på et bilde, kan du velge blant flere nye bakgrunner og stiler.

Hurtigredigeringer i detaljvisning
Mens du viser et bilde eller en video, stryker du oppover fra bunnen av skjermen for å gå til detaljvisningen. Her får du raskt tilgang til effekter og redigeringsfunksjoner som du kan bruke umiddelbart.

Hurtigredigeringsalternativer i detaljvisning av et bilde av et snødekt sted

Dra og slipp med to fingre
Berør og hold inne bilder og videoer med én finger, deretter bruker du den andre fingeren til å navigere til det albumet hvor du ønsker å slippe dem.

Lagre utklippede bilder som klistremerker
Når du klipper ut noe fra et bilde, kan du enkelt lagre det som et klistremerke. Du kan deretter bruke det senere når du redigerer bilder eller videoer.

Sprettoppmeny på et klippet bilde med Lagre som klistremerke uthevet

Forbedret historievisning
Mens du viser en historie, vil et miniatyrbilde komme til syne når du stryker oppover fra bunnen av skjermen. Her kan du legge til eller fjerne bilder og videoer.

Forhåndsvisninger av bilder og videoer
Når du deler bilder eller videoer fra en app, vil forhåndsvisningsbilder vises øverst på Dele-panelet. Dette lar deg se gjennom bilder og videoer en siste gang.

Ytterligere delingsalternativer
Når du deler innhold, vises det nå også flere alternativer, avhengig av appen. Hvis du for eksempel sender et nettsted fra Chrome-nettleseren, har du muligheten til å sende et skjermbilde med koblingen til nettstedet.

Rask oversikt over tidsplan
Den nye tidsplanvisningen viser kommende arrangementer, oppgaver og påminnelser, alt samlet i kronologisk rekkefølge.

Påminnelser tilgjengelig i Kalender
Du kan nå vise og legge til påminnelser i Kalender-appen uten å åpne Påminnelse-appen.

Flytt arrangementer med to fingre
I Dag- eller Uke-visningen berører og holder du inne det arrangementet du ønsker å flytte med én finger. Deretter bruker du en annen finger for å navigere til den dagen du ønsker å flytte den til.

Enkelt og intuitivt design
Det generelle oppsettet til Kamera-appen har blitt forenklet. Hurtigvalg-knappene øverst på skjermen har også fått et nytt design.

Tilpass kamera-widgeter
Du kan legge til tilpassede kamera-widgeter på startskjermen. Du kan stille inn hver widget til å starte i en spesifikk fotograferingsmodus og lagre bilder i et album du selv velger.

Flere justeringsalternativer for vannmerker
Nå kan du velge om vannmerkene skal vises øverst eller nederst på bildene dine.

Vannmerkemeny med topp-/bunnjustering uthevet

Hurtigtilgang til oppløsningsinnstillinger
En oppløsningsknapp er nå tilgjengelig i hurtigvalg øverst på skjermen i Bilde- og Pro-modus. Dette lar deg raskt justere oppløsningen til bildene dine.

Forbedret valg av videostørrelse
Et sprettoppvindu vises nå når du trykker på knappen Videostørrelse. Dette gjør det enklere å se alle alternativene og velge det rette.

Kamerajustering gjort enkelt
Når rutenett er aktivert i Kamera-innstillinger, vil en vannrett linje nå vises midt på skjermen (i alle moduser med unntak av Panorama-modus). Linjen flytter seg for å vise om bildet ditt er vannrett med bakken.

Kvalitetsoptimering på tre nivåer
Du kan velge mellom tre nivåer av kvalitetsoptimering for bildene dine. Hvis du velger Maksimum, får du bilder av høyeste kvalitet. Med Minimum kan du ta bilder veldig raskt. Middels gir den beste balansen mellom hurtighet og kvalitet.

Nye Auto FPS-funksjoner for videoer
Auto FPS lar deg ta opp lysere videoer i forhold med svakt lys. Auto FPS har nå tre alternativer. Du kan slå av funksjonen, bruke den for kun 30 fps-videoer eller bruke den både for 30 fps- og 60 fps- videoer.

Merk: Tilgjengelig for Galaxy S23-serien og Z Fold5.

Bruk effekter enklere
Filter- og ansiktseffekter bruker nå en dreieskive i stedet for en glidebryter. Dette gjør det enklere å gjøre nøyaktige justeringer med bare én hånd.

Slå av funksjonen «Stryk for å bytte kamera».
Stryking opp eller ned for å bytte mellom front- og bakkamera er nå valgfritt. Du kan deaktivere denne funksjonen for å unngå utilsiktet bytte.

Kamerainnstillinger med Stryk opp/ned for å bytte uthevet

Skann dokumenter enklere
Dokumentskannefunksjonen er skilt fra Sceneoptimering. Med den nye Auto-skanningen kan du nå skanne dokumenter automatisk når du tar et bilde av dem. Når skanningen er fullført, kan du rotere dokumentet for å justere det etter eget ønske.

Nå tilgjengelig på nettbrett
Koble nettbrettet til din Windows-PC for å sjekke varsler. Bruk apper fra nettbrettet på PC-en, overfør filer mellom enhetene dine og mye mer.

Merk: Krever Windows 11, versjon 22H2 Build 22621 og nyere, Phone Link-stasjonærappen i versjon v1.22082.111.0 eller nyere og Link to Windows-telefonappen (forhåndsinstallert på Samsung-enheter) i versjon v1.22082.142.0 eller nyere.

Forskjellige låseskjermer til forskjellige moduser
Sett opp ulike låseskjermer med sin egen bakgrunn og klokkestil for når du kjører, arbeider eller trener. Prøv en mørk bakgrunn for Sovemodus eller en beroligende bakgrunn for Avslappingsmodus. Hvis du redigerer låseskjermen for en modus, vises den når denne modusen er slått på.

Nye betingelser
Du kan nå starte en rutine så snart en app spiller av media.

Nye handlinger
Dine rutiner kan nå gjøre mer enn noen gang før, som å endre Samsung-tastaturinnstillinger.

Sprettoppvinduer forblir åpne
Sprettoppvinduer blir nå værende åpne etter at du bytter til Nylige--skjermen til du lukker dem igjen. Dette betyr at du enkelt kan fortsette med det du holdt på med.

Frigjør lagringsplass
Anbefalingskort vises for å hjelpe deg å frigjøre lagringsplass. Mine filer-appen vil anbefale sletting av unødvendige filer og gi deg tips for å sette opp skylagring. Du vil også kunne se hvilke apper på telefonen din som bruker mest lagringsplass. Denne funksjonen støttes for enhetens interne lagring og SD-kort.

Integrert papirkurv med galleri og lydopptaker
Papirkurven til Mine filer, Galleri, Lydopptaker har blitt kombinert til én. Når du åpner Papirkurven i Mine filer, kan du se alle slettede filer, bilder, videoer og taleopptak. Du ser også alternativer for gjenoppretting eller permanent sletting.

Kopier filer med to fingre
Berør og hold inne filen du vil kopiere med én finger, og bruk deretter en annen finger til å navigere til mappen du vil kopiere den til.

Nye DeX-funksjoner til nettbrett
Den nye Samsung DeX-funksjonen lar deg bytte mellom DeX-modus og nettbrettmodus med samme Startskjerm-oppsett. Alle dine vanlige apper, widgeter og ikoner er tilgjengelige i DeX. Du kan bruke DeX i både liggende og stående posisjon hvis Automatisk rotering er aktivert på nettbrettet ditt.

Merk: Samsung DeX støttes bare på følgende Galaxy Tab-modeller:
Tab S6 Lite
Tab A9, A9+ 5G, A9+
Tab A8
Tab S9 FE+, S9 FE, S9 FE+ 5G, S9 FE 5G
Tab A7 Lite
Tab S7 FE, S7 FE 5G
Tab Active4 Pro, Active4 Pro 5G
Tab S8, S8+ 5G, S8 Ultra, S8+, S8 5G, S8 Ultra 5G
Tab S9 5G, S9+ 5G, S9, S9 Ultra 5G, S9 Ultra, S9+

Nytt utseende for Startskjermen
Startskjermen til Samsung Health har fått et helt nytt design. Den gir nå mer informasjon, og den viktigste informasjonen vises i fet skrift og farge. De gjeldende treningsdataene dine vises øverst på skjermen. Du får nå også mer tilbakemelding om søvnscoren din, samt daglige mål (skritt, aktivitet, vann- og matinntak).

Egendefinerte størrelser på vannglass
Tilpass størrelsen på vannglasset som brukes til visningen i Vanninntaksmåleren for å matche det med størrelsen på det glasset du bruker å drikke av.

Skjermbilde for vanninntaksmåler med tilpasningsmuligheter

Spill av videoer i bakgrunnen
Hvis du går ut av den gjeldende fanen eller Internett-appen, fortsetter videoer å spilles av.

Forbedret faneliste for store skjermer
Hvis du bruker Samsung Internett på en stor skjerm (nettbrett i liggende posisjon eller ved bruk av Samsung DeX), vises fanelisten din i to kolonner. Dette lar deg se mer informasjon på skjermen på samme tid.

Flytt bokmerker og faner med to fingre
Berør og hold inne bokmerket eller fanen du ønsker å flytte med én finger. Naviger deretter med en annen finger til den valgte bokmerkemappen eller fanegruppen.

Tryggere pålogginger med passnøkler
Bruk passnøkler for å logge på støttede apper og nettsteder. I motsetning til passord, blir passnøkkelen din kun lagret på telefonen og kan ikke lekkes gjennom et sikkerhetsbrudd på nettstedet. Passnøkler beskytter deg også mot phishing-angrep fordi de kun fungerer på nettstedet eller appen de er registrert på.

Nytt emojidesign
Emojier (brukt i for eksempel meldinger og innlegg på sosiale medier) har blitt fullstendig oppdatert med et nytt design.

Nytt knappeoppsett
Hurtigpanelet har et nytt oppsett som gjør det lettere for deg å få tilgang til funksjonene du bruker oftest. Wifi og Bluetooth har nå sine egne knapper øverst på skjermen. Funksjoner som Mørk modus og Øyekomfort kan du nå finne nederst. Du finner de andre hurtigpanelknappene i et tilpassbart område i midten.

Hurtigpaneloppsett for Samsung-smarttelefon med One UI 6

Umiddelbar tilgang til hele hurtigpanelet
Stryk nedover fra toppen av skjermen for å få en kompakt visning av hurtigpanelet med varsler. Stryk nedover igjen, så skjules varsler og den utvidede visningen vises. Du kan aktivere umiddelbar tilgang til alle hurtigvalg ved å stryke bare én gang på høyre side fra toppen av skjermen. Stryk nedover på venstre side for å vise varsler.

Hurtigtilgang til lysstyrkekontroll
Glidebryteren for lysstyrke vises nå som standard i den kompakte hurtigpanelvisningen. For å få tilgang til dette, stryker du nedover én gang fra toppen av skjermen. Dette lar deg justere lysstyrken raskere.

Forbedret skjermvisning av albumcover
Hvis appen kan vise albumcover mens du spiller av musikk eller video, vises denne i hele mediespillerkontrolleren i varselspanelet.

Forbedret oppsett for varsler
Hvert varsel vises nå som et separat kort, noe som gjør det enklere å identifisere individuelle varsler. Varselsikoner ser nå nøyaktig ut som appikonene på start- og appskjermen, så det er enklere for deg å identifisere hvilken app som har sendt varselet.

Sorter varsler etter tidspunktet for mottak
Du kan endre varselsinnstillingene dine slik at varsler vises i henhold til tidspunktet da du mottok dem, i stedet for basert på prioritet. Dette betyr at de nyeste varslene dine alltid ligger øverst.

Ny standard skrifttype
One UI 6 kommer med en ny, stiligere og mer moderne standard skrifttype. Du ser denne skrifttypen hvis du har valgt standard skrifttype i Innstillinger. Hvis du bruker en annen skrifttype, ser du den nye etter å ha oppgradert til One UI 6.

Endre størrelsen og trekke ut tekst fra festet innhold
Du kan nå endre størrelsen på et bilde du har festet til skjermen eller trekke ut tekst fra det.

Forstørret visning
Hvis du velger et område på skjermen, vises en forstørret visning. Du kan deretter begynne og avslutte valget på det ideelle stedet.

Nytt utseende og ny funksjonalitet
Widgeten Smartforslag har fått et nytt design, slik at den passer bedre sammen med andre ikoner på startskjermen.

Bedre tilpasning
Du kan nå justere gjennomsiktighet og velge mellom en hvit eller svart bakgrunn. Du kan også utelukke apper fra forslag.

Nå kan du flytte klokken
Nå kan du endre plasseringen av klokken på låseskjermen.

Forenklede ikonetiketter
Appikonetikettene er nå begrenset til én enkelt linje – for et renere og enklere utseende. Ordene «Galaxy» og «Samsung» er fjernet fra enkelte appnavn for å gjøre dem kortere. Dette gjør det også lettere å søke etter apper. Finn ut mer i Forenklede appnavn i Galaxy One UI 6.

One UI 5- og One UI 6-sammenligning av ikonnavn

Skjul oppgavelinjen automatisk
Bruk navigasjonsbevegelser for å skjule oppgavelinjen automatisk. Så snart oppgavelinjen har forsvunnet, stryker du ganske enkelt oppover på skjermen for å få den tilbake.

Merk: Tilgjengelig for Galaxy Fold-serien og nettbrett.

Dra og slipp med to fingre
Berør og hold inne appikoner eller widgeter på startskjermen med én finger. Bruk deretter en annen finger for å navigere til stedet på skjermen hvor du ønsker å slippe dem.

Forbedret videoredigering
Studio
er en ny prosjektbasert videoredigering som tilbyr mer kompleks og kraftig redigering. Du kan finne Studio i mappemenyen i Galleri-appen eller ved å legge til ikonet på startskjermen.

Et skjermbilde som viser Samsungs alternativer for videoredigering

Forbedret oppsett
Videospillerkontrollen er nå enklere enn noensinne. Knapper med lignende funksjoner er gruppert sammen. Nå kan du finne avspillingsknappen midt på skjermen.

Forbedret kontroll over avspillingshastighet
Velg mellom flere videoavspillingshastigheter – fra 0,25 x til 2,0 x. Det er nå lettere å få tilgang til kontrollen over avspillingshastighet med knapper i stedet for en glidebryter.

Videospiller med avspillingshastigheten uthevet nedenfor

Ny Vær-widget
Vær-widgeten gir nå mer informasjon om det lokale været ditt. Dette betyr at du kan se når det er varslet kraftig tordenvær, snøfall, regnvær og andre hendelser.

Værinnsikt-widget i Widget-menyen

Mer informasjon
Informasjon om snøfall, månefaser og tidspunkter, lufttrykk, siktforhold, duggpunkt og vindretning er nå tilgjengelig i Værappen.

Få en praktisk visning av været på kartet
Stryk over kartet og trykk på en posisjon for å vise de lokale værforholdene. Selv om du ikke vet navnet på stedet, kan du få væroppdateringer ved å bruke kartet.

Forbedrede illustrasjoner
Illustrasjonene i værwidgeten og -appen er forbedret for å gi tydeligere informasjon om gjeldende værforhold. Bakgrunnsfarger vil også endre seg avhengig av tidspunktet på dagen.

Merk:

• Hvis tredjepartsapper ikke fungerer som forventet etter at du har oppdatert til Android 14 og/eller One UI 6, kan du se om en oppdatering for appen er tilgjengelig i Google Play Store eller Galaxy Store.
  • Informasjonen avhenger av den respektive programvareversjonen, modellen som brukes osv.