Oversikt over nøkkelfunksjonene til One UI 5

Overview of the One UI 5 key features

One UI 5 er den nyeste versjonen av Samsung Galaxy-operativsystemet. Det tilbyr nye og forbedrede funksjoner som gir en bedre opplevelse med enda flere muligheter for brukertilpasning.

Nedenfor finner du en oversikt over nøkkelfunksjonene til One UI 5.

Flere fargepalett-muligheter

Med One UI 5 er det nå lettere å finne farger til enhetens fargepalett. Du kan også velge blant opptil 16 fargetemaer så de passer til enhetens bakgrunn, eller fra forhåndsinnstilte fargetemaer.

Gjør låseskjermen personlig

Det er lettere å gjøre låseskjermen personlig på One UI 5: Bare trykk og hold inne låseskjermen, og lås deretter opp enheten din. Du vil da kunne velge bakgrunn, klokkestil, varslingsinnstillinger med mer.

Tilpass anropsbakgrunner

Du kan nå angi en ulik anropsbakgrunn for hver kontakt slik at du ser hvem som ringer deg på et blunk.

Nyutformede bakgrunnsmuligheter

Finn lett bakgrunner til hjem- og låseskjermene på enheten din. Farger, grafiske bakgrunner og dynamiske låseskjermer finnes nå alt sammen på samme sted.

Hjelpeguide i Pro-modus

Et informasjonsikon har blitt lagt til i Pro-modus for å gi deg tips om bruk av de ulike objektivene, alternativene og kontrollene i denne funksjonen.

Hjelp-ikon i Pro-modus i Galaxy kamera

Stolpediagram i Pro-modus

Du kan bruke stolpediagrammet til å justere lysstyrken på bildene dine slik at du får den perfekte eksponeringen.

Forbedret zoom med én hånd

Zoomlinjen har blitt minimalisert, noe som gjør det lettere å zoome inn og ut med én hånd.

Telefotoobjektiv i matmodus

Du kan nå bruke telefotoobjektivet når kameraet ditt er i matmodus, slik at du kan ta nærbilder.

Enkel filterseksjon

Alle tilgjengelige filtre kan finnes i en lettanvendelig liste. For å få tilgang til filtre i Kamera-appen, trykk på tryllestav-symbolet i øverste høyre hjørne av skjermen.

Filter icon

Tilpass albumene dine i Galleri

Du kan velge hvilke album som skal vises som standard. Du har også muligheten til å skjule album som du bruker sjeldnere slik at du får et mer strømlinjeformet Galleri. Album kan nå også slås sammen for å lage ett enkelt album, og det er mulighet for å opprette automatiske album som inneholder bilder av personer som du har valgt.

Et nytt utseende til historier

Historiene som automatisk opprettes i Galleri, har en fornyet interaktiv lysbildefremvisning. Du kan nå trykke eller sveipe for å bevege deg mellom bilder og videoer.

Legg til vannmerker på bilder

Inkluder informasjon om dato og klokkeslett, eller ditt eget personlige vannmerke, på bilder du tar.

Portrettmodus-effekter etter redigering

Effekter som sløret, studio og high-key mono blir nå lagret etter at du beskjærer et bilde. Dette betyr at du kan justere effektene til enhver tid.

Flere klistremerke-alternativer

60 nye emoji-klistremerker har blitt lagt til slik at du kan gjøre bildene dine morsommere.

Lag klistremerker fra ethvert bilde

Bruk lassoen til å velge den delen av bildet du vil gjøre til et klistremerke. Legg deretter til omriss og dekorasjoner. Du kan bruke dine personlige klistremerker på bilder og i videoer.

Tegn perfekte former på bilder og videoer

Tegn enkelt noen former med pennverktøyet i fotoredigereren. Trykk og hold på formen når du er ferdig for å gjøre den til en perfekt form.

Forbedret gif-redigering

Det er nå mulig å trimme, forvandle og redigere størrelsen og formen på gif-er.

Tilpass mellomromstast-raden

Velg hvilke taster og tegnsetting som vises ved siden av mellomromstasten i den nederste raden på tastaturet.

Nye emojier til emojipar

Det er åtte nye emojier og ti animasjoner som kan bli til par på emojitastaturet.

Omorganiser uttrykksknapper

Trykk og hold inne emojier, klistremerker og andre knapper for å omorganisere rekkefølgen.

Trekk ut tekst fra bilder eller fra skjermen

Det er nå mulig å trekke ut tekst ved bruk av Samsung-tastaturet, Internett, Galleri eller fra skjermbilder. Du kan deretter endre eller lime inn den uttrukkede teksten i meldinger, e-poster eller dokumenter..

Kontekstavhengige forslag

Hvis noe tekst vises i et bilde i Galleri, kamera eller andre apper, vil du bli anbefalt visse handlinger basert på teksten. Hvis for eksempel et telefonnummer eller en nettadresse vises i et bilde, kan du trykke for å ringe nummeret eller besøke nettstedet.

Alternativer for lesbarhet i Hurtiginnstillinger-panelet

Legg til høykontrast skrifttype, fargeinvertering, fargejustering og fargefilter i Hurtiginnstillinger-panelet for å gi deg enklere tilgang.

Rediger lett Tilgjengelighet-knappen

Trykk og hold inne Tilgjengelighet-knappen for å endre funksjonene som du ønsker å få hurtig tilgang til. Slik finner du tilgjengelighet-knappen:

1 Åpne Innstillinger-appen
2 Trykk på Tilgjengelighet
3 Trykk på Avanserte innstillinger
4 Trykk på Tilgjengelighet-knapp

Flere taleassistenter

Flere typer taleresponser er tilgjengelige for å hjelpe deg når du bruker enheten din, selv om du ikke kan se skjermen klart. Enheten din kan lese opp tastaturinndata, og du kan bruke Bixby Vision til å identifisere objekter.

Bruk telefonen din som forstørrelsesglass

Du kan legge til en snarvei til Forstørrelsesglass i Tilgjengelighet-innstillinger.

Unntak for Ikke forstyrr

Nå er det mulig å angi enkelte kontakter og apper som unntak når telefonen din er i Ikke forstyrr. Dette betyr at du fortsatt vil motta notifikasjoner fra disse kontaktene eller appene når telefonen din er i Ikke forstyrr.

Ulike språkinnstillinger for hver app

Velg hvilket språk du vil bruke for hver app ved å endre preferansene dine i Innstillinger.

Forbedret meny for innstillinger for lyd og vibrasjon

Menyen har blitt omorganisert for å gjøre det lettere å finne innstillingene du trenger. Du kan angi en ringetone, endre volum og justere vibrering, alt på samme sted.

Automatisk optimalisering

Enhetsvedlikehold sikrer at telefonen din kjører som smurt ved å optimalisere enheten din automatisk. Du kan også innstille enheten din til automatisk gjenstart ved behov for å hjelpe med å holde den i best mulig stand.

RAM Plus i Enhetsvedlikehold

Nå har du muligheten for å slå av RAM Plus i Enhetsvedlikehold hvis du ikke trenger det eller hvis du må begrense hvor mye lagringsplass som brukes.

Advarsel når du deler personlige opplysninger

Hvis et bilde som du vil dele, inneholder personlige opplysninger som kredittkortnumre, ID eller et pass, vil Deling-panelet advare deg. Dette betyr at du kan revurdere om du vil dele bildet om nødvendig.

Intuitiv sikkerhetssjekk

Et Sikkerhet-instrumentbord har blitt lagt til i Innstillinger-menyen. Det lar deg se etter sikkerhetsproblemer og fikse dem raskt.

Sikker nettsurfing i Samsung Internett

Et hengelås-ikon vises i adresselinjen når du besøker en nettside på Samsung Internett, dette viser deg nettstedets sikkerhetsstatus. Du kan trykke på ikonet for å finne ut hvilken informasjon nettsiden samler.

Oppdaterte app-ikoner og illustrasjoner

App-ikoner og symboler har blitt oppdatert for å gjøre dem større og lettere å kjenne igjen. En ny designstil har også blitt tilføyd til noen apper for å gi dem en mer ensartet utseende.

Animasjoner flyter bedre

Veksling mellom skjermer virker nå mer naturlig takket være nye animasjoner og overgangseffekter. Animasjoner og annen visuell respons vises øyeblikkelig når du berører skjermen, noe som gjør interaksjoner mer intuitive.

Forbedrede sløringseffekter og forenklede farger

Effekten med sløret bakgrunn i Hurtiginnstillinger-panelet og på startskjermen har blitt forbedret med lysere farger som gir en klarere opplevelse. Fargevalgene på visse apper har blitt forenklet for å unngå distraksjoner.

Tilgjengelighet til varslinger

Når du bruker en app for første gang, blir du spurt om du vil tillate varslinger. Dette gir deg friheten til å stoppe varslinger fra apper du ikke vil bli forstyrret av.

Detaljerte innstillinger

Det er mulig å kontrollere typer varslinger separat. Velg om du vil se alle popup-varslinger, bare noen eller ingen. Du kan også kontrollere app-ikonmerker og varslinger for låseskjerm.

Enklere kontroller

Varslingskontroller kan nå finnes øverst i innstillingene for app-varslinger. Dette gjør det lettere å blokkere varslinger hvis du føler at en app sender deg for mange varslinger.

Forbedret design

Nå er det lettere og raskere å lese varslinger takket være større app-ikoner og forbedret tekstjustering.

Oppdag enkelt forhåndsinnstilte rutiner

Oppdag-skjermen har blitt forenklet for å gjøre det lettere å oppdage forhåndsinnstilte rutiner.

Flere betingelser og handlinger

Flere betingelser og handlinger har blitt lagt til. Nå kan du starte rutiner når du aktiverer flymodus eller mobil trådløssone. Nye handlinger omfatter blant annet å åpne et app-par samt å justere venstre/høyre lydbalanse.

Hvilemodus

Denne nye rutinen lar deg automatisere en rekke handlinger som hjelper deg med å optimalisere telefonen din ved sengetid.

Aktive rutiner på et blunk

Alle rutiner som kjører i øyeblikket, vises øverst på skjermen. Dette gir deg et raskt overblikk over hva som skjer og lar deg foreta alle nødvendige endringer.

Stable miniprogrammer på startskjermen

Miniprogrammer kan kombineres så de danner ett enkelt miniprogram, noe som hjelper deg med å holde startskjermen ryddig. Dra ganske enkelt ett miniprogram oppå et annet for å lage en stabel, og sveip deretter for å veksle mellom dem.

Miniprogram med smarte forslag

Dette nye miniprogrammet foreslår apper du kan bruke, personer du kan kontakte, hendelser du kan legge til i Kalender med mer, alt basert på bruksmønstre.

Endre visning med en håndbevegelse

Nå er det lettere å bytte fra fullskjerm til delt skjerm. Sveip ganske enkelt opp fra bunnen av skjermen med to fingre. Du kan også lett bytte fra fullskjerm til pop-up ved å sveipe én finger fra et av de øverste hjørnene til midten av skjermen.

Åpne apper raskt i delt skjerm

Du kan åpne apper ved å dra dem fra oppgavelinjen eller fra skjermbildet Nylige. Dra dem deretter til toppen, bunnen, venstre, høyre eller hjørnet av skjermen for å åpne dem i delt skjerm.

Nylig tilføyd oppgavelinje

En søkeknapp har blitt lagt til i oppgavelinjen på Samsung DeX, noe som gjør det lettere å finne apper. Du kan få tilgang til oppgaver i visse apper ved å høyreklikke på dem. Du har også muligheten for å tilpasse knapper og apper som vises på oppgavelinjen.

Ny varslingsindikator

En rød prikk vises i varslingsknappen på oppgavelinjen hvis det er nye varslinger.

Skjul telefonvarslinger på TV

Hvis du ser telefonen din på TV-en, kan du velge å skjule varslinger for å holde dem private.

Google Meet videosamtaler

Google Duo og Google Meet har blitt kombinert for å skape én fantastisk videosamtaleopplevelse. Du kan bruke det til å foreta øyeblikkelige videosamtaler så vel som å planlegge møter med opptil 100 personer.

Meny for tilkoblede enheter

En meny for tilkoblede enheter har blitt lagt til i Innstillinger. Dette betyr at det er raskere og lettere å få tilgang til funksjoner som fungerer med andre enheter, som for eksempel Quick Share, Samsung DeX og Smart View, alle fra samme sted.

Allsidige AR-emojiklistremerker

Du kan uttrykke deg enda bedre med de 15 standardklistremerkene samt nye klistremerker som er tilgjengelige for nedlasting.

Gjør mer med AR-emojier

Velg et hvilket som helst bilde du liker fra Galleri som bakgrunn i AR Emoji-kameraet. Du kan også pare sammen to emojier for å skape danser og positurer.

Administrer inviterte til arrangementer

Når du legger til arrangementer i din Google-kalender i Samsung Kalender-appen, kan du velge hvorvidt andre inviterte kan se hvem som ellers er invitert.

Legg til videokonferanser på arrangementer

Du kan sette opp en videokonferanse samtidig som du oppretter et arrangement. Alle som er invitert til arrangementet, vil motta en lenke til konferansen.

I dag-kategori lagt til

Denne nye kategorien viser påminnelser som gjelder i dag.

Vis eller skjul fullførte påminnelser

Du har muligheten for å skjule eller vise påminnelser som du allerede har fullført.

Velg hvordan du viser påminnelser

Velg enklere skjermpåminnelser eller utvidet visning for å inkludere detaljer som en forfallsdato.

Enklere bokmerker på Samsung Internett

Opprett og flytt favorittmapper ved å dra og slippe.

Forbedret søk i Mine filer

Søk på alle filer eller bare dem i den aktuelle mappen. Du kan søke etter filnavn eller etter informasjon i filen, for eksempel tekst i et dokument eller plasseringsinformasjon i bilder.

Flere tidsur i Klokke-appen

Du kan nå sette opp inntil 20 tidsur samtidig.

Nyutformet Digitalt velvære-app

Det er nå lettere å få tilgang til funksjonene du trenger.

Sikkerhet og nødsituasjoner

Send enkelt en nødmelding. For å kontakte nødtjenestene, selv om telefonen er i lomma di eller du ikke kan snakke, så trykk raskt på sideknappen fem ganger.

Det kan opprettes en nødkontaktliste fra kontaktene dine på telefonen.