Sikkerhetsråd for batteripakken

Samsungs fokus er å gi trygge opplevelser med trygge og sikre produkter. Samsungs batteripakker har integrerte litiumion-batterier med høy kvalitet. Følg disse trinnene for å beskytte batteripakken og få best mulig ytelse fra den.

Visning av Galaxy-enhet med batteripakke.

Før du bruker batteripakken

Batteripakker er forbruksprodukter, og brukstiden vil reduseres ved høyt antall ladinger eller langvarig lading. Langvarig bruk kan føre til at det blir nødvendig å lade oftere, eller til at ladekapasiteten reduseres.

Batteripakkens miljøforhold

• Samsungs batteripakker er utformet slik at de fungerer godt i miljøer med varierende temperatur, for eksempel ved midlertidig høy eller lav temperatur. Kontinuerlig batterilading eller bruk ved svært høy eller lav temperatur kan føre til at batteriet eldes.
  • Det optimale temperaturområdet for batteripakken er 0~35 °C.
  • Langvarig bruk eller oppbevaring ved en temperatur som er høyere enn 35 °C eller lavere enn 0 °C, kan føre til dårligere batteriytelse og kortere batterilevetid.
  • Det skal ikke brukes eller forlates i et miljø med høy temperatur, for eksempel i en badstu eller i en bil som står parkert i solen over lengre tid. Batteriet vil også påvirkes av miljøer med lav temperatur, som vintertemperaturer under null.

Sikker bruk av batteripakken

• Når du er ferdig med å lade batteripakken eller det tilkoblede utstyret, skal du koble USB-kabelen fra produktet og enheten.
  • Batteripakken og laderen kan bli varme når batteripakken lades. Hvis temperaturen bli for høy, kan produktet av sikkerhetsårsaker avbryte ladingen.
  • Ikke utsett produktet for kraftige støt, for eksempel hvis du mister det ned. Produktets eller batteriets levetid kan reduseres, eller det kan skades eller slutte å fungere.
  • Når batteriet ikke skal være i bruk over lengre tid, skal det oppbevares ved et ladenivå på omtrent 50–70 % i et kjølig og fuktfritt miljø, for å beskytte batteriet og batteriytelsen.
  • Lad batteriet med en originallader fra Samsung for å forhindre utlading.
  • Ikke la produktet ligge på et gulv med gulvvarme eller et varmelaken, da dette medfører risiko for overoppheting. Varmen kan skade batteriet, overopphete det eller føre til skader.
  • Ikke la produktet ligge nær eller inne i produkter som avgir varme (komfyrer, mikrobølgeovner osv.) eller i beholdere som holder høyt trykk.

Gjør dette hvis batteripakken ikke fungerer

• Hvis LED-lampen blinker hurtig når batteripakken lades, kan det være en indikator på varmeutvikling eller dyp utlading i batteriet. Avbryt ladingen umiddelbart hvis dette skjer. Hvis det skjer flere ganger, må du få produktet kontrollert ved nærmeste servicesenter.
  • Batteripakken og laderen kan bli varme når de lades. Hvis produktet blir for varmt, skal du koble fra laderen og la produktet avkjøles før du lader det igjen.
  • Hvis batteripakkens ladekobling blir svært varm, er det mulig at den tilkoblede ladekabelen er skadet. Hvis dette skjer, skal du bytte den ut med en ny originalkabel før du bruker den igjen.

Sikker kassering av batteripakken

• Følg gjeldende retningslinjer for sikker kassering eller resirkulering av batterier.
  • Ikke kast batterier i restavfall.
  • Ikke bland batterityper når du kaster batteriene.
  • Batteriene skal ikke brennes.

Merk: Det er viktig å følge de spesifikke lade- og håndteringsanvisningene for enhetens batterier.