Slik bruker du intuitive Multi-Active Window

Vil du søke etter noe samtidig som du ser en video? Du kan endre størrelsen på app-vinduet slik at du kan bruke to apper samtidig etter å ha aktivert alternativet i Edge-panelet på høyre side. Med multivinduer kan du kjøre opptil tre apper samtidig i visning med delt skjerm. Du kan også kjøre flere apper samtidig i pop-up-visningen.

Multi-Active Window

Multivindu støtter topp/bunn- og venstre/høyre-delte Multi-Active Window for å forbedre multitaskingopplevelsen med begrensede apper. Du kan kjøre opptil tre apper samtidig og har samtidig muligheten til: Delt skjermvisning og pop-up-visning.

Multi-Active window

Delt skjermvisning Topp/Bunn

Venstre/høyre

Delt skjermvisning Venstre/høyre

Hvordan bruke skilleplater i delt skjermvisning

ⓐ Bytt oppsett.

ⓑ Endre posisjon (kun 2 skjermer).

ⓒ Lagre aktuelt oppsett på Edge-panel.

De samme to appene kan åpnes i forskjellige vinduer, noe vi kaller Multi-Instance. Apper som støtter Multi-instance er Internett, Myfiles, Samsung Notes og MS Office.

Edge-panel

Du kan raskt få tilgang til favorittappene dine og -funkjsjonene dine på Multi-Active Window fra Edge-panel. Legg ofte brukte apper i Edge-panelet for å starte dem samtidig i delt skjermvisning med et enkelt trykk:

Slik legger du til App Pair på Edge-panelet

Trinn 1. I den delte skjermvisningen trykker du på sirklene mellom app-vinduene.

Trinn 2. Trykk på ikonet “Legge til App Pair” (Adding app pairs) (ⓒ) .

Appene du bruker i den delte skjermvisningen, vil bli lagret på Edge-panelet som sammenkoblede apper.

Merknad:

• Visse apper støtter kanskje ikke denne funksjonen.
  • Visse funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige på frontskjermen.
  • Frontskjermen støtter konfigurering av to multivinduer (topp/bunn).
  • Støtter ikke to vinduer på bunn eller venstre side.
  • Hvis Edge-panelhåndtaket ikke er synlig, så start appen Innstillinger, trykk på Skjerm > Edge-panel, og trykk deretter på Edge-panel-bryteren for å aktivere det.

Delt skjermvisning

Slik kjører du flere apper

Trinn 1. Trykk på knappen Nylige for å åpne listen over nylig brukte apper.

Trinn 2. Sveip til venstre eller høyre, trykk på et app-ikon og trykk deretter på Åpne i delt skjermvisning. Den valgte appen vil starte i delt skjermvisning.

Trinn 3. I det andre vinduet, sveip til venstre eller høyre for å velge en annen app du vil starte.

For å starte apper som ikke står på listen over nylig brukte apper, trykk på Tilbake-knappen og velg en app.

Starte apper fra Edge-panelet

Trinn 1.
 Når du bruker en app, så dra Edge-panelhåndtaket mot midten på skjermen.

Trinn 2. Trykk og hold på en app, dra den til venstre, og slipp den der Slipp her for å åpne vises.

Den valgte appen vil starte i delt skjermvisning.

Merknad: Du kan angi at en app skal åpnes i delt skjermvisning ved å trykke én gang på den. Trykk på “Blyant”-ikonet, og trykk på Flere alternativer (tre vertikale prikker). Trykk deretter på Trykk under Åpne i delt skjermvisning (Open in split screen view). Hvis du trykker på bryteren Vis nylige apper for å aktivere den, kan du starte de nylige brukte appene i delt skjermvisning fra Edge-panelet.

Pop-up-visning

Pop-up-visning

Pop-up-visning

Slik kjører du flere apper

Trinn 1. Trykk på knappen Nylige for å åpne listen over nylig brukte apper.

Trinn 2. Sveip til venstre eller høyre, trykk på et app-ikon og trykk deretter på Åpne i pop-up-visning (Open in pop-up-view) App-skjermen vil vises i pop-up-visningen.

Hvis du trykker på startknappen mens du bruker et pop-up-vindu, vil vinduet bli minimert og vist som et app-ikon. For å bruke pop-up-vinduet igjen, trykk på app-ikonet.

Starte apper fra Edge-panelet

Trinn 1. Dra Edge-panelhåndtaket mot midten på skjermen.

Trinn 2. Trykk og hold på en app, dra den til venstre, og slipp den der Slipp her for pop-up-visning vises.

Multitasking: Dra og slipp

Du kan dele innhold mellom forskjellige apper via dra og slipp. Og skjermbilder kan deles ved å sette flere vinduer sammen.

Dra og slipp

① Galleri til Melding                       ② Del skjermbilde

Merknad:

• Støttede apper: Galleri, Internett, Meldinger, Mine filer, Samsung Notes, MS Office, MS Outlook, OneDrive, WhatsApp (kun tekst), Line (tekst, bilde) osv.
  • Listen over støttede apper kan variere avhengig av region og land.
  • På landskapsmodus på frontskjermen er ikke multivindu og Edge-panelet tilgjengelig.
  • Det kreves en nettverksforbindelse for å åpne to apper som Word og PPT fra Office-apper samtidig ved bruk av funksjonen dra og slipp.

Merknad: Skjermbilde og meny på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon