Hva er de nye funksjonene og oppgraderingene til One UI 4.1?

One UI 4.1 kommer med oppdateringer til favorittfunksjonene dine. Alle deler av oppgraderingen er produsert med tanke på brukeropplevelsen din, inkludert UI-oppgraderinger, en ny Smart Widget-funksjon, oppdateringer til galleriet og bilderedigeringen og forbedringer av S-Pennen for å øke produktiviteten din.

Før du prøver anbefalingene nedenfor, må du kontrollere at enhetens programvare og relaterte apper er oppdatert til nyeste versjon. Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere programvaren på mobilenheten:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Innovativ Smartmodul

Med introduksjonen av smartmodulen kan brukere stable opptil 7 smartmoduler (inkludert tredjeparts-apper), som kan vises ved å sveipe til venstre eller høyre. Smart rotering gir presis og meningsfylt informasjon ved å analysere brukerkontekster og adferd, og viser automatisk de mest relevante stablede modulene.

Opptil tre oversiktsmoduler viser de mest relevante modulene avhengig av brukerscenarier, og viser eller avviser moduler automatisk. Hvis du for eksempel har en kalenderhendelse i løpet av de neste 30 minuttene, vil en kommende hendelse-modul vises, som informerer brukeren om hendelsen, gjenværende tid frem til hendelsen og relevant informasjon. Den kommende hendelse-modulen forsvinner automatisk hvis brukeren trykker på den kommende modulen for å sjekke hendelsen, eller hvis tiden for hendelsen har passert.

Forbedret S-Penn og noteringsopplevelse

Med samarbeid i appen for Samsung Notes kan brukere redigere et notat på én enhet og bruke en annen enhet til å redigere, velge eller endre innstillinger. Brukere kan også enkelt legge til en nettlenke og nettside med Quick note-forbedringen.

Selv om du kan få glede av Air-kommandoen i den forhåndsinnlastede standardmodusen, kan du prøve å legge til kompaktmodus for å bruke Air-kommandoen uten å dekke hele skjermen.

Standardmodus for S-pennen til One UI 4.1 Standardmodus for S-pennen til One UI 4.1

Standardmodus

Kompaktmodus for S-pennen til One UI 4.1 Kompaktmodus for S-pennen til One UI 4.1

Kompaktmodus

Galleriet har blitt svært oppgradert og inkluderer massevis av nye funksjoner som du kan glede deg over. Du kan ta portretter i profesjonell kvalitet med ekstra oppussing og AI-baserte verktøy som er lagt til for å forbedre bildene dine.

Endre portretteffekten
Bruk portretteffekten på bilder som ikke ble tatt i portrettmodus. Galleriet gjenkjenner nå portrettet og gir et alternativ for justering av bakgrunnseffekt.

Endre lyset i portretter
Brukere kan også oppnå en studio-effekt med muligheten til å legge til ekstra belysning fra alle retninger ved å bruke lysendringssirkelen som nylig ble lagt til. Brukere kan også justere intensiteten på ekstrabelysningen med intensitetslinjen.

Endre lyset i portretter på Galaxy S22

Lag 24-timers timelapse
Galleriet gjenkjenner automatisk bilder med himmel eller solnedganger og kan lage 24-timers timelapse-videoer.

Regissørvisning
I One UI 4.1 gir kamera-appen også et delt lagringsalternativ med to videoer for regissørvisning som kan spilles av sammen med ulike visningstyper og kan også slås sammen for å gi et nytt perspektiv.

Forbedret oppussing av bilder
Ved å bruke den forbedrede funksjonen for oppussing av bilder kan du forbedre bildekvaliteten ved å fjerne refleksjoner, skygger og mer. Oppussede bilder erstatter originalbildet og viser et «Oppusset»-merke.

• Forbedring av gamle, falmede bilder: Forbedre støy eller uskarpe farger på et gammelt, falmet bilde.
Gammelt, falmet bilde forbedret
  • De-Moire: Fjern rutemønstre som oppstår når du tar et bilde av en TV eller skjerm.
De-Moire fjerner rutemønstre som oppstår når du tar bilde av en skjerm

Nylig lagt til skygge- og refleksjonsfjerner
Fjern skygger eller refleksjoner som oppdages automatisk enkelt ved å trykke på en knapp.

Slik bruker du Objektfjerneren: fra Galleri, navigerer du til Rediger, og deretter trykker du på Flere alternativer (tre vertikale prikker) hvor du kan finne Objektfjerner.

AI-fjerneren fjerner skygge fra en eske med makroner

Diversifiserte Forslag
Den forbedrede intelligente assistenten vil gi deg forslag til hvordan du kan optimalisere bildene dine og vil bidra til å produsere nytt innhold og lage en video av høydepunktene fra de spesielle øyeblikkene i videoene dine.

Forbedret rydding
Den forbedrede ryddefunksjonen hjelper deg med å organisere bildene og videoene dine. Du får forslag om å fjerne store videoklipp fra bevegelsesbilder eller dupliserte bilder, noe som kan frigjøre lagringsplass.

Omorganisert oppsett
For en mer oppslukende redigeringsopplevelse har det grunnleggende oppsettet blitt omorganisert for et renere utseende. Knappene Mer og Automatisk justering er flyttet til den nederste delen for en forbedret for en forbedret enhåndsopplevelse og spredte dekorasjonselementer er organisert i en egen Dekorasjons-meny.

Senterfokus-struktur
Skalakontrollen er endret til senterfokus for enklere navigering og enhåndsbevegelseskontroll.

Videokollasj
Med Videokollasj kan brukere lage en blandet kollasj av bilder og videoer.

Merk:

• Opptil 4 FHD-videofiler kan legges til for å lage en kollasj.

Ikke-destruktiv videoredigeringsstruktur
I likhet med bilderedigeringen, er den ikke-destruktive videoredigeringsstrukturen støttet av videoredigeringen. Etter å ha redigert en video, kan brukere gå tilbake til originalversjonen eller lagre en kopi av den redigerte videoen.

Merk: Skjermbilder og menyer på enheten kan variere, avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvordan du bruker Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med mobiltelefon, nettbrett eller bærbart utstyr fra Samsung, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om hvordan du sender en feilrapport.