Hva er funksjonen for forbedret databeskyttelse på Galaxy Z Fold5 / Flip5?

Nærbilde av en hånd som tar en Galaxy Z Flip opp av jeanslommen

Funksjonen for forbedret databeskyttelse er Samsungs sikkerhetsfunksjon for å beskytte personopplysningene dine, som anses som verdifulle data. Denne funksjonen lar dine spesifikke data med E2EE-teknologi (ende-til-ende-kryptering) lagres i Samsung Cloud.

Merk: Funksjonen for forbedret databeskyttelse støttes bare på enheter med One UI 5.1.1 eller nyere versjoner, fra Galaxy Z Fold5 / Flip5 og Tab S9-serien.

Hvordan bruker jeg funksjonen for forbedret databeskyttelse?

Du kan sikkerhetskopiere og gjenopprette personlig informasjon eller data på enheten din til/fra Samsung Cloud med en gjenopprettingskode som kun genereres én gang mens du starter funksjonen «Forbedret databeskyttelse».

For å gjøre dette, åpne Samsung Cloud-appen > Trykk på Flere alternativer (tre prikker) > Velg Innstillinger > Velg Forbedret databeskyttelse > Trykk på bryterknappen Krypter sikkerhetskopidata for å slå dette på.

Ende-til-ende-krypterte data er kun tilgjengelige fra enheter som bruker funksjonen for forbedret databeskyttelse, og de er utilgjengelig for alle, til og med Samsung.

Merk: Ende-til-ende-kryptering vil kanskje ikke støttes av enkelte land / regioner eller operatører.

Følgende data er beskyttet av forbedret databeskyttelse:

• Sikkerhetskopi av anropslogger
  • Sikkerhetskopi av meldinger
  • Sikkerhetskopi av klokke
  • Sikkerhetskopi av innstillinger
  • Sikkerhetskopi av apper

Enkelte store datamengder, deriblant meldingsvedlegg, vil kanskje ikke være gjenstand for ende-til-ende-kryptering.

Samsung vil støtte ende-til-ende-kryptering for å beskytte personopplysningene dine.

Gjenopprettingskoden er en kode på 28 tegn som kan gjenopprette ende-til-ende-krypterte data dersom alle enhetene dine er utilgjengelige på grunn av tap/tyveri eller skade.

En gjenopprettingskode kan ikke vises igjen etter generering, og Samsung lagrer ikke gjenopprettingskoder. Når gjenopprettingskoden er generert, må den skrives ned og oppbevares på et trygt sted.

Hvis både enheten som tilbyr funksjonen «forbedret databeskyttelse» og gjenopprettingskoden går tapt, er det ikke mulig å få tilgang til de ende-til-ende-krypterte dataene.

Hvis du er i besittelse av enheten som kan få tilgang til ende-til-ende-krypterte data, kan du endre gjenopprettingskoden:

1 Åpne Samsung Cloud-appen
Samsung Cloud-ikon
2 Trykk på Flere alternativer (tre prikker).
Smarttelefonskjerm med tilgjengelige alternativer for Samsung Cloud-appen
3 Velg Innstillinger
Smarttelefonskjerm med Flere alternativer-ikonet (tre prikker) valgt
4 Trykk på Forbedret databeskyttelse.
Smarttelefonskjerm med tilgjengelige alternativer for Innstillinger
5 Trykk på bryterknappen Krypter sikkerhetskopidata for å slå dette på.
Smarttelefonskjerm med bryterknapp for Krypter sikkerhetskopidata
6 Trykk på Send e-post og bekreft at dette er deg gjennom e-posten du mottar.
Smarttelefonskjerm med bekreftelse på at dette er deg
7 Trykk på Generer gjenopprettingskode. Du vil bli bedt om å angi en skjermlåstype dersom du ikke har en.
Smarttelefonskjerm med knappen Generer en gjenopprettingskode valgt
8 8. Skriv ned den nye gjenopprettingskoden slik den vises på skjermen, velg «Jeg har skrevet ned gjenopprettingskoden» og trykk på Neste. Den gamle gjenopprettingskoden vil ikke lenger være tilgjengelig.
Smarttelefonskjerm med en gjenopprettingskode og Neste-knappen valgt
9 Bekreft gjenopprettingskoden og trykk på Neste for å fullføre prosessen.

Dersom både gjenopprettingskoden og enheten som konfigurerte ende-til-ende-kryptering har gått tapt, er det umulig å få tilgang til den. Dersom kun enheten går tapt, kan data gjenopprettes via oppstart av ende-til-ende-krypteringen.

Hvis forbedret databeskyttelse er aktivert, brukes ende-til-ende-kryptering og sikkerhetskopieres når du sikkerhetskopierer til Samsung Cloud på enhetene som støtter forbedret databeskyttelse.

Dataelementer som støtter forbedret databeskyttelse er ende-til-ende-krypterte og sikkerhetskopierte, og andre dataelementer som ikke støttes med forbedret databeskyttelse, sikkerhetskopieres på samme måte som eksisterende sikkerhetskopier uten kryptering.

Data som ble sikkerhetskopiert før aktivering av forbedret databeskyttelse, kan ikke gjenopprettes.

Enheter som støtter funksjonen for forbedret databeskyttelse vises på menyen. Bare data som ble sikkerhetskopiert av disse enhetene er underlagt ende-til-ende-kryptering, og disse enhetene har kun tilgang til ende-til-ende-krypterte data.

Funksjonen for forbedret databeskyttelse fungerer basert på Samsung-kontoen din, så aktivering / deaktivering / kryptering / dekryptering / tilbakestilling av gjenopprettingskoden synkroniseres mellom enhetene dine, og en varslingsfeil eller -alarm kan vises på enheter som er pålogget med en Samsung-konto.

Denne feilen kan oppstå når du skriver inn en gjenopprettingskode på den gjeldende enheten mens du tilbakestiller gjenopprettingskoden på en annen enhet. Prøv igjen etter å ha fullført tilbakestillingen av gjenopprettingskoden på den andre enheten.

Varselet vises dersom forbedret databeskyttelse er aktivert på en annen enhet. Dersom forbedret databeskyttelse er aktivert, tas ende-til-ende-kryptering i bruk og sikkerhetskopieres når du implementerer sikkerhetskopier i Samsung Cloud på alle enhetene du eier som støttes for forbedret databeskyttelse. Dataene som ble sikkerhetskopiert før aktivering av forbedret databeskyttelse, kan ikke gjenopprettes.

Varselet vises dersom forbedret databeskyttelse er aktivert på en annen enhet. Dersom forbedret databeskyttelse er aktivert, tas ende-til-ende-kryptering i bruk og sikkerhetskopieres når du implementerer sikkerhetskopier i Samsung Cloud på alle enhetene du eier som støttes for forbedret databeskyttelse. Dataene som ble sikkerhetskopiert før aktivering av forbedret databeskyttelse, kan ikke gjenopprettes.

Varselet vises når gjenopprettingskoden tilbakestilles på den andre enheten din. I så fall er den tidligere genererte gjenopprettingskoden ikke lenger tilgjengelig.

Sprettoppvinduet for feil vises når det er et problem med KmxService-appen som genererer og lagrer krypteringsnøkler som brukes til forbedret databeskyttelse.

Når feilen oppstår, foreslår vi at du prøver én eller flere av følgende løsninger:

• Kontroller hvorvidt du bruker den rette programvareversjonen for enhetsmodellen. Forbedret databeskyttelse fungerer bare på den rette programvareversjonen og fungerer ikke på andre programvareversjoner eller rootede enheter
  • Start enheten på nytt
  • Slett KmxService-appdataene ved å følge trinnene nedenfor:
1 Gå til Innstillinger
Ikon for Samsung-innstillinger
2 Trykk på Apper
Smarttelefonskjerm med Apper-alternativet valgt
3 Trykk på ikonet til høyre for Dine apper
Smarttelefonskjerm med Dine apper-ikonet valgt
4 Slå bryteren på ved siden av Vis systemapper
Smarttelefonskjerm med bryterknappen Vis systemapper valgt
5 Søk i KmxService
Smarttelefonskjerm som søker i KMX Service
6 Trykk på Lagring
Smarttelefonskjerm med Lagring-delen valgt
7 Velg Slett data og deretter Slett
Smarttelefonskjerm med Slett data-knappen valgt

Hvis du sletter KmxService-appdataene, slettes informasjon knyttet til krypteringsnøkkelen som er lagret på enheten, så se til at du har gjenopprettingskoden før du sletter KmxService-appdataene.

Slå funksjonen for forbedret databeskyttelse av og på. Hvis funksjonen for forbedret databeskyttelse er slått av, slettes sikkerhetskopierte data med ende-til-ende-kryptering fra Samsung Cloud.

Dersom denne feilen vedvarer etter at du har slettet dataene, slår du på Krypter sikkerhetskopidata for å starte opp forbedret databeskyttelse.