[2022] Samsung televisorniykipi SmartThings nisqata usanapaq guía nisqa

Last Update date : 2022-06-10

SmartThings nisqaqa televisorniyki qususqayki experiencias nisqakunata hinallataq wasipi inteligente dispositivoykikuna atiyllata perzonalizaytam permitesunki, Samsungmi llapa industriawan hukllawanakuchkan kay dispositivokuna kuskanku alli-allin llamkasqankuta garantizanapaq chaynapi aswan achkata ruranaykipaq. Waranqantin dispositivokunam, Smart Home nisqamanta pachaknintin marcakunamanta, SmartThings nisqawan hinallataq Samsung televisorniykiwan ña funcionankuña.  [AQUÍ] niqpim utaq  sección '+' chaypi hinallataq SmartThings nisqapa Móvil sutiyuq aplicacionnin ukupi 'Agregar dispositivo' chaypi maskaspam tupaq dispositivokunamanta listata tariwaq

SmartThings nisqaqa musyanmanmi hinallataq interfaz de usuario de Map View única nisqata utaq List View nisqamantapacha usaspa dispositivokunata controlayta permitesuqniyki built-in sutiyuq funcionta usaspa televisorpa muyuriqninpi dispositivokunawan conectakunman. Utaq, televisor apagasqa kaptinqa, Always on Voice de Bixby sutiyuq funcionintakama SmartThings nisqapi llapan dispositivoykikuna controlayta atiwaqraq.

connect tv smartthings

¿Imaynatam SmartThings Hub sutiyuq funcionta televisorniykipi usawaq?

SmartThings nisqawan tupaq dispositivos IoT (kaykunam kanman, bombillas nisqakuna, enchufes nisqakuna utaq sensores nisqakuna) nisqakunata Wi-Fi nisqatakama utaq conexión de nube a nube nisqatakama conectanapaq SmartThings Hub sutiyuq funcionta televisorniykipi usay.

smartthings hub on tv

Televisorpa menú kapuqninpa uson

1 ichiy. Televisorpa menú kapuqninpi, SmartThings nisqaman riy.

•  Menú > Dispositivos Conectados > SmartThings niqkunaman riy

2 ichiy. SmartThings nisqamantapacha, Uso de SmartThings Hub niqta akllay.

•  Configuración > SmartThings Hub niqkunaman riy

• Dongle de SmartThings nisqapa uson

SmartThings (VG-STDB10A) nisqapa Dongle kapuqninta televisorpa USB puertonman conectay. SmartThings nisqapa Hub kapuqninqa   kikillanmantam registrakunqa.

Yuyana:

●      SmartThings nisqapa Hub kapuqninwan tupaq modelokunaqa 2022 watapi riqsichisqa QN900B/QN800B/QN700B/QN95B/S95B/QN90B/QN85B/Q80B/Q70B/Q60B/BU8/The Serif/The Frame/The Sero/Smart Monitor nisqa (M50B hinallataq llalliq) chaykunatam incluyen.

●     Televisorniykipi hinallataq SmartThings sutiyuq aplicación móvil kapusuqniykipi hina kaq Samsung cuentallapi sesión nisqa qallariyta yuyariy.

●      Productokunata protocolo Zigbee nisqawan usanapaqqa, dongle SmartThings (VG-STDB10A) nisqatam sapakamata rantinayki (utaq sapaq concentrador Zigbee nisqata wasiykipi usay).

●    Conectasqa kaq dispositivopa imayna kasqanmanhinam kay funcionqa mana uyasqachu kanman.

¿Imaynatam TV SmartThings nisqantakama dispositivokunata conectana hinallataq usana?

connected devices on smartthings hub

SmartThings nisqa cuentaykita teléfono móvil kapusuqniykipi ña configurarquptiykiqa, ¡registrasqa kasqa dispositivoykikunatam televisorniykimantapacha qawawaq hinallataq controlawaq! Musuq dispositivokunata SmartThings nisqapi registranapaq chaynallataq telefonoykimantapacha hinallataq televisorniykimantapacha usay atinapaq hamuq ichiykunata qatiy.

using smarthings IoT devices on smartthings app

1 ichiy. SmartThings nisqapa Hub sutiyuq funcionninta televisorpi activay.

2 ichiy. Dispositivo móvil kapusuqniykipi SmartThings sutiyuq aplicacionta tupay.

3 ichiy. Agregar kaqta (ícono más + kaqpi) tupay hinaspa  Dispositivo niqta tupay.

4 ichiy. Por Marca niqta utaq Por Tipo de Disposivito niqta ñitiy.

5 ichiy. Ubicación niqta hinallataq Habitación niqta akllay, chaymanta Siguiente niqta tupay.

6 ichiy. Televisorniykipi, dispositivo móvil kapusuqniykipi sesión qallarisqaykiwan hina kaq Samsung cuentapi sesionta qallariy. Chaymantam, televisorniykipi kaq SmartThings nisqa aplicacionpi registrasqa dispositivokunata qawanki, chaytam tupawaq utqayllaman usanaykipaq.

Dispositivo fuente nisqaqa, HDMI nisqahina utaq USB nisqahina, sapaq puertoman conectakuy atiq dispositivom. Dispositivos de origen nisqakunata televisorpi kaq SmartThings sutiyuq aplicacionnintakama controlanapaq, hamuq guía nisqata tapukuy:

1 ichiy. Sapaq puertokunaman conectasqa pukllanapaq consolas nisqakunahina, dispositivos de origen nisqakunata usanapaq televisorpa menú kapuqninpi SmartThings sutiyuq aplicacionta akllay.

2 ichiy. SmartThings sutiyuq aplicacionmantapacham munasqayki dispositivo akllayta hinallataq usayta atiwaq.

Dispositivos fuente nisqakunaqa kaykunayuqmi kanku.

• DVD nisqa waqachiqkuna hinallataq Blu-ray nisqa waqachiqkuna

• Wasipi sistemas de cine nisqa

• Pukllanapaq consolas nisqakuna

• Cajas OTT nisqakuna hinallataq Set-Top boxes nisqa

• Dispositivos de memoria USB nisqakuna

Dispositivo heredado nisqaqa SmartThings nisqawan mana tupaq electrodomesticom, ichaqa control remoto IR kapusuqaykipa infrarrojonkunataka controlay atikunman. Dispositivos heredados nisqakunata SmartThings sutiyuq aplicacionnintakama televisorpi controlanapaq, hamuq guía nisqata tapukuy.

1 ichiy. Control remoto IR kapususqaykita dispositivo heredado chayman qawachiy hinaspa señal IR nisqata televisor musyananpaq prendenapaq kaq botonta ñitiy. Chaymantam, notificación emergente nisqa televisorpi rikurinqa.

2 ichiy. Registro niqpi clic nisqata ruray. Kay dispositivo controlay munasqaykita confirmay.

3 ichiy. niqpi clic nisqata ruray. Notificación emergente nisqatam kaqmanta qawachinqa.

4 ichiy. SmartThings sutiyuq aplicacionman rinapaq Ir niqpi clic nisqata ruray, chaypim SmartThings sutiyuq aplicacionpa hunta pantallanta rikuwaq.

Dispositivos heredados nisqakunawan tupaq dispositivokuna hinallataq funcionkunaqa kay hamuqkunam.

Tupaq dispositivo

Funciones nisqakuna

Aire Acondicionado nisqa

Encendido/Apagado nisqa, Temperatura Arriba/Abajo nisqa, Viento Arriba/Abajo nisqa

Purificador de Aire nisqa

Alternar encendido nisqa, Viento Arriba/Abajo nisqa

Ventilador Electrico nisqa

Alternar encendido nisqa, Viento Arriba/Abajo nisqa

Robot Aspirador nisqa

Alternar encendido nisqa, Iniciar/Detener nisqa

Humidificador nisqa

Alternar encendido nisqa, Viento Arriba/Abajo nisqaLas marcas admitidas para dispositivos compatibles son las siguientes.

Tupaq dispositivokunapaq uyasqa marcakunaqa kay hamuqkunam.

●     Aires Acondicionados kaqkuna: Carrier, Century, Chigo, Conia, Coolfree, Daewoo, Daikin, Derby, Frigidaire, Goodman, Gree, Haier, Hauzen, Himade, Hitachi, Homsys, Hyundai, Lennox, LG, Mitsubishi, Panasonic, Rheem, Samsung, Sharp, Toshiba, Trane, Whirlpool, Whisen, Winia, Yonan, York nisqakuna

●     Purificadores de Aire kaqkuna: Amway, BLUEAIR, Cairs, Carrier, COWAY, Daikin, Dyson, Electrolux, GE, Gree, Hitachi, Idylis, IQAir, Kenmore, LG, Panasonic, Rabbit Air, Sharp, Shinil, Toshiba, Winix nisqakuna

●     Robots Aspiradores kaqkuna: Ariete, Auto Vacuum, Bobsweep, Ecovacs, Hoover, iRobot, LG, Lifero, MIDEA, Monoprice, Philips, Samsung, Sharp, Vileda, Wap, Yujin Robot nisqakuna

●     Humidificadores kaqkuna: Bionaire, Crane, Daewoo, Dyson, Electrolux, Haan, Lasko, Levoit, OA. RedCore, Winia nisqakuna

●     Ventiladores Electricos kaqkuna: Airmate, Around, Asahi, Aucma, Balmuda, Bionaire, Black & Decker, Bokuk, Borg, Cecotec, Cuchen, Daewoo, Diamond, Dimplex, Dyson, Ecolighters, Electroman, EMK, Europace, Fusibo, Goldstar, Haan, Haier, Hanabishi, Hanil, Hitachi, HJ, Holmes, Honeywell, Inoq, KDK, KUL, Kuyal, Lasko, LG, Lian, Magic Chef, Midea, Mitsubishi Electric, Moretti, Mylek, Optimus, Panasonic, Rowenta, Samsung, Sharp, Shinil, Smartech, Taurus, Toshiba, Vornado, WindMere nisqakuna

Yuyana: Wakin funcionkunaqa manam disponiblechu kanmanku.

SmartThings nisqa aplicacionwan aswan hawka kawsayta disfrutay. Dispositivos domésticos kapusuqniykikunatam SmartThings nisqaman atiyllata conectawaq hinallataq huk tupayllawan controlawaq. Registrasqaña kaptinqa, kay musuq dispositivoqa SmartThings sutiyuq aplicación móvil kapusuqniykipipas rikurinqam.

1 ichiy. Televisorniykipi kaq SmartThings sutiyuq aplicacionpi Agregar dispositivo (ícono más nisqa) niq botonpi clic nisqata ruray. Disponible kaq Samsung Smart Home electrodomesticoykikunaqa Agregar dispositivo nisqa listapim rikuriyta qallarinqa.

add home appliances step 1

2 ichiy. Samsung Smart Home electrodomesticoykita televisorniykipa control remotonwan akllay hinallataq registray.

3 ichiy. Smart Home electrodomesticoykikunatam televisorniykipi kaq SmartThings sutiyuq aplicacionmantapacha controlayta atiwaq.

Yuyana:

●      Kay funcionqa 2022 watamanta qipaman rurasqa Smart TV/Monitores nisqakunallawanmi tupan: QN900B/QN800B/QN700B/QN95B/S95B/QN90B/QN85B/Q80B/Q70B/Q60B/BU8/2022 The Serif/2022 The Frame/2022 The Sero/ Smart Monitor nisqa (M50B hinallataq llalliqninkuna).

●    Tupaq inteligente electrodomesticokunalla.

Dispositivos Bluetooth nisqakunaqa dispositivo movilpi Bluetooth nisqata usachkawaqpashinam televisorniykipi kaq SmartThings sutiyuq aplicaciontakama usay atikunmanku. Dispositivos Bluetooth nisqakunapa alarmankunaqa televisorniykipa pantallanpiqa manam qawakunqakuchu.

1 ichiy. Televisorniykipi kaq SmartThings sutiyuq aplicacionpa Agregar dispositivo niq opcionpi clic nisqata ruray. Dispositivos Bluetooth nisqakunaqa musyasqam kanku hinaspa Agregar dispositivo nisqa listapi rikuchisqa kanqaku.

2 ichiy. Dispositivo Bluetooth kapusuqniykita televisorniykipa control remotonwan akllay hinallataq registray.

3 ichiy. Televisorniykipi kaq SmartThings sutiyuq aplicacionmantapacha, conectapanapaq utaq desconectarqanapaqqa dispositivopim clic nisqallata rurawaq.

SmartThings nisqata conectanapaq tupaq dispositivokunaqa kay qamuqkunam.

●     Altavoces Bluetooth, Auriculares Bluetooth, Barras de Sonido Bluetooth nisqakuna (protocolo estándar Bluetooth nisqawan tupaq dispositivokuna: perfil Bluetooth A2DP nisqa)

●    Teclados Bluetooth, Mouses Bluetooth, Controles de juegos Bluetooth nisqakuna

SmartThings nisqatakama Music Wall nisqa usay procesoqa SmartThings sutiyuq dispositivota registranapaq chay procesoniraqmi.

music wall on tv screen

1 ichiy. Televisorniykipi kaq SmartThings sutiyuq aplicacionmantapacha Agregar dispositivo niqpi clic nisqata ruray. Dispositivos móviles nisqakunam musyasqa kanku hinaspam Agregar dispositivo nisqa listapi rikukunku.

2 ichiy. Dispositivo móvil nisqata akllay hinaspa registranapaq ichiykunata qatiy chaynapi Bluetooth nisqatakama conectakunaykipaq.

3 ichiy. Conectarqukusqaykipa qipantaqa, dispositivo móvil kapusuqniykipim takita waqachiwaq utaq Music Wall nisqata televisorniykipi disfrutawaq.

4 ichiy. Televisorniykipi kaq SmartThings sutiyuq aplicacionmantapacham, dispositivo movilniykita akllawaq hinallataq Music Wall nisqa qallarinapaq Duplicación de sonido nisqa menuta akllawaq.

Yuyana:

●      Protocolo estándar Bluetooth nisqawan tupaq dispositivokuna: perfil Bluetooth A2DP nisqa.

●     Music Wall nisqaqa rikukuq patrones nisqakunata hinallataq takipaq partículas optimizados nisqakunapa kuyuyninkunatam qawachin.

Map view nisqata televisorniykipi usay

2022 wata televisorkunapi hinallataq Monitores Smart nisqakunapi SmartThings sutiyuq aplicacionqa Map View nisqayuqmi hamun, kay funcionqa wasiykiman qusqayki dispositivoykikunapa maypi kasqantam mapa de piso nisqatakama qukun. Efecto visual nisqaqa usay aswan intuitivo nisqa hinallataq cómodo nisqa kananta chaynallataq configuraciones nisqakunata unanchanapaq utaq editanapaq divertido kanantam ruran.

map view on tv screen

1 ichiy. SmartThings sutiyuq aplicacionpa hana paña lawninpi kaq Map view niqta akllay.

2 ichiy. Map view chaypim, SmartThings nisqapi registrasqa kaq dispositivokunapa imayna kasqankuta hinallataq maypi kasqankuta munasqaykimanhina qawawaq.

3 ichiy. Huk dispositivota controlanaykipaq pisi pachalla ñitiy, utaq huk dispositivo maypi kasqanta cambianapaq SmartThings sutiyuq aplicacionpa lluqi lawninpi kaq Mover dispositivo niq botonta ñitiy.

4 ichiy. Dispositivo móvil kapusuqniykipi notificaciones nisqakunata chaskinaykipaqqa SmartThings sutiyuq aplicacionpa lluqi lawninpi kaq Editar mapa niq botontam ñitiwaq. Huk dispositivopa maypi kasqanta cambiayta, huk habitación nisqa yapayta utaq hurquyta utaq dispositivo móvil kapusuqniykipa SmartThings sutiyuq aplicacionninpi kaq habitación nisqapa sayayninta hinallataq formanta cambiaytam atiwaq.

Yuyana: Map view nisqaqa 1 piso nisqallatam qawachin hinallataq achka pisos nisqakunapa diseñonkunata mana riqsichiyta atinqachu.

Notificacionkunata takyachiy hinaspa televisorniykipi punkupaq timbreta usay

Televisorniykipi utaq inteligente monitorniykipi kaq SmartThings sutiyuq aplicacionqa notificacionkunata configuranapaq funcionninta, chaynallataq iskay direccionniyuq punkupaq timbre uncionnintam qun. SmartThings nisqapa configuracionninmantapacham, usuariokunaqa mayqan dispositivokunamanta notificacionkunata chaskinankupaq akllanmanku, chaynapi experiencia de visualización kapusqankuwan mana chapunakunankupaq. Puerta smart nisqapa timbrenwanqa, usuariokunaqa televisorninkupa camarantam qawarinmanku hinallataq principal kaq punkupi pi kasqanta rikunmanku.                                                Astawanpas televisorniykita mana sayachispallam paykunawan rimawaq.

door bell on tv screen

1 kaq comprobación nisqa. Kay funcionqa 2022 watamanta qipaman rurasqa Smart TV/Monitores nisqakunallawanmi tupan. (2021 watapi rurasqa televisorkunapi funcionta usanapaqqa, yaqam software nisqapa actualizacionninta necesitakunman).

2 kaq comprobación nisqa. SmartThings nisqawan tupaq punkupaq timbretam necesitakun.

3 kaq comprobación nisqa. Ring Doorbell (3 pro nisqa) nisqallam conversación bidireccional sutichasqa funcioninwan tupan. Kay listaqa yaqañam miranqa.

Notificaciones nisqakuna habilitanapaq ichiykuna:

1 ichiy. SmartThings nisqata televisorniykipi kichay.

2 ichiy. Hana pañalaw kuchupi Configuración niq iconota akllay.

3 ichiy. Lluqi law panelpi Notificación niqta akllay.

4 ichiy. Timbre kapusuqniykita tarinaykipaq (aplicación móvil nisqapi sutichasqaykimanhina, kayhinam kanman, puerta principal niq utaq timbre de Juan niq) uray lawman riy

5 ichiy. Anillo kaqta llimpiy. Ruyrum akllarquptiyki anqas rikurinqa utaq mana utilizasqa notificacionkunapas hinalla uqi kanqa.

6 ichiy. Lluqsiy.

Kunanmi, televisorniyki sapa kuti prendesqa kaptin hinaspa timbre tupasqa kaptin notificación emergente nisqata chaskinki.

Yuyana: Chaynallataq Movimiento niqta akllllawaq, ichaqa kayqa timbrepa muyuriqninpi kuyuy sapa kuti kaptinmi huk notificación nisqata qawachinqa, mañana ñitisqa kachkaptinpas.

SmartThings nisqata Always On Bixby nisqawan controlay

Control remoto nisqa haypanaykimantaqa televisorniykita munakusqayki contenidoykita waqachinanpaq kamachiy. Aswantaqmi, wasiykipi conectasqa kaq televisorniykita hinallataq sapaq dispositivoykikunata controlawaq. Bixby nisqata Samsung cuentaykiwan configurayqa SmartThings nisqa dispositivoykikunamanpas kikillanmantam conectanqa. Inteligente kaq wasiykita controlay qallarinaykipaq "Hi, Bixby" nispalla niy.

voice command on tv screen

1 ichiy. Voz kaq menuman yaykuy hinaspa Bixby niqta configuray.

2 ichiy. Bixby nisqapa comandos kapuqninkunawanmi SmartThings nisqa dispositivokuna controlayta atiwaq. Kayhinam kanman, “Hi, Bixby. Enciende el purificador de aire/bombilla” nispa niy.

3 ichiy. Wasiykipi dispositivoykikunataqa televisorniykipi kaq Bixby sutiyuq aplicacionwan controlaytapas atiwaqmi.

Yuyana:

●      Sichus Samsung Smart TV kapusuqniykiwan sasachakuykuna kachkasunki chayqa, software nisqapa actualizacionninkuna disponible kasqantam tukuy pacha qawapanayki, sasachakuyniykipaq huk allinyachiyniyuqmi kanman.

●     Capturas de pantalla nisqakuna hinallataq dispositivopa menús kapuqninkunaqa dispositivopa modelonmanhina hinallataq software nisqapa versionninmanhinam hukman kanmanku.

Sasachakuy hinalla kaptinqa,

Sasachakuy hinalla kaptinqa,

amahina kaspa Chat nisqa utaq 080077708 chaynintakama asuykamuwayku chaynapi yanapakuqkuna yanapaykusunaykipaq.

Gracias por tus comentarios

X
Estimados clientes

A partir del 22 de julio del presente año, se iniciará la tercera fase del Registro Nacional de Equipos Terminales Móviles para la Seguridad (Renteseg) y, con ello, todo celular reportado como robado y/o con IMEI alterado, será bloqueado en la red móvil nacional.