/

EX2F

SAMSUNG EX2F

EX2F Bez obzira na to da li se nalazite u slabo osvetljenoj sali za prijem ili napolju pod zvezdanim nebom, Samsungov SMART FOTOAPARAT EX2F vam omogućava da odmah snimite prelepe uspomene– i da ih brzo podelite sa prijateljima i porodicom. Veliki otvor blende od F1,4 najbržeg Schneider Kreuznach objektiva na kompaktnom fotoaparatu sa ND (Neutral Density) filterom, kao i jasniji pikseli i mali nivo šuma koje pruža veliki 1/1,7" BSI CMOS senzor od 12,4 megapiksela su kombinacija koja vam omogućava da napravite izražajne portrete i neverovatne slike pejzaža, čak i pri slabom svetlu. Štaviše, možete jednostavno – i bežičnim putem – da delite i sačuvate svoja remek-dela. Otpremite slike na omiljene društvene mreže ili ih preuzmite na kućnom računaru. Više ne morate da brinete o kablovima.

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

Funkcije

 • EX2F sa super brzim objektivom sa otvorom blende od F1,4 i mogućnošću Wi-Fi povezivanja vam omogućava da snimite prelepe uspomene i da ih odmah otpremite na internet

Veća jasnoća i kreativnost u svakoj prilici

Veća jasnoća i kreativnost u svakoj prilici
Najbrži 24 mm objektiv sa otvorom blende od F1,4 i zumom od 3,3x Kada su dizajnirali EX2F, Samsungovi inženjeri su inspiraciju potražili u ljudskom oku. U poređenju sa drugim kompaktnim fotoaparatima na tržištu, ovaj je najbliže vizuelnom savršenstvu. Sa impresivnim objektivom otvora blende od F1,4 -- jednim od najbržih dostupnih -- EX2F vam omogućava izbor velikog broja različitih otvora blende i malu dubinsku oštrinu pa ćete moći da zamutite pozadinu pri čemu će objekat ostati u fokusu. Osim toga, opremljen je sa ND (Neutral Density) filterom koji smanjuje intenzitet svetla pa ćete moći da snimate slike sa manjom brzinom zatvarača, čak i po jakoj svetlosti, kako biste fotografiji dali dimenziju. A zahvaljujući najbržem objektivu sa otvorom blende od F1,4, ultra-širokom žižnom daljinom od 24 mm i optičkim zumom od 3,3 x, moći ćete da u jedan snimak smestite više pejzaža i prijatelja.

Pogledajte više. Snimajte više.

Pogledajte više. Snimajte više.
Rotirajući VGA AMOLED ekran od 3” Rotirajući AMOLED ekran vam omogućava da precizno kadrirate slike i snimate iz gotovo svakog ugla. U poređenju sa TFT-LCD ekranima na većini digitalnih fotoaparata, AMOLED ekran na fotoaparatu EX2F se odlikuje dubljim prikazom crne boje i vernijim, živopisnijim bojama–čak i kada ga gledate pod direktnim sunčevim svetlom. Odmah ćete znati da li ste snimili pravu fotografiju. Ekran takođe maksimalno produžava trajanje baterije tako da možete da snimate duže.

Preuzmite kontrolu, uhvatite trenutak

Preuzmite kontrolu, uhvatite trenutak
Snimanje Full HD filmova Kada je u pitanju snimanje najvažnijih životnih trenutaka, nisu dozvoljene greške. Zbog toga funkcija potpune ručne kontrole omogućava snimanje trenutaka koje biste možda propustili pomoću automatskog režima. Režim prioriteta blende omogućava isticanje glavnog objekta u odnosu na okruženje, režim prioriteta zatvarača omogućava snimanje brzih pokreta, a ručni režim pruža potpunu kontrolu nad ekspozicijom.

Otkrijte pravu lepotu Full HD video zapisa zahvaljujući najbržem objektivu sa otvorom blende od F1,4 i optičkoj stabilizaciji slike

Otkrijte pravu lepotu Full HD video zapisa zahvaljujući najbržem objektivu sa otvorom blende od F1,4 i optičkoj stabilizaciji slike
Snimanje Full HD 1080P filmova EX2F snima jasne i precizne video zapise, čak i pri slabom osvetljenju, zahvaljujući brzom objektivu sa otvorom blende od F1,4. EX2F snima 1920X1080p Full HD video zapise sa 30 sličica u sekundi, živopisnim bojama i neverovatno oštrim detaljima. Povežite EX2F sa HDTV-om i gledajte sjajne HD snimke u udobnosti dnevnog boravka.

Veliki opseg ISO osetljivosti za savršenu ekspoziciju

Veliki opseg ISO osetljivosti za savršenu ekspoziciju
Veliki opseg ISO osetljivosti (12.800, 7 koraka) Veliki opseg ISO osetljivosti svako svetlo čini savršenim. Mogućnost snimanja uz ISO 12.800 pri normalnom podešavanju znači da i pri slabom svetlu dobijate bogat tonalitet i realistične boje. Takođe ćete moći da snimate jasne, oštre slike objekata koji se brzo kreću.

Obrađujte fajlove I pokažite vašu kreativnost

Obrađujte fajlove I pokažite vašu kreativnost
Podržava RAW datoteku slike EX2F je osmišljen tako da vam pomogne da se izrazite. Program za konverziju koji dolazi uz njega vam omogućava slobodu obrade RAW datoteka – datoteke koje sadrže nekomprimovane originalne podatke koje još nisu obrađene – onako kako želite. Slike se obično obrađuju i kompresuju u JPEG datoteke na osnovu podešavanja u fotoaparatu. Međutim, zahvaljujući podršci za RAW datoteke, imate potpunu slobodu. Bez obzira da li se radi o boji, razlici u ekspoziciji ili rezoluciji, fotografije možete da obrađujete kako želite vam volja.
Dodajte dimenziju fotografijama

Dodajte dimenziju fotografijama

Ugrađeni ND (Neutral Density) filter EX2F sa ND filterom smanjuje količinu svetla koje ulazi u fotoaparat bez bilo kakvog menjanja boja. To će vam pomoći da kreirate veliki broj umetničkih efekata i dodate dimenziju u svoje slike. Dužim vremenom ekspozicije moći ćete da naglasite pokret ili umekšate burne scene. ND filter takođe kreira manju dubinsku oštrinu, čak i pod direktnom sunčevom svetlošću, pa ćete moći da bolje fokusirate objekat a da pritom efikasno zamutite pozadinu. Ovaj filter vam omogućava da eksperimentišete sa različitim dužinama ekspozicije kako biste snimili željenu fotografiju, zamutite ljude u pokretu tako da budu neprepoznatljivi ili snimite talase da izgledaju kao magla, nema granica vašoj kreativnosti.

Izdržljivost i profesionalne kontrole u kompaktnom kućištu

Izdržljivost i profesionalne kontrole u kompaktnom kućištu
Kućište od legure magnezijuma, dva kontrolna točkića i tokčić na zadnjoj strani Napravljen od čvrste legure magnezijuma radi pouzdanosti i izdržljivosti, lak i istovremeno izdržljiv, EX2F prati vaš život u pokretu. Njegovo besprekorno izrađeno kućište omogućava da sve ključne funkcije budu na dohvat ruke. Profesionalni prednji tokčić vam omogućava da jednostavno podesite podešavanja i ne propustite trenutak, dok dva točkića na gornjoj strani nude brz pristup režimima fotoaparata. Fotoaparat takođe poseduje blago zaobljeni bočni rukohvat, koji je mekan na dodir i udoban za držanje.
Bežično deljenje jednim dodirom

Bežično deljenje jednim dodirom

Wi-Fi povezivanje Više ne morate da nosite kablove sa sobom. Ugrađeni Wi-Fi vam omogućava da odmah podelite posebne trenutke sa prijateljima i porodicom, čak i kada ste u pokretu. Otpremite fotografije na Facebook i YouTube ili ih pošaljite e-poštom voljenim osobama direktno sa fotoaparata EX2F. Namenski SMART LINK olakšava čuvanje fotografija koje ste upravo snimili na bilo koji kompatibilan SMART telefon, čime se otvara još vise mogućnosti za deljenje.
Vidite svetlu stranu svake fotografije koju snimite

Vidite svetlu stranu svake fotografije koju snimite

12,4 megapiksela, veliki 1/1,7" BSI CMOS senzor Gradski pejzaž noću … savršeno snimite trenutke u slabom osvetljenju gde god da putujete pomoću fotoaparata EX2F. On ima 12,4 megapiksela, veliki 1/1,7" BSI (Back Side Illuminated) CMOS senzor, koji zahteva manje svetla za pravilnu ekspoziciju od običnih CMOS i CCD senzora. Čak i da je scena osvetljena samo blagim sjajem mesečine, sa fotoaparatom EX2F vaše fotografije će verno oslikavati scenu, baš onako kako je pamtite.
Eksterni mikrofon (EM10)

Eksterni mikrofon (EM10)

Oživite video zapise stereo zvukom. Ako želite da snimate zvuk visokog kvaliteta, eksterni mikrofon poseduje funkciju stereo snimanja / zuma i monitoring snimanja zvuka uživo radi jasne i precizne reprodukcije. Osim toga, EX2F obezbeđuje napajanje mikrofonu i ima priključak za slušalice.
Smart panel

Smart panel

Prilagođen korisniku radi boljih performansi. Uz minimum truda, možete da pronađete sve što vam je potrebno brzim pregledom funkcija u dnu ekrana. Ova pregledna kontrolna tabla vam pruža sve potrebne informacije za snimanje savršene fotografije.
Smart Auto (fotografije / filmovi)

Smart Auto (fotografije / filmovi)

Funkcija Smart Auto 2.0 (fotografije i filmovi) odmah analizira ključne elemente kompozicije, a zatim automatski prilagođava postavke kako biste dobili savršen snimak pomoću mnoštva različitih režima za fotografisanje i snimanje video zapisa.


Live Panorama

Live Panorama

Pomoću funkcije Live Panorama možete da snimite svaki vrh dugačkog planinskog venca ili svaki neboder u veličanstvenom urbanom pejzažu i kreirate sjajne panoramske slike od 180º. A sliku možete da pregledate na LCD ekranu čak i pre nego što je snimite. Držite dugme okidača, pređite fotoaparatom preko scene i pogledajte rezultat i pre nego što ga dobijete
Split Shot

Split Shot

Funkcija Split Shot vam omogućava da spojite do tri različite slike i kreirate umetničko delo – pretvorite se u kentaura tako što ćete kombinovati sliku svog lica sa telom konja. Pustite mašti na volju i uživajte u zabavi.
PIP (fotografije / filmovi)

PIP (fotografije / filmovi)

Snimak „slika u slici“ vam omogućava da jednu sliku ili film umetnete u drugi kako biste u potpunosti zabeležili priču koju želite da podelite. Snimite fotografiju prijatelja na kuglanju, a zatim je kombinujte sa slikom društva koje se raduje pogotku
HDMI

HDMI

Za povezivanje fotoaparata / kamere direktno sa TV-om, računarom ili DVD plejerom dovoljan vam je samo jedan HDMI kabal. Pravljenje video snimaka profesionalnog kvaliteta sa fotoaparatom / kamerom je podjednako lako kao i njihovo deljenje.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije EC-EX2FZZBPWFR

Senzor slike

 • Tip senzora

  1/1,7" BSI CMOS

 • Efektivni pikseli

  Približno 12,4 M

 • Ukupan broj piksela

  Približno 12,76 M

Objektiv

 • Žižna daljina

  F = 5,2 – 17,2 mm (ekvivalentno filmu od 35 mm: 24 – 80 mm)

 • F No.

  F1,4 (W) – F2,7 (T), poseduje ND filter

 • Optički zum

  Schneider-KREUZNACH sa zumom od 3,3x

 • Digitalni zum

  Režim za fotografije: 1,0x – 4,0x (Smart Zoom: 1,33x), Režim reprodukcije: 1,0x – 12,0x

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Stabilizacija slike

 • Režim

  Dvostruka stabilizacija slike

Ekran

 • Tip

  AMOLED

 • Veličina

  3"

 • Funkcija

  3,0" (7,62 cm) 614 hiljada tačaka, rotirajući

Fokusiranje

 • Tip

  TTL auto fokus, ručni fokus

 • Opseg

  Normalno: 40 cm ~ beskonačnost (široki ugao), 100 cm ~ beskonačnost (telefoto) / Makro: 1 cm ~ 40 cm (široki ugao), 40 cm ~ 100 cm (telefoto) / Auto Macro: 1 cm ~ beskonačnost (široki ugao), 40 cm ~ Infinity (telefoto) / Manual: 1 cm ~ beskonačnost (široki ugao), 40 cm ~ beskonačnost (telefoto)

Brzina okidača

 • Brzina okidača

  Smart Auto: 1/8 ~ 1/4.000 sek., Manual: 30 ~ 1/4.000 sek.

Ekspozicija

 • Kontrola

  Program AE, Aperture Priority AE, Shutter Priority AE, Manual Exposure

 • Merni sistem

  Multi, Spot, Center-weighted, Face Detection AE

 • Kompenzacija

  ± 2 EV (1/3 EV koraka)

 • U skladu sa ISO standardom

  Automatski, ISO 80, ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800, ISO 1600, ISO 3200, ISO 6400*, ISO 12800* (* Dostupno samo kada se aktivira proširenje ISO vrednosti)

Blic

 • Režim

  Auto, Auto & Red-eye reduction, Fill-in flash, Slow sync, Flash Off, Red-eye fix

 • Opseg

  • Široki ugao: 0,9 m–7,8 m (ISO Auto) • Telefoto: 0,8 m – 4.1 m (ISO Auto) • Kompenzacija blica: ± 1EV (1/2 koraka)

 • Vreme punjenja

  Približno 4 sek.

Balans bele boje

 • Režim

  Auto WB, Daylight, Cloudy, Fluorescent_H, Fluorescent_L, Tungsten, Custom, K

Fotografija

 • Režim

  • Režimi: Smart Auto , Program, Aperture Priority, Shutter Priority, Manual, Scene, Magic Plus • Burst, Precapture, Bracket, Timer • Efekat ND filtera

Reprodukovanje slika

 • Reprodukovanje slika

  Single image, Thumbnails, Multi Slide Show with Music and Effect, Movie Clip, Smart Album, Creative Movie Maker

Dodavanje datuma

 • Dodavanje datuma

  Date & Time, Date, Off

Video zapis

 • Snimanje

  • Režimi: Smart Scene Detection, Movie, Magic Plus (Picture in Picture) • Format: MP4 (H.264) • Veličina: 1920 x 1080, 1280 x 720, 640 x 480, 320 x 240 • Velika brzina: 480 fps (192 x 144), 240 fps (384 x 288), 120 fps (640 x 480) • Sound Alive • Stabilizacija slike • Snimanje slika tokom snimanja video zapisa

 • Efekat

  Smart Filter

 • Uredi

  Pauziranje tokom snimanja i reprodukcije, snimanje fotografija, skraćivanje vremena

Skladištenje

 • Medijumi

  SD kartica, SDHC kartica, SDXC kartica

 • Format datoteke

  • Fotografije: JPEG (DCF), EXIF 2.21, DPOF 1.1 • Video zapis: MP4

 • Veličina slike

  12 M, 10 MP, 9 MW, 8 M, 8 M (1:1), 5 M, 3 M, 2 MW, 1 M

Interfejs

 • Digitalni izlazni priključak

  USB 2.0 (velike brzine)

 • Audio

  Mikrofon: Stereo, Ugrađeni zvučnik: Mono

 • Video izlaz

  A / V Out, HDMI 1.4

 • Ulaz za jednosmernu struju

  5 V

Napajanje

 • Izvor napajanja
  Tip

  SLB-10A (1.030 mAh), Micro USB (7-pinski)

Fizička specifikacija

 • Dimenzije
  Dimenzije (ŠxVxD)

  112,1 x 62,4 x 27,55 mm (dimenzije izuzimajući isturene delove)

 • Težina

  286 g (bez baterije i memorijske kartice)

 • Radna temperatura

  0 – 40°C

 • Vlažnost pri radu

  5 – 85%

Softver i operativni sistem računara

 • Komplet softvera za računar

  ILauncher, Samsung Raw Converter

 • Kompatibilni operativni sistem

  Windows XP SP2 / Vista / Windows 7 / Mac OS 10.4 ili noviji

Opšti sistemski zahtevi

 • Za Macintosh računare

  • ILauncher (OS: Mac OS 10.5 ili noviji, RAM: Minimum 256 MB RAM (preporučuje se 512 MB ili više), prostor na čvrstom disku: Minimum 110 MB, Ostalo: USB port, CD-ROM uređaj) • Samsung RAW converter 4 (OS: Apple Mac OS X 10.4 ili noviji, CPU : Power PC / Intel Processor ili kompatibilni računar (preporučuje se Core 2 Quad ili noviji), RAM: 1 GB ili više, prostor na čvrstom disku: Minimum 100 MB ili više, Ostalo: 1024 x 768 piksela, Full Color (24-bita ili više) kompatibilni monitor)

 • Za operativni sistem Windows

  • ILauncher (CPU: PC sa procesorom boljim od Intel Core 2 Duo 1,66 GHz / AMD Athlon X2 Dual-Core 2,2 GHz ili noviji, RAM: Minimum 512 MB RAM (preporučuje se preko 1 GB), OS: Windows XP SP2 / Vista / 7, prostor na čvrstom disku: 250 MB ili više (preporučuje se 1 GB ili više), Ostalo: CD-ROM uređaj, USB 2.0 port, 1024 x 768 piksela, 16-bitni kompatibilni kolor monitor (preporučuje se menitor sa 32-bitnim prikazom boja i rezolucijom 1280 x 1024), nVIDIA Geforce 7600GT ili novija / Ati X 1600 serija ili novija, Microsoft DirectX 9.0c ili noviji) • Samsung RAW converter 4 (OS: Windows XP / Vista / 7, CPU: Intel Pentium, AMD Athlon Processor (preporučuje se Intel Pentium 4, AMD Athlon XP ili noviji), RAM: 1 GB ili više, prostor na čvrstom disku: Minimum 100 MB ili više, Ostalo: 1024 x 768 piksela, Full Color (24-bita ili više) kompatibilni monitor)

Bežično

 • Bežično

  Mobile Link, Remote Viewfinder, Social Sharing, Email, SkyDrive, Auto Backup, TV Link, Wi-Fi Direct)

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING