/

ST200F

SAMSUNG ST200F

ST200F Predstavljamo vam savršeni digitalni fotoaparat koji izgleda poput atraktivnog modnog detalja – tanki i elegantni ST200F sa zumom od 10x. Poboljšani optički zum velikog dometa, 16,1 MP i širokougaoni objektiv od 27 mm vam omogućavaju da napravite zadivljujuće slike. Sa inovativnim funkcijama kao što su Motion Photo i Live Panorama, slikama možete da date umetničku notu i istražite ostale kreativne mogućnosti. A Wi-Fi funkcija vam omogućava da najzanimljivije fotografije odmah postavite na omiljene društvene mreže.

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

Funkcije

 • Pametno zumiranje, pametno deljenje

Jednostavan način za prelazak u profesionalce

Jednostavan način za prelazak u profesionalce
Smart Auto 2.0 Bez obzira da li snimate u svetlom okruženju i ne možete da vidite lice subjekta, sada pomoću režima za pozadinsko osvetljenje i funkcije Smart Auto 2.0 možete da dobijete jasniju sliku. Dobijte najbolji mogući rezultat svaki put. Tehnologija za detekciju scene može da identifikuje do 16 različitih uslova snimanja, momentalno analizira ključne elemente kompozicije, a zatim automatski optimizuje podešavanja za svaku pojedinačnu situaciju.

Klasični stil je postao još elegantniji

Klasični stil je postao još elegantniji
Tanak i elegantan dizajn ST200F je dizajniran tako da bude lep za oko, ali i da snima lepe fotografije – od tankog i kompaktnog kućišta modernog dizajna sa atraktivnom metalnom prednjom maskom, do klasično dizajniranog rukohvata i zadnjeg dela sa teksturom kože. Dolazi u četiri upečatljive boje pa možete da izaberete onu koja vam se najviše sviđa.

Video snimci i fotografije, konačno zajedno

Video snimci i fotografije, konačno zajedno
Slika u slici (fotografije i filmovi) Snimak „slika u slici“ vam omogućava da istovremeno prikažete dve slike. Jednostavno umetnite jednu sliku u drugu, a zatim podesite veličinu i položaj. U fotografije možete čak da umetnete i video klip. Završili ste? Odmah pošaljite trenutke na YouTube ili omiljenu društvenu mrežu da biste ih podelili sa ostatkom sveta.

Funkcija Funny Face donosi veliki osmeh na vaše lice

Funkcija Funny Face donosi veliki osmeh na vaše lice
Funny Face Stavite na lice prijatelja i članova porodice neozbiljan kez, smešan nos i uvrnute oči ili prevucite prstom preko ekrana i iskrivite njihovo lice onako kako želite. Funkcija Funny Face ima 8 režima, uključujući Professor, Gobbler i Alien, koji vam omogućavaju da napravite smešna lica direktno na displeju. Uz pomoć funkcije Face Tracking, smešna lica će se prikazivati onako kako želite, čak i kada pomerate fotoaparat.

Zabavno sklapanje slika

Zabavno sklapanje slika
Magic Frame Pretvorite portret u starinsku fotografiju ili stavite lice prijatelja na bilbord. Magic Frame dolazi sa 12 šablona pozadine kao što su Wall Art, Full Moon, Magazine i Holiday, koji vam omogućavaju da jednostavno napravite umetničko delo u kvalitetu postera koje je savršeno za deljenje.

Pretvorite život u umetnost

Pretvorite život u umetnost
Artistic Brush Artistic Brush je zabavna nova funkcija koja crta vaš život, bukvalno. Ona može da pretvori bilo koji portret, pejzaž ili trenutak u crno-belu skicu, a zatim da ih oboji poput umetnika! Pohvalite se svojom umetničkom animacijom na LCD ekranu fotoaparata svojim prijateljima i porodici.
Snažan zum, tanak dizajn

Snažan zum, tanak dizajn

Tanak uređaj sa zumom od 10x ST200F je dokaz da fotoaparati sa moćnim zumom više ne moraju da budu glomazni. Poseduje zum od 10x koji vam omogućava da snimite kristalno jasne slike iz daljine. A zahvaljujući debljini od samo 18,9 mm, ST200F lako staje u vaš džep. Sada možete da putujete bilo gde i dobijete savršene slike u krupnom planu, bez potrebe da nosite tešku fotografsku opremu.
Jednostavno momentalno deljenje i čuvanje

Jednostavno momentalno deljenje i čuvanje

Wi-Fi veza Zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi funkciji, sve posebne i uzbudljive trenutke možete da delite u pokretu. Fotografije možete da postavite na Facebook™, Picasa™, Photobucket™ ili da ih pošaljete direktno sa fotoaparata e-poštom. Video snimke takođe možete da (pošaljete) na YouTube, zatim uživajte i čekajte komentare. ST200F vam omogućava da sačuvate fotografije na Cloud-u, pa nikad nećete morati da brinete o tome da ćete izgubiti slike dok ste u pokretu niti o veličini memorije. Aplikacija Samsung Mobile Link vam omogućava da slike šaljete direktno na pametni telefon i tablet. Slike takođe možete da sačuvate na računaru samo jednim klikom pomoću funkcije Auto Backup. Više nema potrebe za kablom jer je sve tako jednostavno

*Dostupno samo za ST200F
Obogatite fotografije akcijom

Obogatite fotografije akcijom

Funkcija Motion Photo Motion Photo vam omogućava da zamrznete okruženje oko objekta koji se kreće kako biste kreirali čudesne slike. Snimite prijatelja koji pleše dok svi oko njega stoje poput statua – kao u najnovijem holivudskom hitu. Jednostavno snimite video zapis, izaberite oblast u kojoj želite da se odvija akcija i scena oko te oblasti će se zamrznuti. Tako je jednostavno.
Vidite rezultat koji ćete dobiti

Vidite rezultat koji ćete dobiti

Live Panorama Pomoću funkcije Live Panorama možete da snimite svaki vrh dugačkog planinskog venca ili svaki neboder u veličanstvenom urbanom pejzažu i kreirate sjajne panoramske slike od 180º. A sliku možete da pregledate na LCD ekranu čak i pre nego što je snimite. Držite dugme okidača, pređite fotoaparatom preko scene i pogledajte rezultat i pre nego što ga dobijete.
Funkcija Split Shot

Funkcija Split Shot

Funkcija Split Shot vam omogućava da spojite do tri različite slike i kreirate umetničko delo – pretvorite se u kentaura tako što ćete kombinovati sliku svog lica sa telom konja. Ili jednostavno snimite jednu sliku i na nju primenite tri različita filtera kako biste kreirali kolaž za pamćenje. Pustite mašti na volju i uživajte u zabavnim i nestvarnim rezultatima.
Optička stabilizacija slike

Optička stabilizacija slike

Revolucionarna optička stabilizacija slike na modelu ST200F vam omogućava da snimite savršenu sliku, čak i kada fotoaparat nije savršeno stabilan. Bez obzira da li je u pitanju slabo osvetljenje, zumiranje ili ruke koje podrhtavaju, fotografije će biti oštre i jasne.


hVGA LCD ekran od 3,0”

hVGA LCD ekran od 3,0”

Veliki hVGA LCD ekran od 3,0" vam omogućava da lakše vidite ono što snimate, više nema potrebe da razmišljate kako će ispasti snimak. A sa svojih 460 hiljada tačaka, dvaput više od QVGA ekrana, ovaj displej visoke rezolucije pruža poboljšan kontrast i reprodukciju boja. Ono što vidite izgledaće isto tako savršeno i na snimku.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije EC-ST200FBPBE3

Senzor slike

 • Tip senzora

  1/2,3″ (približno 7,76 mm) CCD senzor

 • Efektivni pikseli

  Približno 16,1 megapiksela

 • Ukupan broj piksela

  Približno 16,4 megapiksela

Objektiv

 • Žižna daljina

  Samsung objektiv sa 10x zumom f= 4,85 ~ 48,5 mm (ekvivalentna vrednost za 35 mm film: 27 ~ 270 mm)

 • F No.

  F3,1 (W) ~ F5,6 (T)

 • Optički zum

  • Režim za fotografije: 1,0x ~ 5,0x
  • Režim reprodukcije: 1,0x ~ 14,4x (u zavisnosti od veličine slike)
  Intelli Zoom

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Stabilizacija slike

 • Režim

  OIS

Ekran

 • Tip

  TFT LCD

 • Veličina

  3,0" (7,62 cm), 460 hiljada tačaka

Fokusiranje

 • Tip

  TTL automatsko fokusiranje (Multi AF, Center AF, Tracking AF, Face Detection AF, Smart Face Recognition AF)

 • Opseg

  • Normalno: 80 cm ~ beskonačnosti (široko), 200 cm ~ beskonačnosti (telefoto)
  • Makro: 5 cm ~ 80 cm (široko), 150 cm ~ 200 cm (telefoto)
  • Auto Macro: 5 cm ~ beskonačnosti (široko), 150 cm ~ beskonačnosti (telefoto)

Brzina okidača

 • Brzina okidača

  • Smart Auto: 1/8 ~ 1/2.000 sek.
  • Program: 1 ~ 1/2.000 sec.
  • Noć: 8 ~ 1/2.000 sek.

Ekspozicija

 • Kontrola

  Program AE

 • Merni sistem

  Multi, Spot, Center Weighted, Face Detection AE

 • Kompenzacija

  ±2 EV (1/3 EV koraka)

 • U skladu sa ISO standardom

  Automatski, 80, 100, 200, 400, 800, 1.600, 3.200

Blic

 • Režim

  Auto, Auto & Red-eye reduction, Fill-in flash, Slow sync, Flash Off, Red-eye fix

 • Opseg

  • Široko: 0,3 m ~ 3,6 m
  • Telefoto: 0,5 m ~ 2,0 m (ISO AUTO) TBD

 • Vreme punjenja

  Približno 4 sek.

Balans bele boje

 • Režim

  Auto, DayLight, Cloudy, Fluorescent_H , Fluorescent_L, Tungsten, Custom Set

Fotografija

 • Režim

  Režim: Smart Auto, Program, Scene, Live Panorama, Picture-in-Picture, Beauty Shot, Intelligent Portrait, Night Shot, Close up Shot, Magic Frame, Funny Face, Photo Filter, Split Shot, Art Brush, Motion Photo
  Smart Auto: Macro, Macro text, Portrait, White, Landscape, Action, Tripod, Night, Night Portrait, Backlight, Backlight Portrait, Blue Sky, Sunset, Macro Color, Natural Green, Fireworks * Scena: Landscape, Text, Sunset, Dawn, Backlight, Beach&Snow
  Tajmer: Off, 2 sec., 10 sec., Double
  Foto filter: Miniature, Vignetting, Ink Painting, Oil Painting, Cartoon, Cross Filter, Sketch, Soft Focus, Fish-eye, Old Film, Half tone Dot, Classic, Retro, Zooming shot
  Podešavanje slike: Sharpness, Contrast, Saturation (5 koraka)
  Uređivanje slike: Resize, Rotate, Trimming
  Foto filter: Miniature, Vignetting, Ink Painting, Oil Painting, Cartoon, Cross Filter, Sketch, Soft Focus, Fish-eye, Old Film, Half tone Dot, Classic, Retro, Zooming shot
  Podešavanje slike: Brightness, Contrast, Saturation, ACB, Face Retouch, Red Eye Fix

Reprodukovanje slika

 • Reprodukovanje slika

  Režim: Smart Album, Slide show, Motion Photo
  Tip: Single image, Thumbnails, Slide show, Movie Clip
  Projekcija slajdova: Prikaz slajdova sa efektom i muzikom
  Kategorija pametnog albuma: All, Type, Date, Face

Dodavanje datuma

 • Dodavanje datuma

  Isključeno, Datum, Datum i vreme (po izboru korisnika)

Video zapis

 • Snimanje

  10x optički zum omogućen (Maksimalno vreme snimanja: 20 min.)
  Režim: Smart Movie, Movie
  Smart Movie: Landscape, Blue Sky, Natural Green, Sunset
  Veličina: 1280 x 720 (30 fps / 15 fps), 640 x 480 (30 fps / 15 fps), 320 x 240 (30 fps / 15 fps) Za deljenje (30 fps / 15 fps)
  Zbog šuma koji nastaje usled zumiranja, korisnik može da izabere da li želi da snima zvuk ili ne. (Izabrano snimanje glasa: Sound Alive On / Sound Alive Off / Mute)
  Podešavanje: OIS On / Off

 • Efekat

  Movie Filter: Palette Effect 1, Palette Effect 2, Palette Effect 3, Palette Effect 4, Miniature, Vignetting, Half Tone Dot, Sketch, Fish Eye, Classic, Retro

 • Uredi

  Pauziranje tokom snimanja i reprodukcije, snimanje fotografija, skraćivanje vremena

Skladištenje

 • Medijumi

  • Unutrašnja memorija: 16 MB
  • Spoljašnja memorija: microSD kartica (garantovano do 2 GB) microSDHC (garantovano do 32 GB) microSDXC (garantovano do 64 GB)
  Kapacitet unutrašnje memorije možda neće odgovarati ovim specifikacijama.

 • Format datoteke

  DCF, EXIF 2.21, DPOF 1.1, PictBridge 1.0
  • Fotografije: JPEG
  • Video klip: MP4 (Video: MPEG4.AVC / H.264, Audio: AAC)

 • Veličina slike

  16 M: 4608 x 3456, 14 MP: 4608 x 3072
  12 MW: 4608 x 2592 10 M: 3648 x 2736
  5 M: 2592 x 1944 3 M: 1984 x 1488
  2 MW: 1920 x 1080 1 M: 1024 x 768
  2D Panorama: 5000 x 720 Magic Frame: 2 MW

Interfejs

 • Digitalni izlazni priključak

  USB 2.0 (Mikro USB)

 • Audio

  • Mikrofon: Mono
  • Ugrađeni zvučnik: Mono

 • Video izlaz

  NTSC, PAL (po izboru korisnika)

 • Ulaz za jednosmernu struju

  5 V

Napajanje

 • Izvor napajanja
  Tip

  • Punjiva baterija: BP85A (850 mAh)
  • Tip konektora: Micro USB (5-pinski)
  Isporučene stavke se mogu razlikovati u zavisnosti od regiona prodaje.

Fizička specifikacija

 • Dimenzije
  Dimenzije (ŠxVxD)

  99,6 x 58,3 x 18,9 (25,7) mm (uključujući isturene delove)

 • Težina

  142,3 g (bez baterije i memorijske kartice)

 • Radna temperatura

  0 ~ 40°C

 • Vlažnost pri radu

  5 ~ 85%

Softver i operativni sistem računara

 • Komplet softvera za računar

  Intelli-studio, PC Auto Backup

 • Kompatibilni operativni sistem

  Windows XP SP2 / Vista / 7

Opšti sistemski zahtevi

 • Za Macintosh računare

  Power Mac G3 ili noviji, Mac OS 10.4 ili noviji, najmanje 256 MB RAM memorije, 110 MB dostupnog prostora na čvrstom disku, USB priključak, CD-ROM uređaj

 • Za operativni sistem Windows

  Računar sa procesorom jačim od PentiumⅣ 3,2 GHz / AMD Athlon FX 2,6 GHz, najmanje 512 MB RAM (preporučuje se preko 1 GB), Windows XP SP2 / Vista/ 7, 250 MB slobodnog prostora na čvrstom disku (preporučuje se preko 1 GB), USB port, CD-ROM uređaj, nVIDIA Geforce 7600GT ili noviji / Ati X1600 series ili noviji, 1024 x 768 piksela, monitor kompatibilan sa 16-bitnim prikazom boja (preporučuje se 1280 x 1024, monitor sa 32-bitnim prikazom boja), Microsoft DirectX 9.0c ili noviji

Podrška

Korisničko uputstvo

5.99 MB, pdf, SRPSKI

2012.06.23

Ostali priručnici (2)

Firmver (3)

Neke datoteke možda nisu dostupne preko telefona i tablet uređaja. Pristupite ovoj stranici sa stonog računara kako biste mogli da preuzmete sve datoteke.Da biste mogli da čitate PDF datoteke, na računaru mora da bude instaliran Adobe Acrobat Reader. Možete da ga preuzmete na veb-sajtu kompanije Adobe.Preuzmite Adobe Acrobat ReaderidiDa biste mogli da čitate DjVu datoteke, na računaru mora da bude instaliran DjVu prikazivač. Kliknite na ovaj reklamni natpis i instalirajte prikazivač. Preuzmite Djvu prikazivačPreuzmite Djvu prikazivačidi

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili ukoliko vam je potrebna podrška za ovaj proizvod, posetite sekciju Podrška na našem sajtu. Podrškaidi

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING