/

ST77

SAMSUNG ST77

ST77 Novi Samsung fotoaparat

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

Funkcije

 • Lepota i funkcionalnost u jednom pakovanju

HD video zapisi na dlanu

HD video zapisi na dlanu
Pomoću ovog stilizovanog i moćnog fotoaparata možete da snimate MJPEG video zapise HD kvaliteta u rezoluciji od 720p i pri brzini od 30 kadrova u sekundi – jasnije nego prosečne video zapise snimljene kompaktnim digitalnim fotoaparatom. Od koncertne dvorane do rođendanskih zabava – snimajte video zapise HD kvaliteta gde god da se nalazite.

Jednostavan način za prelazak u profesionalce

Jednostavan način za prelazak u profesionalce
Bez obzira na to da li snimate u svetlom okruženju i ne možete da vidite lice subjekta, pomoću režima za pozadinsko osvetljenje i funkcije Smart Auto 2.0 (fotografije i video zapisi) možete da dobijete jasniju sliku. Ostvarite najbolji mogući rezultat svaki put. Tehnologija za detekciju scene može da identifikuje do 16 različitih uslova snimanja, momentalno analizira ključne elemente kompozicije, a zatim automatski optimizuje podešavanja za svaku pojedinačnu situaciju.

Prikažite obe strane priče

Prikažite obe strane priče
Iako je tačno da jedna slika vredi hiljadu reči, ipak jednom fotografijom ne može uvek sve da se kaže. Funkcija „Slika u slici“ vam omogućava da umetnete jednu sliku u drugu – npr. snimak pobedničkog poteza uokviren publikom koja navija. Možete čak i da prilagodite veličinu i položaj manjeg snimka onako kako vama odgovara – tako možete da predstavite kompletnu sliku na način na koji ste je doživeli.

Kreirajte zadivljujuće fotografije pomoću funkcije Magic Frame (magični okvir)

Kreirajte zadivljujuće fotografije pomoću funkcije Magic Frame (magični okvir)
Pretvorite portret u starinsku fotografiju ili stavite lice prijatelja na bilbord. Funkcija Magic Frame omogućava lako kreiranje pametnih slika kvaliteta postera. Samo izaberite jedan od ugrađenih šablona pozadine, kao što su Wall Art (zidna umetnost), Full Moon (pun mesec), Magazine (magazin) ili Holiday (odmor). Usmerite fotoaparat ka subjektu, poravnajte ga sa šablonom na ekranu i zabeležite zabavne trenutke – možete ih okačiti na sopstveni zid i deliti sa drugima!

Pokrenite lavine smeha

Pokrenite lavine smeha
Savijte, rastegnite i iskrivite likove prijatelja i porodice, te uživajte u smehu – pomoću funkcije Funny Face samo pritisnite petosmerni taster da biste uvećali glave ili noseve i kreirali smešna izobličenja. A kada pomerate fotoaparat, funkcija Face Tracking (praćenje lica) zadržava smešne oblike koje ste zacrtali.

Napravite neobične slike pomoću raznovrsnih zabavnih efekata

Napravite neobične slike pomoću raznovrsnih zabavnih efekata
13 efekata objektiva i boja koje poseduje Smart Filter 2.0 pružaju vam veću kreativnu slobodu. Tokom reprodukcije odaberite efekat „Vignetting“ (vinjetiranje) da biste ostvarili upečatljiv kontrast kompozicije, efekat Fish-eye (riblje oko) da biste video zapisima podarili zanimljiv i izobličen izgled ili efekat „Miniature“ (minijatura) da biste subjekte predstavili u razmeri modela. Filteri boja – kao što su Sketch (skica) i Defog (odmagljivanje) – daju slikama emocije i izuzetno živopisan prikaz ili druge umetničke utiske.
Jasniji snimci u mraku

Jasniji snimci u mraku

Uživate u večernjem izlasku u grad? Objektiv sa otvorom blende od F2,5 hvata svetlost i pruža jasnije snimke u mraku. Nikada nije bilo lakše praviti noćne snimke nego sa ovim sjajnim objektivom sa otvorom blende od F2,5. Uživajte u spontanim trenucima bilo da se dešavaju u sumrak ili uz večeru uz sveće i nikada ne brinite zbog toga što pada mrak i ne razmišljajte o tome da li će slike biti mutne ni da li jarki blic fotoaparata smeta ljudima oko vas.
Snimajte jasnije i šire prizore

Snimajte jasnije i šire prizore

Zahvaljujući izuzetnom senzoru visoke rezolucije od 16,1 MP, tanki i elegantni fotoaparat ST77 vam omogućava da za uspomenu zabeležite izražajne slike sa oštrim detaljima. Zahvaljujući širokougaonom objektivu od 25 mm možete da pravite nezaboravne grupne snimke, pri čemu će sve osobe stati u kadar. Osim toga, čak i ako snimate iz velike daljine, možete da priđete do željene blizine, a da pri tom očuvate optimalan kvalitet slike uz 5x optički zum.
Aparat će ostati savršeno miran čak i ako vama ruke zadrhte

Aparat će ostati savršeno miran čak i ako vama ruke zadrhte

Optička stabilizacija slike (OIS) na modelu ST77 vam omogućava da snimite mirne slike sa jasnim fokusom, čak i kada fotoaparat nije savršeno stabilan. Bez obzira na to da li je osvetljenje slabo, koristite zumiranje ili vam ruke podrhtavaju, fotografije će biti oštre i jasne.
Vidite rezultat koji ćete dobiti

Vidite rezultat koji ćete dobiti

Pomoću funkcije Live Panorama možete da snimite svaki vrh dugačkog planinskog venca ili svaki neboder u veličanstvenom urbanom pejzažu i kreirate sjajne panoramske slike od 180º. A sliku možete da pregledate na LCD ekranu čak i pre nego što je snimite. Držite dugme okidača, pređite fotoaparatom preko scene i pogledajte rezultat i pre nego što ga dobijete.
LCD ekran sa 230 hiljada piksela

LCD ekran sa 230 hiljada piksela

Zahvaljujući tome što poseduje zavidnih 230 hiljada piksela, inteligentni LCD ekran od 2,7" pruža poboljšani kontrast i reprodukciju boja, a ujedno i šire i jasnije slike. Osim toga, inteligentni LCD ekran automatski prepoznaje osvetljenje u okruženju – prilagođava mu osvetljenje LCD ekrana omogućavajući optimalan prikaz slike, pa možete savršeno da vidite i podesite snimak na ekranu.
Intelligent Portrait (inteligentan portret)

Intelligent Portrait (inteligentan portret)

Funkcija Intelligent Portrait vam pomaže da otkrijete sve uglove i da odaberete najbolji. Snimite širokougaonu fotografiju prijatelja i fotoaparat će pri istom kliku snimiti još dva ugla i dve dodatne kompozicije. Zadržite sve tri slike ili izaberite samo najbolju – fotoaparat ST77 vam omogućava da birate.
Tehnologija pametnog prepoznavanja lica + Face Tracking (praćenje lica)

Tehnologija pametnog prepoznavanja lica + Face Tracking (praćenje lica)

Tehnologija pametnog prepoznavanja lica se usredsređuje na omiljene osobe – prepoznaje i prilagođava fokus i ekspoziciju za do 20 lica koje označite (ili koje ste najviše slikali) i ističe ih u grupi. Funkcija Face Tracking (praćenje lica) obezbeđuje optimalna podešavanja za lica u pokretu, pa su omiljene osobe uvek u fokusu.
Sound Alive (zvuk uživo)

Sound Alive (zvuk uživo)

Sound Alive – napredna tehnologija kompanije Samsung za smanjivanje šuma usled zumiranja – otklanja zujanje koje prati funkciju zumiranja prilikom slikanja i snimanja zvuka. Uvećavajte i smanjujte prikaz željenog sadržaja prilikom snimanja HD video zapisa i tokom reprodukcije uživajte u kristalno jasnom zvuku optimalnog kvaliteta.
Savršen sistem za snimanje portreta

Savršen sistem za snimanje portreta

Savršen system za snimanje portreta vam pomaže da sa lakoćom kreirate besprekorne portrete. Funkcija Face Detection (prepoznavanje lica) automatski prilagođava podešavanja i obezbeđuje idealan fokus i ekspoziciju. Beauty Shot (lep snimak) i funkcija uklanjanja efekta crvenih očiju zaduženi su za detalje – retuširanje tena i uklanjanje nesavršenosti na licu, kao i crvenih očiju.
Smart Album (pametni album)

Smart Album (pametni album)

Funkcija Smart Album (pametni album) automatski organizuje fotografije prema vrsti, datumu, boji, sedmici – čak i prema licima – tako da možete lako da pronađete željene fotografije. Želite li brzo da dođete do željene slike? Pretražite lica pomoću funkcije Smart Album ili upotrebite opciju menija za reprodukciju i pregledajte i do 16 slika odjednom.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije EC-ST77ZZBPBE3

Senzor slike

 • Tip senzora

  CCD

 • Efektivni pikseli

  Pribl. 16,1 MP

 • Ukupan broj piksela

  Pribl. 16,4 MP

Objektiv

 • Žižna daljina

  4,5 ~ 22,5 mm (ekvivalentno 25 ~ 125 mm u formatu od 35 mm)

 • F No.

  F2,5 (W) ~ F6,3 (T)

 • Optički zum

  5x

 • Digitalni zum

  Režim za fotografije: 1 - 5x,
  Režim reprodukcije: 1 - 14,4x (u zavisnosti od veličine slike)

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Stabilizacija slike

 • Režim

  OIS (optička stabilizacija slike)

Ekran

 • Tip

  TFT

 • Veličina

  2,7" (6,9 cm)

 • Funkcija

  2,7" (6,9 cm) 230.000 tačaka (QVGA)

Fokusiranje

 • Tip

  TTL auto fokus

 • Opseg

  Normalno: 80 cm ~ beskonačnosti (široko), 150 cm ~ beskonačnosti (telefoto)
  Makro: 5 cm ~ 80 cm (široko), 100 cm ~ 150 cm (telefoto)
  Automatski makro: 5 cm ~ beskonačnosti (široko), 100 cm ~ beskonačnosti (telefoto)

Brzina okidača

 • Brzina okidača

  • Smart Auto: 1/8 ~ 1/2.000 sek.
  • Program: 1 ~ 1/2.000 sek.
  • Noć: 8 ~ 1/2.000 sek.

Ekspozicija

 • Kontrola

  Program AE

 • Merni sistem

  Višestruko, u tački, u centru, prepoznavanje lica AE

 • Kompenzacija

  ± 2 EV (1/3 EV korak)

 • U skladu sa ISO standardom

  Automatski, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

Blic

 • Režim

  Automatski, automatski sa uklanjanjem efekta crvenih očiju, doblicavanje, spora sinhronizacija, blic isključen, popravljanje efekta crvenih očiju

 • Opseg

  • Široko: 0,2 m ~ 3,5 m
  • Telefoto: 1 m ~ 2 m (ISO AUTO)

 • Vreme punjenja

  Približno 4 sek.

Balans bele boje

 • Režim

  Automatski, dan, oblačno, fluorescentno_H, fluorescentno_L, volfram, prilagođeno

Fotografija

 • Režim

  Režim: Smart Auto, Program, Scena, OIS, Slika u slici, Live Panorama

Reprodukovanje slika

 • Reprodukovanje slika

  Jedna slika, Umanjene slike, Napredni prikaz slajdova, Video zapis, Pametni album

Dodavanje datuma

 • Dodavanje datuma

  Isključeno, Datum, Datum i vreme

Video zapis

 • Snimanje

  5x optički zum omogućen (Maksimalno vreme snimanja: 20 min.)
  ▶ Režim: Pametni film, Film
  Pametni video zapis: Landscape, Blue Sky, Natural Green, Sunset
  ▶ Veličina: 1280 x 720 HQ (30 kadrova u sekundi, 15 kadrova u sekundi) – po jednoj datoteci: Maks. 4 GB / 640 x 480 (30 kadrova u sekundi, 15 kadrova u sekundi) / 320 x 240 (30 kadrova u sekundi, 15 kadrova u sekundi)
  Zbog šuma koji nastaje usled optičkog zumiranja, korisnik može da izabere da li želi da snima zvuk. (Izabrano snimanje glasa: Sound Alive On / Sound Alive Off / Mute)

 • Efekat

  ▶ Smart Filter 2.0: Palette Effect 1, Palette Effect 2, Palette Effect 3, Palette Effect 4, Miniature, Vignetting, Fish Eye, Defog, Classic, Retro, Negative

 • Uredi

  Pauziranje tokom snimanja i reprodukcije, snimanje fotografija

Skladištenje

 • Medijumi

  Micro SD kartica (garantovano je do 2 GB) / Micro SDHC (garantovano je do 8 GB)

 • Format datoteke

  DCF, EXIF 2.21, DPOF 1.1, PictBridge 1.0

 • Veličina slike

  16 M: 4608 x 3456, 14 MP: 4608 x 3072, 12 MW: 4608 x 2592, 10 M: 3648 x 2736, 5 M: 2592 x 1944, 3 M: 1984 x 1488, 2 MW: 1920 x 1080, 1 M: 1024 x 768

Interfejs

 • Digitalni izlazni priključak

  USB 2.0

 • Audio

  • Mikrofon: Mono
  • Ugrađeni zvučnik: Mono

 • Video izlaz

  AV: NTSC, PAL (korisnik može da izabere)

 • Ulaz za jednosmernu struju

  5 V

Napajanje

 • Izvor napajanja
  Tip

  • Punjiva baterija: BP70A (740 mAh, min.700 mAh)
  • Punjač: AC Adapter, Micro USB kabl
  • Tip konektora: Micro USB

Fizička specifikacija

 • Dimenzije
  Dimenzije (ŠxVxD)

  90,05 x 52,6 x 16,9 (19,5) mm

 • Težina

  100 g (bez baterije i media memorijske kartice)

 • Radna temperatura

  0 - 40°C

 • Vlažnost pri radu

  5 - 85%

Softver i operativni sistem računara

 • Komplet softvera za računar

  S/W CD

 • Kompatibilni operativni sistem

  Windows XP SP2 / Vista / Windows 7

Opšti sistemski zahtevi

 • Za Macintosh računare

  Power Mac G3 or above Mac OS 10.4 or above 110MB or more hard-disk capacity minimum 256MB RAM CD-ROM Driver USB Port

 • Za operativni sistem Windows

  Intel® Pentium®4 3.2 GHz or above / AMD Athlon™ FX 2.6 GHz or above Windows XP_SP2 / Vista / 7 32bit 250MB or more hard-disk capacity (over 1GB recommended) 512MB RAM (over 1GB recommended) nVIDIA Geforce 7600GT or above / ATI X1600 series or above 1024×768 pixels, 16-bit color display compatible monitor (1280×1024 pixels, 32-bit color display recommended) USB 2.0 CD-ROM Driver DirectX 9.0c or above

Podrška

Korisničko uputstvo

4.95 MB, pdf, SRPSKI

2012.03.22

Ostali priručnici (2)

Firmver (1)

 • Ažuriraj datoteku

  All OS, 28.59 MB, zip, Мулти Лангуаге

  Verzija : 1202061

  2012.02.27 

  Zatvori iskačući prozor sa kratkim opisom
  1. Title
  [ST77/ST76] The latest F/W (ver.1202061)
  2. Applicable Model
  ST77, ST76
  3. Carrier or Corporate Customer
  Open Market
  4. Description
  - This is the latest F/W for ST77, ST76 camera.
  - AE, AF, Dispaly performance has been improved.
  - You should use intelli-studio for upgrading firmware.

Neke datoteke možda nisu dostupne preko telefona i tablet uređaja. Pristupite ovoj stranici sa stonog računara kako biste mogli da preuzmete sve datoteke.Da biste mogli da čitate PDF datoteke, na računaru mora da bude instaliran Adobe Acrobat Reader. Možete da ga preuzmete na veb-sajtu kompanije Adobe.Preuzmite Adobe Acrobat ReaderidiDa biste mogli da čitate DjVu datoteke, na računaru mora da bude instaliran DjVu prikazivač. Kliknite na ovaj reklamni natpis i instalirajte prikazivač. Preuzmite Djvu prikazivačPreuzmite Djvu prikazivačidi

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili ukoliko vam je potrebna podrška za ovaj proizvod, posetite sekciju Podrška na našem sajtu. Podrškaidi

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING