/

HMX-QF30BP

HMX-QF30BP

HMX-QF30BP Promenite način na koji snimate i delite dešavanja oko sebe uz Smart Kamera. Funkcija Live Broadcasting (Emitovanje uživo) omogućava vašim prijateljima i članovima porodice da u realnom vremenu vide ono što snimate, a Home Monitoring (Kućni nadzor) da nadgledate svoj dom kada ste odsutni. Iskoristite i druge Wi-Fi mogućnosti, kao što su AllShare Play, MobileLink i deljenje na društvenim mrežama. One vam omogućavaju da šaljete video zapise na HDTV da biste priredili spontano veče uz filmove, na mobilni telefon radi trenutnog pravljenja rezervne kopije i na brojne društvene mreže. Tu su i funkcije Smart Auto i Face Detection koje olakšavaju kreiranje izuzetnih slika vrednih slanja. Osim toga, bilo da ste desnoruki ili levoruki, Switch Grip II omogućava jednostavno snimanje i deljenje, odnosno istovremeno obavljanje obe radnje.

* Specifikacije mogu da budu promenjene bez prethodne najave.

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

Funkcije

 • Sa lakoćom delite događaje koji vas okružuju u trenutku dok ih proživljavate

Zabeležite stvari koje pre niste mogli pomoću optičkog zuma od 20x

Optički zum od 20x (digitalni zum od 40x) Laganu i kompaktnu Samsung Smart Kamera možete da nosite svuda sa sobom. Ima i Schneider Kreuznach objektiv sa optičkim zumom od 20x (digitalni zum od 40x) koji vas postavlja u središte radnje, čak i kada se nalazite daleko. Zabeležite gol koji donosi pobedu sa krajnjeg dela fudbalskog terena ili nastup rok benda – čak iz zadnjeg reda. Detalji su jasni i oštri kao da ih snimate u krupnom planu.

OIS Duo + eliminiše trešenje ruku

OIS Duo + eliminiše trešenje ruku
OIS DUO + Pomoću OIS (optičkog stabilizatora slike) Duo +, možete da zabeležite jasne i mirne video zapise, čak i ako vam se tresu ruke. Samsung Smart Kamera kombinuje ugrađeni OIS i tehnologiju stabilizacije digitalnih slika kako bi se sprečilo da udarci, drmanja i drhtanje izazovu zamućenost slike. Takođe, OIS Duo + pruža kompenzaciju za kretanje tela do kojeg može doći usled vašeg pomeranja ili za kretanje digitalnog zuma.

Unesite u svoje kućne filmove snažne emocije

Smart BGM II (pomoću opcije „Moja muzika”) Unesite profesionalni stil u svoje filmove pomoću funkcije Smart BGM II (pomoću opcije „Moja muzika”). Izaberite jedan od unapred učitanih klasičnih komada da biste postigli uspeh sa svojim video zapisima. Možete i da uvezete pesme iz muzičke biblioteke računara koristeći program Samsung Intelli-Studio. Ako postoji scena sa razgovorom, rezultat ga neće nadglasati. Smart BGM II automatski stišava muziku, tako da uvek čujete osobu koja govori.

Napravite vanvremensku umetnost

Umetnost snimanja proticanja vremena Zabeležite događaj koji traje nekoliko sati – poput procesa razvoja i oslobađanja leptira iz svoje čaure – i prezentujte ga u deliću vremena. Funkcija „Umetnost snimanja proticanja vremena” beleži okvire fotografija u trenutnim intervalima, a zatim kreira HD datoteku u kojoj su fotografije raspoređene jedna za drugom. Različiti režimi u koje spadaju „Noćni snimak”, „Zumiranje”, „Pomeranje” i „Reprodukovanje unazad” pružaju dodatne kreativne opcije.
Snimajte i emitujte filmove istovremeno

Snimajte i emitujte filmove istovremeno

Live Broadcasting Ne možete da dočekate da podelite važan trenutak sa drugima? Više to ne morate. Funkcija Live Broadcasting vam omogućava da emitujete ono što snimate – dok snimate – koristeći USTREAM. Porodica i prijatelji mogu u realnom vremenu da vide isto što i vi na svojim laptop računarima, tablet uređajima ili Smart telefonima i ne moraju da čekaju da uploadujete video. Bilo da pešačite, šetate se ili ste na koncertu, delite zabavne trenutke sa drugima u trenutku dok ih beležite.

*Video zapisi koji se emituju uživo neće se čuvati na kameri. Svi video zapisi koji se emituju uživo biće dostupni na Ustream serveru najviše 2 sata.
Budite u toku sa dešavanjima kod kuće

Budite u toku sa dešavanjima kod kuće

Home Monitoring Smart Kamera je koristna čak i kada ga je ne nosite sa sobom. Naime, možete da je koristite kao sistem kućnog nadzora koji bežičnim putem prikazuje sadržaj na vašem Smart telefonu. Nadgledajte voljenu bebu dok ste na poslu i svoj dom dok ste u kupovini ili jednostavno pratite šta vaš pas radi kada ga ostavite samog. Budite rasterećeni znajući da možete da vidite šta se dešava kod kuće kad zatreba.
Slanje, deljenje i prikazivanje bežičnim putem

Slanje, deljenje i prikazivanje bežičnim putem

Wi-Fi povezivanje (Auto Backup, MobileLink, AllShare Play, Deljenje na društvenim mrežama) Smart Kamera pruža mnoštvo bežičnih mogućnosti. Funkcija Auto Backup vam omogućava da bežičnim putem prebacujete fotografije i filmove na računar, a MobileLink da pošaljete sliku – ili album sa slikama – direktno na Android Smart telefon, bez ikakvih kablova. Video zapise možete da prikazujete na HDTV uređaju i pomoću aplikacije AllShare Play i Wi-Fi veze. Imajući u vidu da ne mogu svi da budu u vašem dnevnom boravku, deljenje na društvenim mrežama i e-pošta vam omogućavaju da delite važne slike i video zapise sa porodicom, prijateljima i omiljenim društvenim mrežama.
0º, 90º, 180º – Uživajte u većem stepenu fleksibilnosti

0º, 90º, 180º – Uživajte u većem stepenu fleksibilnosti

Switch Grip II (vertikalno snimanje) Ono oko čega se mogu složiti i levoruke i desnoruke osobe jeste to da je svedena i kompaktna Samsung Smart Kamera koja ima funkciju „Switch Grip II” namenjena i jednima i drugima. Bez obzira kojom rukom se drži, LCD ekran kamere će se prilagoditi kako bi omogućio prikazivanje slike desnom stranom okrenutom nagore. Udobnije vam je snimanje dok držite kameru vertikalno? Imamo lepe vesti za vas: možete da rotirate LCD ekran za 90º, a slika će ostati okrenuta desnom stranom nagore. Snimanje video zapisa iz teških pozicija nikada nije bilo lakše.

LCD ekran osetljiv na dodir veličine 2,7" (67,5 mm)

Promenite pogled na svet uz WQVGA LCD ekran osetljiv na dodir veličine 2,7" (67,5 mm). Veliki ekran omogućava prikazivanje jasnih i oštrih slika koje su zasićene prirodnim bojama i dubokim, dinamičnim detaljima. Veličina ekrana osetljivog na dodir olakšava njegovo korišćenje u cilju pronalaženja funkcija ili sadržaja.
BSI CMOS senzor

BSI CMOS senzor

Ne dozvolilte da vam slabo osvetljenje uništi odličnu priliku za snimanje fotografije. CMOS senzor zahteva manje svetla od standardnog CCD senzora za slike ispravne ekspozicije. Napravite jasan snimak živopisnog noćnog života na gradskom trgu ili spokoja voćnjaka u sumrak – bez vertikalnih mrlja.

AllShare Play

Uz AllShare Play možete da uspostavite vezu sa svim uređajima koji podržavaju ovu uslugu. Fotografije sa fotoaparata možete bežičnim putem da prikazujete na obližnjim uređajima kako biste ih istovremeno delili sa prijateljima i članovima porodice ili da ih jednostavno odmah otpremite u web skladište radi lakog upravljanja. Uživajte u slobodi deljenja preko usluge AllShare Play!
MobileLink

MobileLink

Sada sliku ili album možete da izaberete i pošaljete direktno na Android Smart telefon, iPhone ili tablet pomoću aplikacije Samsung Mobile Link. Ne morate čak ni da šaljete sliku kao tekstualnu ili e-poruku. Pomoću aplikacije MobileLink možete da upravljate albumom na telefonu i promene će se čuvati i na fotoaparatu.

Funkcija Auto Backup (automatsko pravljenje kopije)

Bežičnim putem prebacite fotografije i filmove na PC računar ili Mac. Jednostavno odaberite AutoBackup i sve je spremno. Sve fotografije i video zapisi se bežičnim putem prebacuju na računar i bezbedno skladište na njemu. Fotografije sa fotoaparata možete slobodno da brišete znajući da se na računaru čuvaju duplikati.
Deljenje na društvenim mrežama

Deljenje na društvenim mrežama

Važne slike i video zapise možete odmah da objavite na omiljenim društvenim mrežama. Jednostavno ih izaberite i otpremite kad god uspostavite Wi-Fi vezu, a zatim dodajte oznake i komentare. Delite sadržaj sa pratiocima na Bloggu ili ga postavite na Facebook, Picasa-u ili YouTube – i na još mnogo drugih društvenih mreža.
HDMI

HDMI

Za povezivanje fotoaparata / kamere direktno sa TV-om, računarom ili DVD plejerom dovoljan vam je samo jedan HDMI kabal. Pravljenje video snimaka profesionalnog kvaliteta sa fotoaparatom / kamerom je podjednako lako kao i njihovo deljenje.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije HMX-QF30BP/EDC

Tip signala

 • Tip signala

  PAL

Medijum za skladištenje

 • Medijum za skladištenje

  SD

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Senzor slike

 • Tip senzora

  BSI CMOS

 • Veličina senzora

  1/4"

 • Broj piksela

  5,1 MP (efektivni pikseli: 1,75 MP)

Objektiv

 • F No.

  1,8 ~ 3,9

 • Optički zum

  20x

 • Digitalni zum

  40x

 • Tip

  Samsung objektiv

 • Žižna daljina

  2,6 - 52 mm (35 mm konverzija 38,4 - 768 mm)

 • Prečnik filtera

  13,6 mm

Ekran

 • Glavni ekran
  Tip uređaja

  LCD ekran osetljiv na dodir

  Veličina

  2,7"

  Broj piksela

  230.000 P

 • Tražilo
  Tip uređaja

  Ne

  Veličina

  Ne

  Broj piksela

  Ne

Blic

 • Blic

  Ne

Kutija

 • Kutija

  Ne

Funkcija snimanja video zapisa

 • Specifikacije video zapisa
  Format snimanja

  H.264

  Kvalitet snimanja

  Super fin

  Rezolucija snimanja

  NTSC: Full HD (1920 x 1080 60i) / HD (1280 x 720 60p) / rezolucija za otpremanje na veb (1280 x 720 / 60p + 432 x 240 / 30p)

 • Brzina okidača
  Automatski

  Da

 • Stabilizator slike

  Optička stabilizacija slike (OIS DUO+)

 • Fokus
  Automatski fokus

  Da

  Ručni fokus

  Da

 • Fotografisanje

  Da

 • Kompenzacija pozadinskog osvetljenja

  Da

 • Osetljivost pri slabom osvetljenju

  Auto – 5 Lux (1/30 sek.), C.NITE – 3 Lux (1/15 sek.)

 • Balans bele boje
  Automatski

  Da

  Ručno

  Automatsko / dan / oblačno / fluorescentno / sijalica / prilagođeno

Funkcija audio snimanja

 • Format zvučnih datoteka

  AAC

 • Broj kanala

  2 kanala

 • Zvučnik

  Da

 • Podešavanje jačine zvuka

  Da

 • Ugrađeni mikrofon

  Da

 • Zvučni efekti
  Eho

  Ne

  Muzika

  Ne

  Glas

  Ne

  Širina

  Ne

 • Audio dubliranje

  Ne

 • External Microphone

  Ne

 • PC KODEK
  PC dekoder

  Ne

  PC koder

  Ne

 • Ostalo
  Globalni AV izlaz

  Da

Rad

 • Video zapis/fotografija

  Da / Da

 • Zaustavi

  Da

 • FF/FPS

  Da

 • REW/RPS

  Da / Da

 • Usporen prikaz

  Da

 • Pomeranje okvira

  Da

 • Projekcija slajdova

  Da

 • Zaštita
  Sve / Izaberi

  Da / Da

 • Izbriši
  Sve / Izaberi

  Da

Funkcija fotografisanja

 • Fotografija
  Format

  JPEG

  Rezolucija

  5,3 MP (3072 x 1728) / 4:3, 2 MP (1920 x 1080) / 4:3

  Kvalitet

  Super fin

  Upisivi medijum

  SD

Interfejs

 • Računar
  USB

  2

 • Video
  Kompozitni

  Da

  HDMI

  Da

 • Memorijska kartica
  Otvor za karticu

  SD / SDHC / SDXC

Aplikacija za USB

 • Sistem direktne štampe
  DPOF

  Da

 • USB Charging

  Da

Ostalo

 • Indikator
  LED napajanja

  Da

  Lampa brojača

  Ne

  Indikator punjenja

  Ne

  LED dioda funkcijskog tastera

  Ne

  Lampa auto fokusa

  Ne

  Lampa za pristup disku

  Ne

 • Zavrtanj tronošca

  Da

 • Poklopac objektiva

  Klasni poklopac

 • Punjenje tokom korišćenja

  Da

 • Varijacija boje

  Crna

Softver i operativni sistem računara

 • Kompatibilni operativni sistem

  Windows 7 / Vista / XP SP2

 • Komplet softvera za računar

  Intelli-studio, automatsko kopiranje na računar

Dodaci

 • Napajanje
  Adapter/punjač naizmenične struje

  Da

  Kabl naizmenične struje

  USB kabl

  Pakovanje baterija

  Da

 • Kaiš
  Drška za ruku

  Da

 • Kabl
  Tip

  A / V kabl

 • Ostalo
  Knjiga uputstava

  CD

  Džepni priručnik

  Da

Napajanje

 • Tip napajanja

  Ne

 • Potrošnja energije
  LCD ekran isključen, VF uključen

  2,5 W

  LCD ekran uključen, VF isključen

  Ne

  Stanje mirovanja

  Ne

 • Baterija
  Materijal ćelije

  Litijum-jon

  Broj modela

  BP125A

  Vreme rada (za ovaj model)

  104 min

Fizička specifikacija

 • Dimenzije (ŠxVxD)

  42,8 x 52,45 x 119 mm

 • Težina

  178,4 g

Bežično

 • Bežično

  Ne

Podrška

Korisničko uputstvo

9.96 MB, pdf, SRPSKI

2013.02.26

Ostali priručnici (2)

Firmver (1)

 • Ažuriraj datoteku

  All OS, 127.91 MB, zip, Мулти Лангуаге

  Verzija : 14070801

  2014.07.14 

  Zatvori iskačući prozor sa kratkim opisom
  1. Title
  HMX-QF30 Firmware 2014-7-8
  2. Applicable Model
  HMX-QF30 / HMX-QF33 / HMX-QF300 / HMX-QF310 / HMX-QF320
  3. Carrier or Corporate Customer
  open market
  4. Description

  [How to update FW]
  1) Extract the attached file.
  2) Paste the firmware file(qf30_firmware.bin) into the formatted memory card.
  3) Before inserting the memory card into camcorder, connect the AC adaptor to the camcorder.
  4) Insert the memory card with the firmware file on it into the camcorder.
  5) Power on the camcorder by simply opening the LCD display.
  When you turn on the camcorder, it must appear the box saying ''Update firmware now?''. Select the ''Yes'' to update the firmware.
  6) The updating firmware progress bar will appear. It takes about few minutes to complete.
  Do not detach the AC adapter during the update.
  7) Once the update is done, the camcorder will automatically turn itself off.

Neke datoteke možda nisu dostupne preko telefona i tablet uređaja. Pristupite ovoj stranici sa stonog računara kako biste mogli da preuzmete sve datoteke.Da biste mogli da čitate PDF datoteke, na računaru mora da bude instaliran Adobe Acrobat Reader. Možete da ga preuzmete na veb-sajtu kompanije Adobe.Preuzmite Adobe Acrobat ReaderidiDa biste mogli da čitate DjVu datoteke, na računaru mora da bude instaliran DjVu prikazivač. Kliknite na ovaj reklamni natpis i instalirajte prikazivač. Preuzmite Djvu prikazivačPreuzmite Djvu prikazivačidi

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili ukoliko vam je potrebna podrška za ovaj proizvod, posetite sekciju Podrška na našem sajtu. Podrškaidi

Slični proizvodi
 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING