/

WB800F

SAMSUNG WB800F

WB800F Momentalno deljenje slika bez muke – to je osnovna zamisao kada je reč o Samsung WB800F Smart FOTOAPARATU inspirisanom klasičnim izgledom. Brzo pošaljite izvanredne slike porodici, prijateljima ili na svoj Smart telefon pritiskom na namensko dugme Direct Link ili preko hibridnog korisničkog interfejsa osetljivog na dodir. Zahvaljujući zumu od 21x, širokougaonom objektivu od 23 mm i tehnologiji Best Face (Najbolje lice) možete da kreirate predivne slike i Full HD video zapise čiju lepotu ćete morati da podelite sa drugima.

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

Funkcije

 • Zabeležite sve detalje dragocenih trenutaka – i delite ih u tren oka

Jedan dodir omogućava vezu neograničenih mogućnosti

Jedan dodir omogućava vezu neograničenih mogućnosti
Wi-Fi povezivanje uz DIRECT LINK Iskusite prednosti bežične veze Smart FOTOAPARATA i istinski inteligentne funkcije. Namenski specijalni taster za DIRECT LINK omogućava brzo povezivanje sa Wi-Fi mrežama, a uz AutoShare (automatsko deljenje), deljenje na društvenim mrežama, Cloud sistem, e-poštu, AllShare Play i automatsko pravljenje rezervne kopije na računaru možete da delite uspomene sa prijateljima i porodicom širom sveta. Funkcije kao što su Software Upgrade Notifier, aplikacija Samsung Smart FOTOAPARAT, MobileLink i Remote Viewfinder (daljinsko tražilo) olakšavaju povezivanje sa Smart telefonom i tablet uređajem.

Ovekovečite nezaboravne prizore u uslovima slabog osvetljenja

Ovekovečite nezaboravne prizore u uslovima slabog osvetljenja
16 M BSI CMOS sensor i Low Light Shot (Snimanje pri slabom osvetljenju) Žurka na plaži u sumrak, noćni klub sa prigušenim osvetljenjem – sjajne prilike za fotografisanje često nemaju najbolje osvetljenje. Snimite slike ispravne ekspozicije u uslovima slabog osvetljenja pomoću BSI (Back Side Illuminated – pozadinski osvetljenog) CMOS senzora od 16 megapiksela, koji zahteva manje svetla od standardnih senzora. U Low Light Shot režimu automatski se bira najbolja postavka i četiri uzastopna snimka se spajaju u jednu jasnu fotografiju.

Smart FOTOAPARAT elegantnog dizajna

Smart FOTOAPARAT elegantnog dizajna
Stilizovan i klasičan dizajn Prelepi, elegantni Smart FOTOAPARAT je inspirisan klasičnim profesionalnim fotoaparatima i donosi njihov duh u digitalno doba. Dizajn sa tankim kućištem ističe njegove moderne karakteristike, uz dašak vanvremenske elegancije. Čak i neupadljivo dugme DIRECT LINK podržava prefinjen izgled. Impresivan širokougaoni objektiv navlači osmeh na lica vaših subjekata, dok iskačući blic deluje iznenađujuće i budi oduševljenje.

U tren oka se vratite na savršen trenutak za sliku

U tren oka se vratite na savršen trenutak za sliku
Best Face (Najbolje lice) Propustili ste pravi trenutak? Sa funkcijom Best Face to se više neće ponoviti. Koristite ovu funkciju za putovanje kroz vreme nakon što ste snimili fotografiju kako biste lica zamenili savršenim trenutkom. Koristite je da biste otvorili oči, zamenili osmeh ili pronašli savršen izraz. Uz kombinaciju pravljenja munjevito brzih snimaka i prepoznavanja lica, možete samo dodirnuti lice koje gleda na drugu stranu, i dodirnuti ga ponovo da biste ga zamenili izrazom snimljenim nekoliko trenutaka pre no što ste napravili snimak. To je uistinu čarobno.
Potpuna i intuitivnija kontrola

Potpuna i intuitivnija kontrola

Hibridni ekran osetljiv na dodir Predstavljamo korisnički interfejs sa dve prednosti. Hibridni korisnički interfejs osetljiv na dodir nudi dve opcije: pomoću 5-smernog dugmeta možete brzo da pomerate kursor nagore, nadole, nalevo i nadesno kako biste se intuitivno kretali kroz meni i birali stavke na hVGA ekranu od 3” (75 mm). Osim toga, kada želite da unesete tekst – npr. e-adresu prilikom deljenja fotografija – jednostavno unesite određene znakove na ekran osetljiv na dodir, kao što biste to uradili na Smart telefonu. Kontrole za navigaciju i deljenje slika ne mogu biti jednostavniji. Smart Panel koji je jednostavan za upotrebu ima sve najvažnije kontrole nadohvat ruke.

Najlakši način da snimate kao profesionalac

Najlakši način da snimate kao profesionalac
Smart Mode (Pametan režim) Prestanite da zavidite profesionalcima i njihovim velikim fotoaparatima i počnite da snimate sjajne fotografije. Jednim dodirom na Smart režim dobijate niz raznovrsnih posebnih režima. Snimite savršene tragove svetla u noći na raskrsnici punoj crvenih tragova od stop svetla ili u tren oka zabeležite prizor brze vožnje koristeći funkciju Sports Capture. U režimu Let Rich Tone možete da kreirate izuzetno nadrealne fotografije upečatljivih boja koje izražavaju vašu umetničku stranu. Samo odaberite onaj koji želite i napravite savršen snimak.
Napravite savršene širokougaone snimke događaja na velikoj udaljenosti

Napravite savršene širokougaone snimke događaja na velikoj udaljenosti

23 mm, zum od 21x Snimajte sve što poželite, bez ikakvih ograničenja. Pomoću širokougaonog objektiva od 23 mm možete da snimite neobičan red Tjudor kuća ili žustar vodopad širok jednu milju – on može da zabeleži bilo koju široku panoramu, čak i šire nego što je moguće sagledati prostim okom. Tu je i optički zum od 21x koji vam omogućava da brzo i iz daljine napravite slike u krupnom planu, te možete da zabeležite oštre slike živopisnih figura u pokretu na vrhu kule sa satom ili šarenih detalja egzotičnih ptica u parku divljih životinja.
Snimanje Full HD filmova

Snimanje Full HD filmova

Snimajte Full HD video zapise rezolucije 1920 x 1080 sa neprekidnim autofokusom i pri tom zabeležite živopisne boje i izuzetno oštre detalje. H.264 format omogućava snimanje dužih video zapisa od fotoaparata sa MPEG formatom. Povežite kameru sa HDTV-om i gledajte sjajne HD snimke u udobnosti dnevnog boravka.
Režim za potpunu ručnu kontrolu

Režim za potpunu ručnu kontrolu

Potpuna ručna kontrola (A / S / M) omogućava nesputanu kreativnost. Podešavanja Aperture Priority i Shutter Priority vam omogućavaju da eksperimentišete sa dubinom polja i brzinom okidača – na primer kada snimate objekte koji se brzo kreću pri slabom osvetljenju. Pomoću Samsung fotoaparata možete da snimite fotografije upravo onako kako ste to zamislili.
Motion Photo

Motion Photo

Funkcija Motion Photo zamrzava okruženje oko objekta koji se kreće, omogućavajući vam da kreirate zabavnu scenu. Snimite prijatelja dok pleše, a zatim podesite snimak tako da izgleda kao da svi oko njega stoje poput statua. Jednostavno napravite snimak, a zatim protrljajte oblast na ekranu na kojoj želite da zadržite kretanja. Fotografija oko te oblasti će se zamrznuti – i to je sve.
HDMI

HDMI

Za povezivanje fotoaparata / kamere direktno sa TV-om, računarom ili DVD plejerom dovoljan vam je samo jedan HDMI kabal. Pravljenje video snimaka profesionalnog kvaliteta sa fotoaparatom / kamerom je podjednako lako kao i njihovo deljenje.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije EC-WB800FBPWE3

Senzor slike

 • Tip senzora

  1/2,3″ (približno 7,76 mm) BSI CMOS

 • Efektivni pikseli

  Približno 16,3 megapiksela

 • Ukupan broj piksela

  Približno 17 megapiksela

Objektiv

 • Žižna daljina

  Samsung OBJEKTIV zum objektiv od 21x f = 4,1 ~ 86,1 mm (ekvivalentno filmu od 35 mm: 23 ~ 483 mm)

 • F No.

  2,8 (W) ~ 5,9 (T)

 • Optički zum

  Optički zum od 21x

 • Digitalni zum

  Režim za fotografije: 1x ~ 5x Režim reprodukcije: 1x ~ 9,4x (u zavisnosti od veličine slike) * Inteligentni zum: 2x

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Stabilizacija slike

 • Režim

  Optička stabilizacija slike

Ekran

 • Tip

  TFT LCD ( C-tip ekrana osetljivog na dodir)

 • Veličina

  75 mm (3"), 460 hiljada tačaka

Fokusiranje

 • Tip

  TTL Auto Focus (Center AF, Multi AF, Tracking AF, Face Detection AF, Touch AF), Manual Focus

 • Opseg

  Normalno: 80 cm ~ beskonačnosti (široko), 350 cm ~ beskonačnosti (telefoto) Makro: 10 cm ~ 80 cm (široko), 150 cm ~ 350 cm (telefoto) Automatski makro: 10 cm ~ beskonačnosti (široko), 150 cm ~ beskonačnosti (telefoto) Ručno: 10 cm ~ beskonačnosti (široko), 150 cm ~ beskonačnosti (telefoto)

Brzina okidača

 • Brzina okidača

  Smart Auto: 1/8 ~ 1/2000 sek., Program: 1 ~ 1/2000 sek., Ručno: 16 ~ 1/2000 sek.

Ekspozicija

 • Kontrola

  Program AE, Aperture Priority AE, Shutter Priority AE, Manual Exposure

 • Merni sistem

  Multi, Spot, Center-weighted, Face Detection AE

 • Kompenzacija

  ±2 EV (1/3 EV koraka)

 • U skladu sa ISO standardom

  Auto, 100, 200, 400, 800, 1.600, 3.200

Blic

 • Režim

  Auto, Auto & Red-eye reduction, Fill-in flash, Slow sync, Flash Off, Red-eye fix

 • Opseg

  Široko: 0,3 m ~ 4,00 m (ISO Auto), Telefoto: 0,5 m ~ 1,9 m (ISO AUTO)

 • Vreme punjenja

  Približno 4 s

Balans bele boje

 • Režim

  Auto WB, Daylight, Cloudy, Fluorescent_H, Fluorescent_L, Tungsten, Custom, K

Fotografija

 • Režim

  * Režim (točkić): 1) Auto 2) Program 3) A / S / M 4) Smart 5) Magic Plus 6) Best Face 7) Settings 8) Wi-Fi * Automatski: Portrait, Night Portrait, Night, Backlight Portrait, Backlight, Landscape, White, Macro, Macro Text, Tripod, Action, Macro Color, Natural Green, Blue Sky, Sunset, Fireworks, lowlight, spotlight, spotlight macro, spotlight portrait * Smart: , Beauty Face, Landscape, Action Freeze, Panorama, Waterfall, Silhouette, Sunset, Fireworks, Light Trace, Low Light Shot, Rich tone, Contiuous Shot, Macro * Magic Plus: My Magic Frame, Split Shot, Motion Photo, Photo Filter, Movie Filter, Photo Editor * Wi-Fi: MobileLink, Remote Viewfinder, SNS & Cloud, E-mail, Auto Backup, AllShare Play, S / W Upgrade Notifier, AutoShare * Uređaj: Single, Continuous (8 kadrova u sekundi, 3 kadra u sekundi), BKT (AE) * Samookidač: isključen, 2 sek., 10 sek.

Reprodukovanje slika

 • Reprodukovanje slika

  Single image, Thumbnails, Advanced Slide Show, Movie Clip, Smart Album

Dodavanje datuma

 • Dodavanje datuma

  Date&Time, Date, Off (po izboru korisnika)

Video zapis

 • Snimanje

  * Smart Movie: Landscape, Blue Sky, Natural Green, Sunset * Veličina video zapisa: 1920x1080 (30 kadrova u sekundi), 1280x720 (30 kadrova u sekundi), 640x480 (30 kadrova u sekundi), 320x240 (30 kadrova u sekundi), 240 veb * optički zum od 21x (Maksimalno vreme snimanja: 20 min) * Zvuk: Sound Alive On/Sound Alive Off/Mute * Dvostruko snimanje (film od 1080p pri brzini od 30 kadrova u sekundi i slika od 2 megapiksela)

 • Efekat

  * Pametni filter: Miniature, Vignetting, Sketch, Fish-eye, Classic, Retro, Palette Effect 1, Palette Effect 2, Palette Effect 3, Palette Effect 4

 • Uredi

  Pauziranje tokom snimanja i reprodukcije, snimanje fotografija, skraćivanje vremena

Skladištenje

 • Medijumi

  Unutrašnja memorija: Približno 9,5 MB spoljne memorije: SDSC (garantovano do 2 GB), SDHC (garantovano do 32 GB), SDXC (garantovano do 64 GB)

 • Format datoteke

  * Fotografije: JPEG (DCF), EXIF 2.21 * Video klip: MP4 (Video: MPEG4, AVC / H.264, Audio: AAC)

 • Veličina slike

  16 M: 4608 x 3456, 14 M: 4608 x 3072 10 M: 3648 x 2736, 12 M: 4608 x 2592, 5 M: 2592 x 1944, 3 M: 1984 x 1488, 2 MW: 1920 x 1080, 1 M: 1024 x 768, 8 M: 2832 x 2832

Interfejs

 • Digitalni izlazni priključak

  USB 2.0

 • Audio

  Mikrofon: Mono ugrađeni zvučnik: Mono

 • Video izlaz

  AV: NTSC, PAL (po izboru korisnika)

 • Ulaz za jednosmernu struju

  5 V

Napajanje

 • Izvor napajanja
  Tip

  Punjiva baterija: Tip konektora SLB-10A: mikro USB (5-pinski)

Fizička specifikacija

 • Dimenzije
  Dimenzije (ŠxVxD)

  110,6 x 65 x 21,5 mm

 • Težina

  218 g (bez baterije i memorijske kartice)

 • Radna temperatura

  0 ~ 40°C

 • Vlažnost pri radu

  5 ~ 85%

Softver i operativni sistem računara

 • Komplet softvera za računar

  i-Launcher

 • Kompatibilni operativni sistem

  Windows XP SP2 / Vista / 7 / 8

Opšti sistemski zahtevi

 • Za Macintosh računare

  Power Mac G3 ili noviji, Mac OS 10,5 ili noviji, najmanje 256 MB RAM memorije, 110 MB dostupnog prostora na čvrstom disku, USB priključak, CD-ROM uređaj

 • Za operativni sistem Windows

  Računar sa procesorom jačim od Intel Core 2 Duo 1,66 GHz / AMD Athlon X2 Dual-Core 2,2 GHz ili jači, najmanje 512 MB RAM (preporučuje se preko 1 GB), Windows XP SP2 / Vista / 7 / 8 250 MB slobodnog prostora na čvrstom disku (preporučuje se preko 1 GB), USB 2.0 port, CD-ROM uređaj, nVIDIA Geforce 7600GT ili noviji / Ati X1600 serija ili novija, 1024 x 768 piksela, monitor kompatibilan sa 16-bitnim prikazom boja (preporučuje se monitor rezolucije 1280 x 1024, sa 32-bitnim prikazom boja), Microsoft DirectX 9.0c ili noviji

Bežično

 • Bežično

  * Wi-Fi veza – MobileLink, Remote Viewfinder, SNS & Cloud, E-mail, Auto Backup, AllShare Play – S / W Upgrade Notifier, AutoShare * AllShare Play: Obližnji uređaj, veb skladištenje * SNS & Cloud – Globalno: Facebook, YouTube, Picasa, SkyDrive – Kina: Weibo, RenRen, Poco, SkyDrive – Hongkong: Facebook, YouTube, Picasa, Weibo, RenRen, Poco, SkyDrive – Koreja: Facebook, YouTube, Picasa, SkyDrive * S / W Upgrade Notifier: Podržano u Wi-Fi režimu i samo za obaveštenja * facebook, weibo, e-pošta: Komentari su podržani

Podrška

Korisničko uputstvo

9.83 MB, pdf, SRPSKI

2014.12.01

Ostali priručnici (2)

Firmver (1)

Neke datoteke možda nisu dostupne preko telefona i tablet uređaja. Pristupite ovoj stranici sa stonog računara kako biste mogli da preuzmete sve datoteke.Da biste mogli da čitate PDF datoteke, na računaru mora da bude instaliran Adobe Acrobat Reader. Možete da ga preuzmete na veb-sajtu kompanije Adobe.Preuzmite Adobe Acrobat ReaderidiDa biste mogli da čitate DjVu datoteke, na računaru mora da bude instaliran DjVu prikazivač. Kliknite na ovaj reklamni natpis i instalirajte prikazivač. Preuzmite Djvu prikazivačPreuzmite Djvu prikazivačidi

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili ukoliko vam je potrebna podrška za ovaj proizvod, posetite sekciju Podrška na našem sajtu. Podrškaidi

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING