Poštujemo vašu privatnost, a ova politika privatnosti objašnjava našu praksu, uključujući način na koji prikupljamo lične podatke, tip ličnih podataka koje prikupljamo i način na koji ih koristimo. Unošenjem svojih ličnih podataka putem Web lokacije, potvrđujete da dajete svoj pristanak da koristimo vaše lične podatke na način koji je izložen u ovoj politici privatnosti.

1.    Koje lične podatke uzimamo


Generalno, možete da posetite stranice Web lokacije, a da pri tom ne morate da nam date bilo koje informacije o sebi. Međutim, postoje okolnosti pod kojima zahtevamo da unesete lične podatke. Niste obavezni da unesete bilo koje lične podatke, a vaša odluka da to uradite je potpuno dobrovoljna. Uneti lični podaci su oni koji su prikazani u poljima za unos podataka u određenim odeljcima Web lokacije i mogu da obuhvataju informacije kao što je vaše ime, vaša kućna adresa, adresa e-pošte i broj telefona. Dodatne informacije kao što su starost i pol možete takođe uneti na potpuno dobrovoljnoj bazi i (osim ako nije drugačije naznačeno) unose se samo u demografske svrhe. Radi izbegavanja sumnje, „osetljivi podaci“ (sa značenjem koje im pripisano u Zakonu o zaštiti podataka iz 1998. godine) neće se unositi na Web lokaciji.

2.    Zašto se lični podaci unose


Postoji mnoštvo podataka zašto želimo da prikupimo, čuvamo i koristimo vaše lične podatke, a neki od njih su sledeći:

radi obrade svake narudžbine dobara ili usluga koju ste napravili i da bismo vam omogućili sve usluge nakon kupovine;
da bismo poboljšali svoje napore u marketingu i promovisanju i da biste nam pomogli da poboljšamo sadržaj i usluge koji se nude na Web lokaciji;
da bismo bolje razumeli vaše potrebe i način na koji možemo da unapredimo svoje proizvode i usluge za vas;
da bismo mogli da održavamo takmičenja, izvlačenja nagrada i druge promotivne ponude;
da bismo sprovodili ankete vezane za proizvode;
da bismo vas uzeli u obzir kao potencijalnog zaposlenog u slučaju da ste uneli lične podatke u vezi sa prijavom za posao;
da bismo vam pružili informacije o svojim najnovijim proizvodima, usluga ili ponudama (ako ste se opredelili da primate takve informacije (pogledajte donji odeljak 10)).

3.    Anonimne informacije


Takođe, možda ćemo automatski prikupljati tehničke informacije koje ne mogu da dovedu do vaše identifikacije kada se povežete na Web lokaciju. Primer je ime domena Web lokacije sa koje ste se povezali sa Web lokacijom. Te informacije prikupljamo jer nam pomažu da identifikujemo prioritete za pretraživanje korisnika Web lokacije. Informacije se koriste samo u interne svrhe tako da možemo da obavimo istraživanje vezano za demografiju, ponašanje i interesovanja korisnika Web lokacije. Anonimne ili generičke informacije koje ne mogu da pomognu pri vašoj identifikaciji nisu lični podaci zbog čega su isključeni iz odredaba ove politike privatnosti.

4.    Prenos ličnih podataka partnerskim kompanijama Samsung grupe


Ne zaboravite da lične podatke koje smo prikupili od vas možemo da delimo, učinimo dostupnim ili prenesemo drugim partnerskim kompanijama Samsung grupe kako u Evropskoj uniji, tako i širom sveta. Ako lične podatke prenosimo van Evropske unije, onda to obavljamo u skladu sa evropskim zakonima o privatnosti podataka. Izraz „Partnerske kompanije Samsung grupe“ u ovom kontekstu podrazumeva kompaniju Samsung Electronics Co. Ltd, korejsku majka-kompaniju grupe kompanija Samsung Electronics i svake druge kompanije ili entiteta čiji je direktni ili indirektni većinski vlasnik ili upravljač deonicama ili interesom kompanija Samsung Electronics Co. Ltd.

Davanjem svojih ličnih podataka potvrđujete da nam dajete svoj pristanak da ih prenesemo bilo kojoj partnerskoj kompaniji Samsung grupe širom sveta.

5.    Objavljivanje ličnih podataka van parterskih kompanija Samsung grupe


Vaše lične podatke nećemo otkriti trećim stranama, osim partnerskim kompanijama Samsung grupe bez vašeg pristanka, osim u sledećim okolnostima:

ako je potrebno otkrivanje ličnih podataka podugovaraču treće strane ili našim profesionalnim savetnicima kako bi se omogućilo izvršavanje bilo kog ugovora koji ste potpisali ili da se omogućilo održavanje takmičenja, izvlačenje nagrada ili druge promocije u kojima učestvujete ili za koje ste se prijavili. Takve podugovorne aktivnosti mogu da uključuju popunjavanje narudžbenica, obrađivanje plaćanja kreditnom karticom, dostavljanje paketa ili drugo slanje poštom ili e-poštom, pružanje marketinške pomoći i korisničkih usluga;
ako je, u skladu sa evropskim zakonima o privatnosti podataka, otkrivanje ličnih podataka neophodno da bi smo potraživali svoje zakonske interese;
ako je otkrivanje ličnih podataka potrebno po zakonu ili ako agencija izvršne vlasti vlade ili zakona zahteva takvo otkrivanje.

Ako se lični podaci otkriju trećim stranama kako bi im se omogućilo pružanje usluga u vaše ime ili u smeru bilo koje partnerske kompanije Samsung grupe, onda ćemo pokušati da obezbedimo da se treće strane pridržavaju uslova ove politike privatnosti i svih primenjivih zakona.

Međutim, ako u bilo kom trenutku u budućnosti prodamo svoju kompaniju trećoj strani, možda ćemo preneti vaše lične podatke kupcu kompanije kako bi nastavak poslovanja bio moguć. Od kupca kompanije bi se zahtevalo da se pridržava relevantnih zakona o privatnosti podataka.

6.    Bezbednost skupljenih ličnih podataka


Ulažemo sve razložne napore da zaštitimo vaše lične podatke i da ih održimo bezbednim i zaštićenim od neovlašćenog pristupa, upotrebe, izmene ili nezakonitog uništavanja.

Pristup vašim ličnim podacima je ograničen samo na zaposlene kojima je potreban pristup vašim ličnim podacima u svrhe navedene u gornjem odeljku 2.

7.    Kolačići


Kada posetite Web lokaciju, može se desiti da pošalje kolačić za sesiju vašem računaru. Kolačić je mala količina podataka koja se postavlja na čvrsti disk vašeg računara kada posetite Web lokaciju ili stranicu. Upotreba kolačića nam pomaže da saznamo koji odeljci Web lokacije su najpopularniji omogućavajući nam da vidimo kojim stranicama posetioci pristupaju i koliko vremena provode na njima. Studiranjem ovih šablona saobraćaja možemo bolje da prilagodimo Web lokaciju da se odgovara zahtevima korisnika, kao i da obezbedimo iskustvo koje je u većoj meri prilagođeno korisniku. Kolačići takođe prepoznaju korisnike koji su prethodno posetili Web lokaciju, tako da sledeći put kada je korisnik poseti, informacije u kolačiću šalju se nazad korisniku, tako da prikazane informacije mogu da se razlikuju prema prioritetima korisnika. Konsultujte uputstvo za pregledač ili ekran za pomoć da biste saznali više o ovim funkcijama.

Možete da konfigurišete svoj pregledač tako da prihvata sve kolačiće, da odbija sve kolačiće ili da vas obaveštava kada se kolačić pošalje. Svaki pregledač je različit, u svom pregledaču pogledajte meni „Pomoć“ da biste saznali kako da promenite svoja podešavanja za kolačiće. Međutim, Web lokacija je dizajnirana da radi koristeći kolačiće, a svako onemogućavanje kolačiće može da utiče na vaše korišćenje Web lokacije.

8.    Maloletnici


Podržavamo sve roditelje da upute decu u bezbednu i odgovornu upotrebu njihovih ličnih podataka dok koriste Internet. Pored toga, me ne tražimo namerno lične podatke maloletnika, niti šaljemo zahteve za lične podatke.

9.    Promene


Možda ćemo promeniti politiku privatnosti u bilo kom trenutku sa ili bez obaveštenja.

10.    Veze do drugih Web lokacija


Web lokacija sadrži veze do drugih Web lokacija kojima ne upravlja kompanija Samsung. Iako se trudimo da obezbedimo vezu samo do Web lokacija kojima upravljaju treće strane koje će se ophoditi prema vašim ličnim podacima sa istim poštovanjem kao mi, nismo odgovorni za, i izričito se odričemo odgovornosti u najvećoj mogućoj meri, koju dopušta zakon, svake odgovornosti za, bezbednost ili prakse privatnosti koje su obuhvaćene ili korišćene na ovim povezanim Web lokacijama.