Curved Gaming Monitor Quatdom dot

Play Curved.
Rule the Game.

Waarom gamen op
een curved monitor?

Met een Samsung Curved Gaming monitor, vormt het beeld zich om jou heen. Je zit hierdoor midden in de actie en gaat helemaal op in het spel.
Bovendien worden je ogen minder vermoeid met een gebogen scherm. Ideaal dus, voor de echte gamer.

Play curved and rule the game — met Samsung.

Duik in het avontuur

Stap over op een curved scherm en duik diep in de wereld van het gamen. Curved beeldschermen zijn zo ontworpen dat ze de manier waarop je ogen de echte wereld zien verdubbelen, waardoor je blikveld breder lijkt. Je krijgt meer het gevoel van diepte, zodat je middenin in de actie duikt. Een curved scherm voor een realistisch spel.

Take it curved and make it real — met Samsung.

samsung gaming monitor

Onafhankelijke beoordeling van het kijkcomfort van curved schermen

Dat de kijkervaring van een curved scherm comfortabeler is dan van een plat scherm wordt bevestigd door studies van onafhankelijke derden –
Harvard Medical School, Seoul National University Hospital en TÜV Rheinland.

Klinische studie door
Harvard Medical School.

Een klinische studie (*) uitgevoerd door dr. Gang Luo, wetenschappelijk medewerker geneeskunde, Harvard Medical School en dr. Eli Peli, professor in de geneeskunde, Harvard Medical School, toonde aan dat gebruikers van een gebogen scherm, nadat ze bijna een uur lang intensieve visuele opdrachten hadden uitgevoerd, minder klachten zoals vermoeide ogen en wazig zicht hadden dan gebruikers van een vergelijkbaar plat breedbeeldscherm.

Klinische studie door Seoul
National University Hospital

Onderzoek door Seoul National University Hospital toonde aan dat gebogen beeldschermen van Samsung effectiever zijn bij het verminderen van vermoeide ogen dan de platte schermen van dezelfde fabrikant. Hoe groter de curve van het beeldscherm, hoe effectiever het vermoeide ogen kan tegengaan.

Beoordeling van het
oogcomfort door TÜV Rheinland

TÜV Rheinland, het wereldwijd erkende certificeringsinstituut, oordeelde dat de gebogen schermen van Samsung meer oogcomfort opleveren dan platte beeldschermen.

Wat zijn de voordelen van
de Samsung Curved Gaming monitor?

Snellere responstijd, minder bewegingsonscherpte en de scherpste, meest realistische kleuren.
Spelen op een curved scherm is hierdoor niet alleen de ultieme game ervaring, je hebt ook nog eens een flinke voorsprong op je tegenspelers.

Het eerste curved scherm ter wereld met
een responstijd van 1 ms voor supersoepel gamen

Curved monitoren van Samsung zorgen voor een ongekend meeslepende gamingervaring, en een responstijd die zelfs de meest veeleisende acties aankan. Met een curved scherm van Samsung hoef je vanaf nu dus geen concessies meer te doen en uitstekende beeldkwaliteit in te leveren voor een snelle responstijd of een snelle responstijd ten koste te laten gaan van de intense kijkervaring.

Play curved and rule the game — met Samsung.

Racespel

Geavanceerde technologie van
Samsung vermindert bewegingsonscherpte

Om bewegingsonscherpte te verminderen ontwikkelde Samsung een nieuwe geavanceerde technologie. Hierbij worden beeldframes gesynchroniseerd met de frequentie van de achterverlichting. Hierdoor verdwijnen beeldschaduwen en wordt de MPRT teruggebracht tot 1 ms. Dat wil zeggen dat bij snelle beweging op het scherm de vaagheid aan de rand nooit langer in beeld is dan 1 milliseconde.

Motion blur 1 - samsung curved monitor Motion blur 2 - samsung curved monitor Motion blur 3 - samsung curved monitor Motion blur 4 - samsung curved monitor

Conventioneel scannen

De toepassing van nieuwe scantechnologie zorgt voor minder bewegingsonscherpte en helderder beeld. Dit merk je misschien niet bij het kijken naar een gewone video, maar bij gamen (vooral bij het spelen van FPS-games of MMORPG-games) worden heel andere eisen gesteld aan de weergave van vloeiende bewegingen. Deze techniek is dan ook essentieel voor de splitsecondbeslissingen die echte gamers moeten kunnen maken.

4-kanaals-scantechnologie van Samsung

De geavanceerde 4-kanaals-scantechnologie van Samsung zorgt voor optimaal scherp beeld over het hele scherm. In tegenstelling tot andere technieken wordt hiermee de bewegingsonscherpte ook aan de randen van het scherm geminimaliseerd.

144 hertz vergelijk afbeelding

144 Hz scherm-
vernieuwingsfrequentie

Ervaar hoe supersoepel je kunt gamen met een schermvernieuwingsfrequentie tot maar liefst 144 Hz.
Bovendien kun je kiezen tussen 60 Hz, 100 Hz of 120 Hz om de vernieuwingsfrequentie optimaal af te stemmen op je game- en hardwarespecificaties.

Heldere, realistische kleuren dankzij Quantum Dot-technologie

Samsungs Quantum Dot-technologie ondersteunt tot 125% sRGB kleurruimte voor meer levendige en natuurlijke kleuren. Met heldere, frissere kleuren en rijkere rood- en groentinten, worden al je games nu levensecht.

De beste in zijn klasse: contrastverhouding van 3000:1 met minimale lichtlekkage

Samsungs geavanceerde VA-panel-technologie minimaliseert lichtlekkage over het hele scherm, tot in alle hoeken, en levert een contrastverhouding van 3000:1 voor diep zwart en briljant wit, zelfs in de donkerste en lichtste scènes.

De ultieme gamingervaring

Dankzij de on-screen User Interface, in game-stijl, heb je direct een compleet overzicht van de scherminstellingen — inclusief vernieuwingsfrequentie, responstijd en helderheid— in te stellen met een intuïtieve 5-weg-stuurtoets op het achterpaneel. Sla je eigen instellingen op met behulp van drie hotkeys of kies voor een van de voorgekalibreerde gamestanden.

Diverse gamestanden: een serie voorgedefinieerde, in de fabriek gekalibreerde spelmodi optimaliseert onmiddellijk Black Gamma-niveaus, contrastverhoudingen en scherpte voor de genres FPS, RTS, RPG en AOS. Zo zie je iedere scène op z'n best, wat voor game je ook speelt.

Ongekend diep in je game duiken, dankzij de curve van 1800R

Als het om de schermcurve gaat, krijg je gewoon meer met Samsung. Dit 1800R-topscherm is sterker gebogen dan alle vergelijkbare schermen, en geeft je een ongeëvenaard diepe, panoramische kijkervaring.

Reviews & onderscheidingen

Play curved and rule the game — met Samsung.

Blind getest:
responstijd van populaire gamingmonitoren

We hebben een blinde test gedaan met 11 gamers om te zien hoe het beeld van drie verschillende gamingmonitoren verschilde op het punt van bewegingsonscherpte. 10 van de 11 deelnemende gamers vond dat de Samsung gaming monitor de minste bewegingsonscherpte liet zien, nadat ze dezelfde beelden hadden bekeken onder dezelfde omstandigheden.

Onderscheiding

Monitor UX for gamer
Samsung Curved Gaming Monitor (CFG70)

Lees meer
Review

The tech giant has taken the wraps off two new curved displays that leverage its quantum dot technology for gamers.

Lees meer
Review

It was surprisingly thin and sturdy, and it felt less jerky when adjusting the screen in our short hands on time with the...

Lees meer
Review

Samsung Brings Quantum Dot Technology To New Family Of Gorgeous Curved Gaming Displays

Lees meer

Kies jouw Curved Gaming Monitor

24” CFG70 Curved Gaming Monitor

24” CFG70 Curved Gaming Monitor

Responstijd bewegend beeld 1 ms, curved scherm
144 Hz vernieuwingsfrequentie / Quantum Dot / 1800R-kromming

Bestellen
27” CFG70 Curved Gaming Monitor

27” CFG70 Curved Gaming Monitor

Responstijd bewegend beeld 1 ms, curved scherm
144 Hz vernieuwingsfrequentie / Quantum Dot / 1800R-kromming

Bestellen
Curved
Curved
Wide Viewing Angle
Brede kijkhoek
Game Mode
Gamemodus
3,000:1
Contrastverhouding
1ms(MPRT)
Responstijd
2 EA
HDMI-output
Bekijk alle specs