Professionel fotografering med Galaxy Expert RAW-appen

Expert RAW er en innovativ kamera-app til Samsung Galaxy, som genererer RAW-filer, der kan bruges til at tage billeder på professionelt niveau og efterfølgende redigeres, så du kan tage HDR-fotos (High Dynamic Range) af høj kvalitet og derefter redigere dem helt ned i detaljen.

Visning af ikon for Galaxy Expert Raw-appen.

Bemærk:

• Expert RAW-appen kan downloades fra Galaxy Store.
  • Denne funtion findes på Galaxy S20 eller nyere modeller.
  • Den kan bruges til stjernefotografering og fotografering med flere eksponeringer på enheder i S23-serien, S22-serien (T OS).

Når der tages billeder med Expert RAW, gemmes både JPEG- og RAW-filer (lineær DNG 16 bit). Til forskel fra JPEG-formatet, hvor fotoene komprimeres for at spare på filstørrelsen, indeholder RAW-filer de originale billedata fra kameraets sensor uden komprimering, så resultatet kan redigeres mere detaljeret i post-redigeringsappen.

Der kan derudover tages billeder mere professionelt ved, at man selv styrer kameraets indstillinger, som ISO-lukkerhastighed, hvidbalance, eksponering og fokus.

Bemærk: Hvis der tages mere end 10 billeder umiddelbart efter hinanden, kan der opstå et længere interval, fra det ene billede tages til det næste, på grund af den høje opløsning af billedbehandlingen.

Aktiveres funktionen for særlige fotomuligheder, "Special Photo options", får man adgang til en laboratoriefunktion i Expert RAW-appen på S23 og S22 (T OS), som kan bruges til stjernebilleder og giver mulighed for at tage billeder med flere eksponeringer.

Bemærk: De særlige fotomuligheder, Special Photo options, aktiveres kun, når opløsningen er sat til 12MP.

Hvordan tilføjes stjernefotografering og flere eksponeringer på skærmen for forhåndsvisning

Visning af ikon for Expert RAW-appen. Visning af ikon for Expert RAW-appen.

Trin 1. Gå ind i Expert RAW-appen.

Visning af kameraskærm med indstillingsikon fremhævet Visning af kameraskærm med indstillingsikon fremhævet

Trin 2. Tryk på ikonet for Indstillinger.

Visning af indstillinger for Expert RAW-appen og Særlige fotoindstillinger. Visning af indstillinger for Expert RAW-appen og Særlige fotoindstillinger.

Trin 3. Aktiver "Særlige fotoindstillinger".

• Hvordan tages et stjernebillede

Vælg funktionen Astrophotography (Stjernebillede), og indstil fokus, hvidbalance og eksponeringstid for at indfange nattehimlen og dens himmelegemer. Der vises et stjernekort, når der vælges Sky Guide (Stjernekort).

Visning af ikon for Expert RAW-appen. Visning af ikon for Expert RAW-appen.

Trin 1. Gå ind i Expert RAW-appen.

Visning af kameraskærm med ikonet for stjernefotografering fremhævet. Visning af kameraskærm med ikonet for stjernefotografering fremhævet.

Trin 2. Tryk på ikonet for stjernefotografering.

Visning af kameraskærm med indstillingerne for stjernefotografering. Visning af kameraskærm med indstillingerne for stjernefotografering.

Trin 3. Tryk for at vælge Sky Guide (Stjernekort), og indstil fotograferingstiden.

Visning af kameraskærm, der har indfanget et stjernebillede. Visning af kameraskærm, der har indfanget et stjernebillede.

Trin 4. Tryk for at tage et billede.

• Hvordan tages der billeder med flere eksponeringer

Med flere eksponeringer menes, at der tages et enkelt billede ved at samle og kombinere flere motiver med flere eksponeringer i et enkelt billede. Ved løbende at vælge fotograferingsfunktion kan man løbende tage billeder med jævne mellemrum, og hvis man vælger manuel, kan man tage billederne et ad gangen, når man har lyst. Der kan også vælges kombinationsfunktioner alt efter, hvordan man foretrækker at tage billederne.

Visning af ikon for Expert RAW-appen. Visning af ikon for Expert RAW-appen.

Trin 1. Gå ind i Expert RAW-appen.

Visning af ikon for funktionen Multiple Exposure (Flere eksponeringer) Visning af ikon for funktionen Multiple Exposure (Flere eksponeringer)

Trin 2. Tryk på ikonet for Multiple Exposure (Flere eksponeringer).

Visning af indstillingerne for funktionen Multiple Exposure (Flere eksponeringer) Visning af indstillingerne for funktionen Multiple Exposure (Flere eksponeringer)

Trin 3. Tryk for at justere Lukker, Overlap og Eksponeringer.

Visning af kameraskærm, hvor der tages et billede med flere eksponeringer. Visning af kameraskærm, hvor der tages et billede med flere eksponeringer.

Trin 4. Tryk for at tage et billede.